שאלה מאוד חשובה

udontsay4

New member
שאלה מאוד חשובה

אמנם עדיין לא התחלתי את לימודיי בעתודה, אך רציתי לשאול לגבי השחרור של הצבא לתואר שני. האם התואר השני נעשה על חשבון הצבא? האם יש תנאי לשחרור(אני לא אלמד הנדסה אלא בתקווה למדע מדוייק)? האם ישנה אפשרות שלטא ישחררו אותי לעשות תואר שני? בנוסף אני מקווה ששמעתי לא נכון, אבל האם הצבא עלול להגיד לי שהוא נותן לי יום אחד בשבוע(!!!!) בלבד ללמוד לתואר השני? תודה רבה לכל מי שיגיב

Little Max

New member
תשמע, תראה, תקשיב

אין פה שחור ולבן, הכל תלוי איפה אתה משרת ואיזה תכנית שירות יש לך. בסופו של דבר, תוכל לדעת רק כשתגיע לתפקיד. לגבי תשלום תואר שני: לרוב הצבא לא מממן לימודי תואר שני, אלא אם כן אתה במספר תוכניות מיוחדות (שבהתאם תצטרך לחתום עבורן כמה שנים נוספות - לא בקיא בפרטים). מה שכן, בחלק מהפקולטות יש מלגות (חלקן אוטומטיות) לסטודנטים הלומדים לתואר שני ונמצאים בשירות חובה (למשל, למיטב ידיעתי, הפקולטות להנדסה באונ´ ת"א וב"ש). לגבי "שעות על חשבון הצבא": שוב, תלוי ביחידה, נהוג לתת חצי יום בשבוע ללימודי תואר שני, שזה בדיוק חצי יום יותר ממה שהיו נותנים לך באזרחות, בד"כ, אז אל תתמרמר ישר... (ואל תקפוץ מעל הפופיק, חצי יום זה אומר שני קורסים + שני קורסים בסופ"ש - סה"כ ארבעה קורסים בסמסמטר, תאמין לי, זה די והותר) חלק מהיחידות יתנו יותר, חלק בכלל לא. אישור לימודים: תלוי ביחידה, לא כל יחידה תאשר לך לימודים לתואר שני (וזו זכותה). אופציה נוספת: תואר שני בשילוב תואר ראשון (קיים בכמה מסלולים באוניברסיטאות, אבל בד"כ מותנה בציונים גבוהים בסמסטרים הראשונים, ובאישור הצבא, שבד"כ מאשר, בתמורה לחתימה על מספר שנים נוספות בקבע). עד כאן. שאלות? Little Max (לשעבר Big Max)

למעלה