שאלה מאוד ספציפית

שאלה מאוד ספציפית

אני סטודנטית במכללת אורנים שבקרית טבעון, ומצאתי דירה ביקנעם המושבה. דירת חדר+מטבחון קטן נפרד+ שירוקלחת. אני יודעת שלא ראיתם את הדירה אבל אנסה לספר עליה כמה שיותר, כי אני לא יודעת אם כדאי לי לגור בה. זו דירת חדר קטנה, יש בה ארון ויכולים להיות גם מקרר(קטן), מיטה, ספה ועוד רהיטים, במידה וארצה. חדר הרחצה די קטן, אך המקלחת משופצת וחדשה. יש חצר קטנה ובה פינת ישיבה. המטבח די קטן, אבל אני לא בשלנית גדולה, אז לא יודעת כמה זה מפריע לי. המחיר הוא 1600 ש"ח לחודש, כולל מים וארנונה, חשמל בנפרד(בעל הדירה אמר שבממוצע יוצא 100 ש"ח לחודש, לאדם יחיד, זה סביר?) אין לי סטנדרטים גבוהים, לא אכפת לי גם לגור בקופסת גפרורים, העיקר שתהיה שלי. בגלל זה אני צריכה סקנד אופיניון. אשמח לדעתכם! תודה רבה ולילה טוב!

avvv

New member
שאלה קצת קשה

רק את ראית את הדירה, ורק את יודעת כמה את מוכנה לשלם ובאיזה תנאים את מוכנה לחיות.
על פניו אני לא רואה פה משהו בעייתי, אבל אני לא מכיר את המחירים ביקנעם.
אם זאת הדירה היחידה שראית, אז הדרך היחידה לדעת אם זה סביר היא לראות עוד דירות בפרופיל דומה.
אם התקציב לא מאפשר לך משהו יותר גדול, או שאת לא רוצה לגור עם שותפים, בכל מקרה אין לך ההרבה ברירות.

גרתי בדירת חדר בתור סטודנטית

היו כמה דברים שעשו לי טראומה במידה כזו, שבשארית חיי הבוגרים תמיד כשחיפשתי דירה לשכור- חיפשתי את הדירה הכי גדולה שאני יכולה להרשות לעצמי כפיצוי על השנה וחצי הזו שגרתי בדירת חדר. הטראומה לא עברה עד היום, אגב.
הטראומה נגרמה משני דברים: הדירה הייתה בעליית גג ובקיץ היה חם זוועות ולא היה מאורר מספיק ופשוט מחניק, ולא היה מקום למכונת כביסה, מה שחייב אותי כל שבוע לקחת על הגב כמה קילו של כביסה למכבסה כל פעם. כל השאר לא הפריע לי. לא המטבח הקטן והמקרר הקטן שלא היה אפשר להקפיא בו שום דבר, לא הפלטה החשמלית שעליה בישלתי, על הכל אפשר להתגבר- רק לא על שני הדברים האלה.
אז אני אומרת ככה: אם הדירה מאוררת, ממוזגת, והמטפרטורה בה סבירה בקיץ ויש לך פתרון לכביסה- כלומר יש לך רכב שאת יכולה לקחת את הכביסה להורים כל שבוע, או אוטובוס קרוב, או שיש לך מכבסה מתחת לבית במרחק שני צעדים, לכי על זה. אם אחד מהתנאים האלה לא מתקיימים, לדעתי את הולכת לסבול ברמות. אבל אולי זה רק אצלי ככה.

naty3

New member
אם זה מתאים לך והגודל של הדירה סביר, לכי על זה

מהנסיון שלי, גרתי בדירות 30 מ"ר 3 שנים ואז כבר לא יכולתי יותר-הנפש דרשה יותר מרחב (זה גם קצת מעצבן מתישהוא שאת הולכת כמה צעדים ואז הגעת לסוף הדירה).
היום אני גרה בדירת 3 חדרים ולא מסוגלת לחשוב על 30 מ"ר.
&nbsp
למה התכוונת ב"מקרר קטן"? משרדי או משהו יותר נורמלי? כי מקרר משרדי זה גרוע.
מה גודל הדירה?
גרתי בעבר ביחידת דיור בקרית טבעון, את יכולה לבדוק אופציה כזאת אם מתאים לך.

a wild rose

New member
אי אפשר לדעת בלי לראות

וכל אחד והעדפות שלו - אני לא הייתי מסוגלת לגור בדירת חדר, אבל אני מכירה הרבה אנשים שאין להם בעיה עם זה.
&nbsp
&nbsp

למעלה