שאלה לDDN

DIDGIN

New member
שאלה לDDN

האם יש איזשהו גזע של יצורים שפגעו בדומיניק בעברה, והיא נשבעה לנקום בהם, או שממלכתה הייתה בסכסוך איתם ולכן אומנה מגיל צעיר ללחום בהם? תרגום למנצ'קינית מדוברת: היא סיירת, לא? מה הfavored enemy שלה?

DDN

New member
חלילה!

חלילה שיצורים יפגעו בדומיניק המקסימה, תמימה, חמודה, שלווה, רגועה ומושלמת שלי. שלא תדע יותר צער לעולם. אבל לפי הרקע שלה, אתה יכול לגלות שהמלך הוציא להורג את אבא שלה ואת הארוס שלה. אז המלך ואנשים עירוניים מווילינדורף (שכולל את המעמד הבינוני עליון ומעלה) מתפקדים אצלה כאויב שנוא. עכשיו, אחרי שהמלך מת (ולא על ידה, והיא כשהייתה לה ההזדמנות לא הרגה אותו), אני מאמין שלמעשה אין לה כלל אויב שנוא. במיוחד שכרגע היא מאוהבת עד מעל הראש ב"עירוני" שהם היו האויב השנוא שלה. בתכלס, אף פעם לא אהבתי את הרעיון של אוהב שנוא ממילא.

DIDGIN

New member
סלח לי על כך שאני מתייחס רק לנתונים

ולא לדמות כדמות, אבל סייר (שהוא כבר לא דמות חזקה במיוחד בD&D3) בלי היכולת של אויבים מועדפים הוא לא הרבה יותר טוב מwariorr (לא יודע איך קוראית לדמות הדב"ש הזו בעברית), חוץ מהקטע עם לחימה בשני כלי נשק, כשהדמות שלך שמה גם פחות דגש על קפא"פ כמו שהבנתי. ברור שהעיקר זה הדמות עצמה ולא המספרים, אבל צריך גם ליצור דמות אפקטיבית, שמסוגלת לשרוד בהתקלויות המתוכננות לדרגה שלה ולתרום את חלקה לחבורה. אם לא אהבת את האוייב השנוא למה לקחת סייר? יכולת לבחור להיות נוכל או אפילו לוחם (למרות הכוח הנמוך. זה גם יעזור עוד יותר לטיפוס שאתה מנסה ליצור כיתוכל להגדיל את היכולת שלך בקשתות ושאר כלי קליעים יותר מאשר סייר), ולהשאר קשת טוב בנוסף ליכולות שיותר תאהב.

DDN

New member
אני לא סולח!

תחזיקו אותי שאני לא אכנס בו! תחזיקו אותי! במהדורה 3.5 הסייר הוא דמות מאוד חזקה, כי יש בה את ההתמקצאות על סגנון לחימה. לסייר של ה3.5 אין את הלחימה בשני כלי נשק, בדרגה שנייה הוא מחליט אם הוא קשת או לוחם בשני נשקים, ועל פי זה יקבל כשרונות. דומיניק מקבלת בדרגה שניה את RAPID SHOT, בדרגה 6 את MANYSHOT, היא תגיע מתישהו ותהפוך לDEEPWOOD SNIPER. יש לה יותר מיומנויות מלוחם רגיל, יותר כשרונות יעילים בשבילה מנוכל רגיל. וזה הפתרון האידיאלי להרכיב את הדמות שאני רציתי. ומבחינת "תרומה לחבורה", גררררררר, יכלתי בקלות לקחת את הכשרון WEAPON FINESS במקום הDIEHARD, שהיה נותן לי לנצל את הבונוס של הזריזות להתקפה. אבל היות והיא לא נלחמת בקפא"פ, בחרתי להגן עליה עם הDIEHARD (שנותן לה להתייצב ולהישאר בהכרה בלי לאבד נק"פ) בנוגע ל"תרומה", כשלבחורה יש +10 להתקפה, בקשת, וברגע שהיא צועדת הרחק מהאוייב היא יכולה לטווח בו שני חיצים, מה צריך יותר מזה? מה גם שהתרומה שלה מתבטאת יותר במעקב אחרי עקבות, בהנהגה, ובכך שהיא מהווה את המצפון ההגיוני בין צמאי הדם מל וקוואי. בוא נשווה שניה לוחם בדרגה 4, נוכל בדרגה 4 ודומיניק בדרגה 4 (כולם בני אדם ועם תבונה 10): לוחם: יש לו 5 כשרונות, ו10 נקודות מיומנות. נוכל: 56 נקודות מיומנות 3 כשרונות ועוד כשרונות מיוחדים כמו EVASION, SNEAK ATTACK, TRAP SENSE וTRAP FIND דומיניק(סייר): 42 נקודות מיומנות, 3 כשרונות ועוד כשרונות בונוס: TRACK, WILD EMPATHY, FAVORITE ENEMY, ENDURANCE וRAPID SHOT. לך תגיע לדמות שמתמחה בקשת כמוה (יש לה POINT BLANK SHOT, RAPID SHOT וWEAPON FOCUS על הקשת) ובעלת יכולות גבוהות בSPOT, LISTEN, SURVIVAL, HIDE וMOVE SILENTLY עם הנוכל או הלוחם. הסייר הוא השילוב המופלא בין הנוכל והלוחם, וחי בזכות עצמו גם בלי האויב המועדף. אז מה שהיא מגלגלת רק ק8 נק"פ לדרגה. וכשנלחמנו באנשים בשחור, הם סווגו כעירוניים, אז קיבלתי את הבונוס. ואם האוסגיגים לא היו מתגלים כדמויות טראגיות, הם היו האויב המועדף בדרגה הבאה. אז בדיוק להיפך, סייר הוא הדמות המתאימה למה שאני רוצה ליצור, לא לוחם, לא נוכל. תרשה לי לצטט את בוקר טי ולומר (ואין פה שום דבר כדי להעליב או לפגוע, זה פשוט מתאים)
Now can you dig that? SUCKAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!​

Quai

New member
הנהגה? הגיון? קוואי ומל צמאי דם?

