שאלה מביכה��

שאלה מביכה��

אני כרגע בהריון שני , בחודש שביעי.
הבן שלי בן 3, אותו הנקתי ממש מעט בימים הראשונים בבי״ח ולאחר מכן קצת שאבתי וזהו...הוא התקשה לתפוס את הפיטמה ורק בעזרת האחיות בבי״ח הצלחתי לחבר אותו, כשניסתי לבד לא הצלחנו, הייתי מאוד לחוצה ובגלל מצב נפשי לא קל לאחר הלידה ובעיות משפחתיות ויתרתי מהר על ההנקה וגם מהשאיבות התייאשתי... הצטערתי על כך תקופה ארוכה שלא נלחמתי וניסיתי אך בזמנו זה כאילו לא היתה אופציה בכלל. אציין שבחיי לא נחשפתי הרבה להנקה.. משום מה את אחותי לא ראיתי מניקה(אולי התביישה) חברות גם לא, בנות משפחה ...
לא מזמן ביקרתי חברה והיא הניקה בפתיחות את בנה בן החצי שנה ושמתי לב שהאנטומיה של הפיטמות שלה לגמרי שונה משלי, הפיטמות שלה היו ארוכות ושלי ממש קצרות וקטנות ואז הבנתי שזאת היתה הבעיה של הבן שלי בהתחברות
הפיטמות שלה היו ממש דומות לפטמת בקבוק לא נראה שיכולה היתה להיות בעיה בהתחברות ואילו אצלי...
השאלה שלי אם ניתן לעשות משהו , האם יש כאן בנות עם פיטמת קצרות/ שטוחות שהצליחו להניק.
האם גם הפעם לא ילך לי...��?
תודה לכולן ח

שוליקה10

New member
לא מביכה,

ככה זה כל השאלות פה בפורום

אני רחוקה מלהיות מומחית, אבל עד כמה שידוע לי גם נשים עם פטמות יותר שטוחות יכולות להניק (למשל כאינדיקציה, האם כשקר הפטמות שלך כן מתבלטות קצת?)
גם הפטמות שלי יחסית "קצרות", אבל אחרי ההנקה כשהן יוצאות מהפה של התינוק, הן "מעוצבות" הרבה יותר בולט.
ובכל מקרה, מומלץ לקבוע עם יועצת הנקה, אולי אפילו עוד לפני הלידה, שתוכל להכווין, ללמד ואולי לענות על כל מיני תהיות.
והנסיון הקודם ממש לא אומר שגם הפעם זה צריך להיות ככה! בהצלחה

שוליקה10

New member
ודרך אגב,

השאלה שלך גרמה לי להבין שגם אני אף פעם לא נחשפתי לנשים מניקות, ותוהה עד כמה החוויה של ההנקה יכולה להיות שונה במידה וההנקה היא משהו שממש רואים בסביבה הקרובה.

gudat

New member
אמהות מניקות עם כל מבנה אפשרי של פטמות...

לעתים קורה שמבנה מסויים מורכב יותר, בדר"כ יש מה לעשות.
מצטרפת להמלצה לקבוע פגישת הכנה להנקה, ואת יכולה גם להצטרף למפגש של ליגת לה לצ'ה באזור שלך. הכנה מהסוג הזה מעלה מאד את סיכויי הצלחת ההנקה.

מוסיפה

פעמים רבות יהיה לתינוק קל יותר לינוק מפטמה קצרה (מה שאת קוראת לה שטוחה יותר) וקטנה
לעומת פטמה ארוכה (כמו של בקבוק)
אל תשכחי תינוקות נולדים עם פה קטן ולפעמים דווקא יותר קשה ללמד תינוק לינוק נכון מפטמה ענקית וארוכה
כמו כן, יותר חשוב לדעת האם הפטמה שלך רכה ואלסטית - אם כן מצויין

&nbsp
כך יהיה קל לתינוק ליצור מהפטמה שלך "משפך" שיגיע למקום הנכון בתוך הפה שלו והוא יוכל לסחוט את החלב בנוחות
&nbsp
מצטרפת להמלצה לקבל הפעם לפני הלידה, סיוע והדרכה מקצועית בתחום ההנקה
מה שיכול לעזור בהרבה מקרים ולמנוע בעיות הרבה לפני שהן מתחילות
&nbsp
שיהיה בשעה טובה

תודה לכולכן

על העידוד.. אני בהחלט אתאם פגישות יעוץ עוד לפני הלידה וגם אחרי
הפעם אהיה מוכנה
תודה רבה

למעלה