שאלה לnaps

שאלה לnaps

ולכל מי שמבין בנושא... אם אני נופל בצ´קים הראשונים, יש אפשרות ללכת למשהו רציני כמו מגלן וכ"ו? או שזה דחיית שירות ותרומה להתפלגות קב"א בתותחנים???

The-Princess

New member
אני לא יודעת כל כך הרבה אבל...

חבר שלי נפל בצקים ודבר ראשון יש לך את האפשרות ללכת לאן שאתה מיודע כלומר גף א-מטכל ב-שייטת ג-חובלים... משהו כזה (לפי היום סיירות) חוץ מזה אתה הולך לבקום והקצין מיון נראה לי מציע לך כל מני דברים וכן יש דברים רצינים כמו מגלן אגוז דובדבן וכו שמציעים עם ראיון כמובן... זה מה שאני יודעת... מקווה שעזרתי ושזה נכון אם לו אורי.. אתה מבין יותר ממני... :) אפי

התכוונתי לגפים ג ד ה

וכל אלה שלא מיועדים לכלום... (הקופים =])... באמת הם מקבלים ראיונות ליחידות האלה?

SaNe

New member
זה תלוי

לפלס"רים אתה יכול לעשות ראיון בלי בעיות, אם תהיה סבבה גם יקבלו אותך. למגל"ן ואגוז אני מניח שגם כן, למרות שמגלן קצת פלצנים אז יכול להיות שהם לא יקבלו בכזאת קלות( גם צנחנים לא מקבלים בקלות).

אורי ד

New member
תיקון

לחובלים אין משמעות בקורס טיס והם לא מתמיינים בגפים באופן מיוחד. מטכ"ל ושייטת מעורבבים בגפים א´ וב´ ולא מופרדים בגפים.

naps

New member
תיקון לתיקון בלי לתקן

כשביום הגיוס חילקו אותנו לגפים אמרו שא+ב זה שייטת מטכ"ל (זה מעורב בשני הגפים) ועדיין אמרו ש-ג´ זה מיועדי חובלים *כעקרון* אבל *לא בפועל*. מה זה אומר? לא יודע. שעדיין קוראים לגף ג´ מיועדי חובלים אבל יש שם גם לא מיועדים ויש מיועדים לחובלים גם בשאר הגפים. קיצר- בפועל אורי (השני- אורי ד.... אני לא מדבר על עצמי בגוף שלישי.... מה אני, אבו?) צודק. בתאוריה, מסיבה שלא מובנת, הוא כביכול טועה. אורי

naps

New member
תשובה....

אני לא בטוח איך זה יוצא בדיוק עם הגיוס ביולי, אבל אני אתן לך את עיקרי הדברים. כעקרון אם תהיה גף ג או ד, לא צריכה להיות לך בעיה להצטרף לשום דבר של גיוס נובמבר. מגף ה´ עלול להיות כבר קצת מאוחר בשביל חלק מהדברים. כעקרון, כמו שכבר כתבתי כמה וכמה פעמים.... אפשר להגיע להכל כמעט- גיבושים שאתה מיועד אליהם, גיבושים אחרים (אם בדיוק יש גיבוש)- 669, שלדג וכו´, הפלס"רים עם ראיון, מגלן, אגוז, דובדבן גם רק עם ראיון, רחף (יעודי לקצונה בשריון) אם נפלת בזמן טוב ואתה מתעקש (כי כעקרון זה מיועד לאנשים שכבר עשו טירונות. במקרה כזה ליפול מגפים ד,ה עדיף כי יש לך טירונות ביד...), כמובן שגם כל הגדודים בחי"ר, שריון, תותחנים, הנדסה קרבית, אפשר גם מודיעין קרבי, ואם יש לך מזל (שהוא בעצם בדרך כלל לא מזל אלא זה בכוונה ככה....) אז יש מיונים לכל מיני דברים מסווגים ביותר. אני לדוגמא התעקשתי על מורן וכבר לא הייתה אפשרות להצטרף באחור למחזור האחרון, אז ביקשתי דח"ש כדי להצטרף למחזור הבא... אנשים אחרים הצטרפו נניח לפלס"רים או מגלן באחור. אז הם פיספסו את תחילת הטירונות. אז מה? אז הם השלימו... חוץ מזה לפעמים אתה עלול גם ליפול ממיונים כאלה ואחרים ולהגיע לגדודים של תותחנים או שריון. אז מה? עוד שאלות? אורי

למעלה