שאלה מאוד חשובה..

שאלה מאוד חשובה..

האם לדעתכם צריך להיות עונש מוות בישראל? האם רוצחי ילדים ירתעו מלרצוח,לאנוס וכו אם יידעו שקיים עונש מוות?

לגמרי כן

המכה הראשון תהיה חזקה ותיצור הדים ככה שההשפעה תהיה מיידית. מעבר לכך אני חושב שעונש מוות מרתיע הרבה יותר מכל עונש אחר(רק עינויים מרתיעים יותר). בכלל אני חושב שההרתעה תהיה כללית, לא רק לגבי רוצחי ילדים אלא לגבי כל רצח. הבעיה הגדולה היא שאי אפשר ליצור תקדים להוצאה להורג של כל רוצח, מצד שני אי אפשר לומר שהוצאה להורג תהיה רק במקרה של רצח נוראי כי אין דבר כזה, כל רצח נוראי.

אם צריך להיות עונש מוות בישראל וזה אם .......

גדול ביותר אז רק על פיגועי טרור ( וגם זה ממש לא בטוח ) רוצחי ילדים או לצורך הדיון הורים ברוב מוחץ של המיקרים מדובר בהפרעה נפשית ואם הפרעה נפשית תשלח רוצח למתקן אישפוז ( בעולם בו לא קיים עונש מוות ) אז קל וחומר לאדם שהוכרז כלא אחראי למעשיו יהיה פטור מעונש מוות. קראתי את התגובה שלך פלפל וגבי ההרתעה שעונש מוות ייצור, האומנם? סתכל מה קורה באמריקה יש שם עונש מוות על ימין ועל שמאל זה מרתיע מישהו? ושם יש עונש מוות גם לאנסים אבל ארצות הברית היא מיקרה חריג כי בכול העולם החופשי אין עונש מוות וכנראה שלא במיקרה. מה שכן אני הייתי רוצה לשנות במדינתנו הקטנה זה שגם אדם שנקבע כי אינו אחראי למעשיו יישפט וייגזר דינו, יקבל מאסר עולם? יאושפז במיתקן המתאים ואם וכאשר יוחלט שהוא הבריא את יתרת המאסר הוא יבצע במתקן כליאה רגיל, אני חושב שגם אדם שלא היה אחראי למעשיו ונטל חיים צריך לקצוב את עונשו.

בדיוק דיברתי על זה היום ...

לדעתי צריך לתת עונש מוות למי שרוצח ולסרס אנסים למינהם בנוסף לדעתי צריך לתת עונשים קצת יותר מרתיעים מאשר לשבת בכלא גם אם הפושע יקבל עונש מאסר עולם הוא יצא אחרי תקופה כלשהי על התנהגות טובה ...(מקבלים פרס ..? )

למעלה