שאלה מגדרית

ולעניין האמירה שלך ש...

"סטריאוטיפים תמיד מבוססים על משהו. הם לא נבנים במקום ריק"

אומר רק שסטריאוטיפים נבנים במוחות ריקים.

בגלל סטריאוטיפים רוב רובה של משפחתי נרצח בשואה כי הם היו "יהודים ".
בגלל סטריאוטיפים כל "הערבים" רעים, הרוסיות "זונות", התימנים "קמצנים" ולכושים יש "זין גדול ושכל קטן"

סתם נקודה למחשבה

זה לא סטריאוטיפים זו גזענות

סטריאוטיפ זו הדרך שלנו לקטלג דברים. ככה עובד המוח שלנו. אנחנו לא יכולים להמנע מזה. אתה יכול להגיד שהסטריאוטיפים נבנים על ידי ההגמוניה השלטת שרוצה להאדיר חלק מסוים מהאוכלוסיה ולהחליש חלק אחר. עדין יש איזשהו בסיס לסטריאוטיפ אחרת החברה לא הייתה מקבלת אותו בכזו קלות.
הבעיה בסטיריאוטיפים שהם פעמים רבות מעידים באופן מסוים על הקבוצה אבל כמעט אף פעם לא נכונים לאדם הבודד השייך לאותה הקבוצה.
הסטריאוטיפ שהבנים משחקים במכוניות ומשאיות ובנות בבובות נכון לקבוצה אבל הוא יכול להיות מאד לא נכון לילד הבודד.
הסטריאוטיפ שנשים זקוקות ליותר רגש בשביל סקס וגברים פחות כנראה נכון אבל זה רחוק מלהגיד שגברים לא מתאהבים או שאין נשים שמחפשות רק סטוץ.

גזענות היא תוצר לוואי של סטריאוטיפ

או לחילופין...
סטריאוטיפים "נוצרים" כדי להזין גזענות

לא הם לא נוצרים כדי להזין גזענות

הם נוצרים כי אנחנו לא יכולים להכיל את כל המידע הרב גוני ואת כל הניואנסים והשונויות. אנחנו צריכים לזהות מיד ה"לנו או לצרינו". אנחנו צריכים לזהות מיד, אבולוציונית, אם מדובר בסכנה או במשהו חיובי. אנחנו צריכים לזכור וכדי לזכור קל יותר לקטלג ולהכניס למגירות מסודרות ולא להתעסק ביוצאי דופן, שונויות והבדלים.

עגלשון

New member
זה עדין חוקי השוק החופשי

נשים ברובן יכולות להשיג את זה מתי שהן רוצות.
על כל אישה שרוצה להשיג את זה מתי שהיא רוצה יתחרה מספר רב של גברים.
נו מה לעשות, הטבע חנן אותנו בהורמונים בעייתיים מסוימים כפי שחנן אתכן בהורמונים בעייתיים אחרים.

אבל למה? אני מסכימה עם מבקר הגבולות

שהדרייב והרצון לא שונים בין גברים לנשים. לעומת זאת ההתנהלות שונה במידה רבה.

עגלשון

New member
הדרייב והרצון בהחלט לא שונים

לא טענתי שהם שונים,
אבל כשאישה רוצה מספר הגברים שיהיו מעוניינים יהיה גבוה בהרבה בד"כ והיא צריכה לבחור את המתאים לה ביותר.
במצב הפוך זה לא כך. כשגבר רוצה לא קופצות עליו 80 נשים והוא צריך לבחור.
למה זה קורה?
אני מאשים את זה במוסכמות חברתיות, בהתנהגות שהשתרשה הרבה שנים,
בכך שנשים (בלי להכליל) חושבות שאם הן רודפות אחרי גבר זה הופך אותן לזולות יותר,
כי כך חונכנו מימים ימימה.

אז האם הנשים הן ה"בעיה"?

אני לא בטוחה. אין לי בעיה להתחיל עם גבר. אבל מודה שאני מאוד בררנית. מספר הגברים שנמשכתי אליהם ככה, בלי להכיר, בלי שהם ימשכו אותי אינטלקטואלית קודם כל, בכל חיי, הוא זניח לגמרי. באמת לא מענין אותי זיון לשם זיון. זה אפילו די משעמם אותי.
אני צריכה או משיכה באמת חזקה פיזית או משיכה מהראש. אז הסיכוי שאזדיין על ימין ועל שמאל לא מאוד גבוה פשוט כי לא מעניין אותי לשכב עם מי שאני לא נמשכת אליו. בתחושה הלא מבוססת שלי זו גישה מאוד "נשית" והרבה פחות "גברית" אבל אולי אני טועה לחלוטין.

