כאן המנצ'קין המת מדבר...
...ואם המנצ'קין המת אומר את זה, הוא כנראה יודע על מה הוא מדבר (זה לא התנשאות, תיכף תבינו). דמות לא נועדה להתמודד עם היתקלויות המתוכננות לרמה שלה. דמות היחא לא מכונת הרג שכל ייעודה הוא להשמיד מפלצות ולמצוא אוצרות. הייעוד שלה הוא אפילו לא להתעלות על אתגרים אחריים - מחשבתיים, רגשיים, אתגרים בידע וכו'. לא לשם כך בונים דמות (אלא אם כן אתה מנצ'קין, בלי להעליב אף אחד). מכיוון שאני מנצ'קין מת , אני יודע את כל זאת מניסיוני כשהייתי עוד מנצ'קין חי. אז הייתי שה"ם לדמויות שכל ייעודן היה להגיע למירב העוצמה. היום, רוב השחקנים הבוגרים מכנים את זה נק"ניזם ולא משחקים בזה יותר כי זה כמו לשחק דיאבלו, ובשביל זה לא כינסנו את חברינו (אני מקווה). באותה המידה, ליצור דמות כדי שתוכל להתמודד עם האתגרים "המתאימים לרמה שלה" - גם אם זה לא הדגש אלא רק חלק משני ביצירת הדמות, אחד כזה שנעשה כבדרך אגב ("טוב, השקעתי את כל נקודות המיומנות שאני צריך בשימוש בחבל ובידע היסטוריה כפי שמצריכה האישיות של הדמות שלי, עכשיו נשארו לי 5 נקודות מיומנות לחלק איפה שבא לי. המממ... עוד +5 לרכיבה כדי שאני אוכל להוציא תוצאות טובות כשאני משתשמש בRide By Attack!") - זה נק"ניזם. לדעתי, השחקן לא צריך לתת אף משקל ל"חוזק הדמות" כשהוא בונה אותה או כשהוא מתאים את יכולתיה לניסיונה המצטבר (במנצ'קינית מדוברת: מעלה אותה דרגה). השיקול נטו, בעיני, צריך להיות שיקוף מהימן של הידע, הכישורים והמיומנויות שהדמות יודעת או למדה (הרי רוב הדמויות מתחילות את המשחק מעל גיל אפס, ז"א שהן כבר יודעות משהו). בשביל זה הסטטיסטיקות שם - כדי לשקף במידת הקירוב הגדולה ביותר את הדמות למונחי שיטה - כדי שהשיטה תוכל לעזור לנו לשפוט מה יקרה בכל נקודה בה דרושה הכרעה. הססטיסטיקות לא שם כדי שנוכל להגיד לעצמנו שאנחנו שחקנים לא נק"ניסטים כי השקענו כשרונות בתחומים שמתאימים לדמות שלנו, כמו למשל Weapon Focus עבור קוסם שמתמחה בנשק מסוים, ואז לגלות שיש לנו עוד כמה כשרונות עודפים אז להשקיע אותם בכשרונות כמו Maximized Spell שהקוסם מעולם לא למד - אבל יש לנו כמה Spare, אז למה לא? ומצטער אם העלבתי מישהו. זו רק דעתי.