שאלה מאוד-מאוד פמיניסטית.

עוד אחת

New member
שאלה מאוד-מאוד פמיניסטית.

הילדים הם המבוגרים של המחר. האם גידולם ועיצוב אופיים הוא תפקיד שתורם לחברה פחות מתפקיד רופא, פוליטיקאי, עורך-דין, שוטר או איש היי-טק בכיר? שימו לב, אלה מקצועות שהילדים יעסקו בהם כשהם יגדלו ויתכן שזה ישפיע עליהם. האם אם נמדוד ערך כל תפקיד בתרומתו לציוליזציה האנושית נמצא שתפקיד עקרת-הבית הוא תפקיד נחות, כפי שכותבת המין השני חשבה?

שאלה טובה. לדעתי,

הוא לא צריך להיות, אבל כרגע הוא כן. אני בהחלט חושבת שגידול וחינוך ילדים הם דברים חשובים, שצריכים לזכות לתשומת לב גדולה יותר ולהערכה גדולה יותר מהיום. Having said that, אני לא חושבת שמקצועות אלה חייבים להיות בהכרח נשיים. אני חושבת שחסרים מורים גברים בבתי הספר, במיוחד בשנים הנמוכות, המעצבות ביותר בחינוך, וחבל. אני חושבת שיש גברים מסוימים שטובים בהרבה מנשותיהם בגידול ילדים ובבתים כאלה, עדיף שהאב ישאר בבית, או יהיה המפרנס השני ושהאם תהיה המפרנסת העיקרית. (ואני מכירה כמה דוגמאות). ושוב, ממש לא מעניין אותי אם כשינתן חופש הבחירה, רב הנשים עדיין יעדיפו לעבוד בעבודות מסוג X, וגברים בעבודות מסוג Y, כל עוד זו תהיה הבחירה שלהם, לפי מה שהם מרגישים שהם רוצים ויכולים לעשות.

four seasons

New member
קצת סיכוי לשינוי ../images/Emo8.gif

יש גם אומנות. ספרות, ארכיטקטורה, חינוך לא רק תפקידים סטראוטיפים ויש גם עקר בית,וזה לא נחות אלה פחות רלוונתי. אותי מדאיג תפקיד הממסד וההכוונה שלו שכן מכאן נגזרת תמונתה של החברה העתידית בתוספת מעורבותם של האזרח/ית בתכני החברה. כאשר כל מגזר אוחז חזקה בסביבתו/תה, אין אינטגרציה לסוגיות שמציקות לצד האחר

גידול ילדים - הכי חשוב

בעיני, גידול, טיפוח ואהבת ילדים, הם הערך החשוב ביותר בחברה ובמשפחה. היום, יותר מתמיד, אנו מבינים עד כמה תקופת הילדות-נערות משפיעה עלינו לאורך כל חיינו וכפניה - כך פני החברה והעולם. אני מבקשת לציין את הטעות הנפוצה כלכך שרואה חיבור בין הורות לבין עקרות-בית. הייתי רוצה שאנשים המקדישים את עצמם לגידול ילדיהם או ילדים בכלל, לא יערבבו את המעשה החשוב והנעלה הזה לבין בישול, כביסה וניקוי רצפות. בתוכניות של אופרה וינפרי, מוקדש הרבה זמן וכבוד ל"אמהות הנשארות בבית" כשהכוונה היא לכך שהן מקדישות עצמן לילדיהן. אבל תמיד מראים אותן כשהן אוספות צעצועים, מבשלות, שואבות אבק וכד´. גם פה, עורבבו הרעיונות של טיפוח ילדים עם היות האדם עקר/ת-בית.

עוד אחת

New member
על ההבדלים בין גברים לנשים...

גברים ונשים אינם זהים. הטבע יעד כל אחד מהם לתפקיד אחר: האישה היא אמפתית יותר, מבינה יותר, רגישה יותר, מילולית יותר, קפדנית יותר, ויותר מתאימה לעבודה עם ילדים ולטיפול בחלשים ובחולים. עשו מחקר בבני-אדם ומצאו שתינוקות ממין נקבה יותר רגישות לאי-סדר מתינוקות זכרים, מה שאומר שאם נשים יעסקו בעבודות הבית ובטיפול בילדים ובחולים הבית יהיה יותר נקי ויווצר פחות זיהום ופחות ג´וקים. ואני מדברת על ההבדלים בין הגבר הממוצע לאישה הממוצעת, שיש להם בסיס ביולוגי רב. נשים תמיד יצטיינו יותר בעבודות הבית ובטיפול בילדים מאשר גברים. ואם נשים תמיד יטפלו יותר בילדים מגברים מכורח הביולוגיה שלהן, אז תמיד יהיה להן פחות זמן ללכת לעשות קריירה, והן תמיד יהיו בתפקידים פחות בכירים בפוליטיקה ובעסקים. הגבר הוא אסרטיבי יותר, אמיץ יותר, עצמאי יותר, תחרותי יותר, תוקפני יותר,שאפתן יותר, בעל-ביטחון עצמי רב יותר, ועולה יותר בקלות לדרגים הבכירים כתוצאה מכך שהוא שאפתן ואסרטיבי יותר, מעריך את עבודתו יותר, וחש יותר צורך שיתנו לו שכר גבוה משאישה חשה. בגלל הביולוגיה שלו והטסטוסטרון, לא החינוך והחברה. אם כך, הדרגים הבכירים תמיד יהיו תפוסים בעיקר בידי גברים, והילדים תמיד יטופלו יותר בידי האימהות מאשר האבות. לנשים ולגברים אין תפקיד זהה: הטבע ייעד את האישה להיות עקרת-בית, רעיה, אמא ומחנכת הדור של המחר, ואת הגבר להיות המפרנס והמנהיג את החברה. ככה זה, הגבר דואג לדור של ההווה, והאישה - לדור של המחר. זה לא אומר שנשים נחותות מגברים: תפקיד עקרת הבית הוא תפקיד שדורש הרבה כישורים ובשום-אופן אינו תפקיד נחות. בספר המין השני כתוב שבבית כלום לא יכול להתפתח ושעקרת-בית חיה כל חייה כטפילה ולא תורמת כלום לחברה. לא כך הדבר. מה שנשים מרגישות בזמן ההריון מבחינה נפשית, עובר גם לתינוק שלהן ומשפיע על אופיו ועל תפקודו במשך כל ימי חייו. נשים צריכות להישאר בבית וגברים לצאת לפרנס את המשפחה ולהנהיג את החברה. וגם אם נתייחס לגברים ולנשים כאינדוודואלים וניתן להם לנהוג כפי שהם רוצים, רוב הנשים ורוב הגברים תמיד ינהגו כמו שאני אומרת בגלל הביולוגיה. הפמיניזם דווקא מזיק לנשים: הוא דוחף אותן לרצות לשנות את טבען ורואה בטבע הגברים "הטבע העליון" שאליו צריכות הנשים לשאוף. הוא רואה בטבע הנשים טבע נחות. הדוגמא שלי היא האנורקסיה: רזון הוא דבר גברי מבחינה ביולוגית. אישה צריכה להיות מלאה כדי לשאת ילדים. ודווקא לנשים יש שאיפה גבוהה בהרבה מגברים להשיג גוף גברי (גוף רזה). הן מנסות לשנות את גופן הטבעי לגוף של בני-המין השני. דבר זה מסמל את נסיון הפמיניזם להפוך את הנשים לגברים כשזה מנוגד לטבען בכל תחומי החיים.

למעלה