שאלה מאד חשובה

שאלה מאד חשובה

יש לי בעייה עם שכן כבר קרוב ל3 חודשים אותו שכן מתעלל בכל אדם ואדם שבסביבתו והכוונה פגיעה ברכוש הכלל והפרט אותו אדם כבן 70 פלוס .יש במשטרה המון תלונות לגביו מהבניין הקודם בו היה גר ובנוסף מהבניין שבו אני גרה ומשאר השכנים וכולל אני. אתמול נוצר מריבה שתחילתה היתה הרמת יד של השכן לבעלי , ופתיחת דלת הרכב של השכן לעבר גופו של בעלי עקב זה בעלי כהגנה עצמית על גופו בעט בדלתו של הרכב ונוצר שקע. לפי מיטב ידעתי השכן מתכוון לתבוע אותנו בתביעות קטנות. איך אני פותרת את הבעייה בכדי לצאת בשלום מהתביעה הנ"ל ובנוסף איך מטפלים בשכן שהוא מטרד לכל אדם ואדם וחשיבה קרמנלית ולדוגמא: לפני כ3 שנים ניסה לשרוף את שכנתי ועשה המון נזקים בריכבה כיום הקשר של אותה שכנה ואותו שכן יחסית בסדר מכיוון שהוא מפחד שהיא תפנה לעירייה בשנית לגביי בנייה חוזרת של פרגולה לא חוקית. הוא אדם שחושב שהבניין של עצמו ולכן מותר לו לעשות כל דבר ודבר כפי שציינתי בתחילת ההודעה כל אחד אומר שהדרך היחידה ללכת למשטרה ולהתלונן - אבל מסתבר שחוץ מלקרוא לחקירה ולהקשיב לא די הדבר אין פתרון לאדם כזה אני פונה אליכם בכדי לדעת איך לטפל באותו אדם בצורה החוקית בכדי שהוא יידע פעם אחת ולתמיד לא להתנכל לאף אדם שנמצא בסביבתו.

תשובה

הטענה שהשכן ניסה לשרוף את שכנתך וכיום היחסים ביניהם בסדר בגלל שהוא פוחד ממנה נשמעת מאוד מאוד לא רצינית. יתכן שבעלך צריך לפצותו בגין הנזק שנגרם למכונית. הדרך החוקית להתמודד עם עברות היא להתלונן במשטרה ואם היא לא מטפלת אפשר להגיש ערר כחוק.

נשמע לא רציני אבל זאת האמת

אותו אדם היה בעבר בסיכסוך ארוך עם שכנתי ובגלל זה היא פנתה בדרכים החוקיות וטיפלה בו בהתאם לדוגמא: התלוננה בעירייה לגביי הפרגולה שלו שהיא לא חוקית התלוננה בעבודה שבו עבד תקופה ארוכה עד שיצא לפנסיה וכד´.... בגלל שהיא פנתה פעם ראשונה לגביי הפרגולה בא פקח ונתן לו הוראה לפרק אותה והיה לו משפט ארוך לגביי הנושא הזה. בכל אופן הוא קיבל התר לבנות פרגולה חוקית ומה שהוא עשה הוא פנה לשכנתי ואמר לה שהוא רוצה להתפייס איתה מכיוון שהוא לא מעוניין שתפנה בשנית לעירייה ולכן הוא בנה בשנית פרגולה לא חוקית. היום הקלפים בידיים שלה כמובן ולכן הוא לא מציק לה יותר וברגע שהוא יעשה משהו היא יודעת איך לטפל בו וגם הוא יודע מה היא יכולה לעשות לו. היכן אני מגישה ערר כחוק?!

igalgolan

New member
שכנים

אם זה כל כך פשוט מדוע את לא עושה אותו דבר - פונה לעיריה בגלל פרגולה לא חוקית! אולי גם אתך הוא יחליט להתפייס? יגאל גולן

ערר על מה?

האם ההחלטה על מתן ההיתר ניתנה רק עכשיו? אם עבר זמן, אינך יכולה להגיש ערר. בכל אופן, הדרך החוקית היחידה לטפל בשכן כזה היא ע"י פניה חוזרת למשטרה, ולאחר הצטברות תלונות תוכלו לדרוש מהמשטרה לפעול גם אם המשטרה תרצה שוב לסגור את התיק.

כמה זמן צריך לעבור בכדי שהערר

יהיה בתוקף? בנוסף לגביי עבירות פליליות כפי שסיפרתי בתחילה בעלי קיבל מאותו שכן בוקס לפנים ובאותו זמן אותו שכן פתח את דלת ריכבו ובעלי כהגנה על גופו בעט בדלת וכך נוצר שקע. רציתי לדעת אם בשני המקרים זו עבירה פלילית? האם איום ולשון הרע והרס קריירה היא עבירה פלילית? אני פשוט רוצה לדעת המון פרטים ודברים בכדי שאוכל לטפל באותו שכן מאחר שהוא מתכוון לשלוח מכתב למקום עבודתו של בעלי לחדור לפרטיותו ולהרוס את הקריירה שלו. מה אני עושה ? אני חייבת תשובות המשטרה לא עוזרת לאותו אדם יש המון המון המון תיקים במשטרה והוא עצמו לא מפחד מהמשטרה. גם המשטרה טוענת שסכסוך בין שכנים יש להם מפה עד לאילת וזה משהו שהם לא יכולים לפתור. אז תגידו לי אתם מה עליי לעשות???

למעלה