שאלה מביכה קצת...

שאלה מביכה קצת...

אני רוצה לשאול את הרב, האים מותר לי ליהיות בקשר עם בחור? (אני לא ניפגשת איתו ואין בינינו מגע בכלל) אנחנו רק מדברים בטלפון. זה מותר? אני חושבת שעל פי ההלכה זה מותר, אבל כשסיפרתי למישהי היא אמרה שמה שאני עושה זה מאוד מאוד חמור. אודה לרב מאוד אם הוא יענה לי במהירות. תודה ושבת שלום.

השו"ע החמישי....

מן הסתם את צודקת שאין איסור מפורש בארבע חלקי השו"ע! אבל לית מן דפליג שלפי ההשקפה החרדית יש בקשר בין בחורה לבחורה אפילו דרך הטלפון בלבד חריגה חמורה בגדרי הצנעות המקובלות.

למה את מדברת אתו מטלפון ?

אם את מדברת איתו "סתם", על זה נאמר "אל תרבה שיחה עם האשה", ויש להמנע מזה. אם אתם מתכוונים להכיר למטרה רצינית, אז תפגשו ותראו לאן הרוח נושבת. אם יש לכם עסוקים כספיים או שאר מטרות חשובות אז אין אסור.

בבקשה......

(2-3) תלמוד בבלי מסכת סנהדרין דף עה/א אמר רב יהודה אמר רב מעשה באדם אחד שנתן עיניו באשה אחת והעלה לבו טינא ובאו ושאלו לרופאים ואמרו אין לו תקנה עד שתבעל אמרו חכמים ימות ואל תבעל לו תעמוד לפניו ערומה ימות ואל תעמוד לפני ערומה תספר עמו מאחורי הגדר ימות ולא תספר עמו מאחורי הגדר פליגי בה רב יעקב בר אידי ורב שמואל בר נחמני חד אמר אשת איש היתה וחד אמר פנויה היתה בשלמא למאן דאמר אשת איש היתה שפיר אלא למאן דאמר פנויה היתה מאי כולי האי רב פפא אמר משום פגם משפחה רב אחא בריה דרב איקא אמר כדי שלא יהו בנות ישראל פרוצות בעריות.

למעלה