עגלשון

New member
ונגיד שרוב הנשים כמוך

את לא רואה את ההבדל? את בעצם שואלת למה הגברים לא כמוך בעצם.
אפשר להאשים את האבולוציה, אפשר להאשים את ההורמונים, אפשר להאשים את הגנטיקה,
אפשר להאשים את החברה.
זה מכלול של המון דברים וקטונתי מלדעת הכל.

נכון זה מה שאני שואלת

מה הקטע של "לתקוע"
מה הקטע של "לזיין"
בלי שיהיה משהו שמעצים את זה והופך את זה מאקט טכני משעמם למשהו מסעיר.
חוץ מזה לא שאלתי רק אותך. יש פה את אלמנט "חכמת ההמונים"

עגלשון

New member
קיבלת תשובה אבולציונית מהמגדיר

אנחנו מתוכנתים ככה.
וגם אם לא, זה אחלה תירוץ.

אין דבר כזה חוכמת ההמונים,
קחי ציטוט מהסרט גברים בשחור,
אני מסכים גדול של מה שנאמר בציטוט הזה

Why the big secret? People are smart. They can handle it.
Kay: A person is smart. People are dumb, panicky dangerous animals and you know it. Fifteen hundred years ago everybody knew the Earth was the center of the universe. Five hundred years ago, everybody knew the Earth was flat, and fifteen minutes ago, you knew that humans were alone on this planet. Imagine what you'll know tomorrow.

hug01

New member
יש כאן כמה שאלות למעשה...

א. האם אכפת לנו איך היא ניראת - כן , אני מאמין שאין תחליף לרושם ראשוני - והמראה של הפרטנרית , הוא המפתח .
לא מאמין שלכולם יש את אותו טעם - אבל מי שאין לי משיכה אליה - אין מצב שאזיין , סתם , כרובוט .
ב. מה רמת האינטליגנציה - זו שאלה טובה , כי זה קשור לקשר שכל אחד מחפש .
אני למשל - מחפש יותר מ"סטוץ" , וחשוב לי שהיא תהיה אשת שיחה , ושכייפ לי איתה - ולכן .. אם היא נעלולה .. אדלג הלאה .
ואני חושב שהכי חשוב - שיהיה כמיה , לא משנה כל השאר ...וכל אחד - שיעשה מה שמתאים לו .

trollbuster

New member
מאיפה הבאת את זה?

להכיר מישהי, וביחוד פה בפורום דורש הרבה השקעה ושלא לדבר על סיכון.
איזה הרבה..המון!

אם הייתי איזה נואש, אז הייתי מוכן לעשות את כל זה ובלבד שיהיה לי סקס ותהיה מי שתהיה. רק שתגיד כן.

אבל, לעשות את כל זה בשביל מישהי שהיא הרבה פחות ממה שיש לי בבית? או רק לסמן וי על זה שיש לי מאהבת?

צ'טער מאד אבל זה ממש לא בשבילי.
אני לא הולך להכנס למיטה עם אף אחת שדוחה אותי חיצונית או מנת משכל של התאומות מהיפה והחנון.

אם כבר אני בוגד, אז אני רוצה בשבילי את הטוב ביותר שאני יכול להשיג.
ואם זה לא מסתדר אז לא.

looking 4the

New member
נחמד לראות אותך כאן

את בהחלט מעלה את הרמה

וזה נכון מה שכתבת.
גברים הם עם פחות בררן מנשים.
אנחנו מחפשות שיהיו חכמים (אך לא יהירים)
מיוחדים (במידה) שיראו טוב (לטעמנו) שיהיה להם חוש הומור (אבל גם רצינים)
שיהיו טובים (אבל גם קצת רעים)
אנחנו בוחנות אותם בפינצטה.
הם קלים יותר, זורמים יותר....היא נראית טוב מספיק, סביר יאללה למיטה.

מה שכן , מאוחר יותר גברים "עוזבים/נוטשים" מערכות יחסים מהר יותר.
כמו שהם באו כך הם הולכים.

אולי זה גם קשור לציפיות...יש להם הרבה פחות ציפיות מהקשר...
לא יודעת.

למעלה