הנהגה - היכולת להוביל אנשים אחרים לפי מצפון המנהיג, על ידי כוח אישיותו... וכו' איזו החלטה כבדת משקל שכולם קיבלו על עצמם בלי לחשוב פעמיים נתנה דומיניק? אני כנראה לא זוכר.... הגיון - כל קשר בין נשים להגיון מקרי בהחלט... (ולפני שעדת הפמניסטיות יקפצו עליי, תנו לי להוכיח מעבר לכל ספק שאני שובניסט
יש לנשים מה שנקרא באנגלית "Fuzzy Logic" שזהו סוג ההגיון של הנשים רק שהוא מגיע למסקנות בדרכים עקלקלות ולא ברורות במיוחד, שבדרך כלל לא דומות במאום לתוצאות של הגיון גברי... והרי לכם הבעיה בתקשורת בין בני זוג...) קוואי ומל צמאי דם? קוואי ומל צמאי דם?? צא החוצה ונראה לך עד כמה!!!

DDN

New member
../images/Emo6.gif

אתה אומר POTATO אני אומר POTATO

Quai

New member
אז אנחנו בעצם אומרים אותו דבר?

לא נראה לי....

DDN

New member
../images/Emo6.gif

מה אני אגיד לך, מנהיג טוב יודע לנווט את האחרים לצרכיך בלי שהם ירגישו. תיקון, קוראים לזה מניפולטור טוב.

Nihau

New member
../images/Emo6.gif

סתם התחשק לי גם לשים פרצוף
ולעניינינו מנסיוני עם סליק ואדריאן אכן כן מנהיגות ומניפולציה שלובים זה בזה היטב. ודומיניק היא כשרון עולה... לפי המניפולציות שעשתה לנו בקורהייגן עם החדר הנפרד ששכרה לעצמה... ושאדריאן אח"כ עזר לה לנצל למקסימום הקולני(ויש יאמרו ווקאלי, סנובים) הידוע...

DIDGIN

New member
אהה

אני משחק ב3, אני לא מכיר את 3.5 אני מקווה ששם גם עושים את הבארד והמכשף חזקים יותר (שמעתי שיש להם שם בונוסים גם לspells known)

Quai

New member
הרגשתי שאני חייב להוסיף בעניין ה...

"אויב שנוא" רק שיהיה ברור התרגום של: Favored Enemy הוא - אויב מועדף - וייתכן שזה יהיה באמת בגלל מפלצת שהרגה לדמות את היקרים לה, או פגעה בה באופן דומה. אבל. זה יכול להיות באותה מידה גם סוג חיות שהדמות נהגה לצוד הרבה, או חיה מסוכנת ששורצת באיזור כפר הולדתה שיש צורך להרוג מדי כמה שבועות כדי שהכפריים ישרדו, ולכן הדמות יודעת פרטים קטנים אך חשובים עליהם, שנותנים לה יתרון ב"קרב" מולם. זהו, אמרתי את שלי... נ.ב. ראיתי שבפוסט של DDN הוא תיקן ל"אויב מועדף" - כל הכבוד.

כאן המנצ'קין המת מדבר...

...ואם המנצ'קין המת אומר את זה, הוא כנראה יודע על מה הוא מדבר (זה לא התנשאות, תיכף תבינו). דמות לא נועדה להתמודד עם היתקלויות המתוכננות לרמה שלה. דמות היחא לא מכונת הרג שכל ייעודה הוא להשמיד מפלצות ולמצוא אוצרות. הייעוד שלה הוא אפילו לא להתעלות על אתגרים אחריים - מחשבתיים, רגשיים, אתגרים בידע וכו'. לא לשם כך בונים דמות (אלא אם כן אתה מנצ'קין, בלי להעליב אף אחד). מכיוון שאני מנצ'קין מת , אני יודע את כל זאת מניסיוני כשהייתי עוד מנצ'קין חי. אז הייתי שה"ם לדמויות שכל ייעודן היה להגיע למירב העוצמה. היום, רוב השחקנים הבוגרים מכנים את זה נק"ניזם ולא משחקים בזה יותר כי זה כמו לשחק דיאבלו, ובשביל זה לא כינסנו את חברינו (אני מקווה). באותה המידה, ליצור דמות כדי שתוכל להתמודד עם האתגרים "המתאימים לרמה שלה" - גם אם זה לא הדגש אלא רק חלק משני ביצירת הדמות, אחד כזה שנעשה כבדרך אגב ("טוב, השקעתי את כל נקודות המיומנות שאני צריך בשימוש בחבל ובידע היסטוריה כפי שמצריכה האישיות של הדמות שלי, עכשיו נשארו לי 5 נקודות מיומנות לחלק איפה שבא לי. המממ... עוד +5 לרכיבה כדי שאני אוכל להוציא תוצאות טובות כשאני משתשמש בRide By Attack!") - זה נק"ניזם. לדעתי, השחקן לא צריך לתת אף משקל ל"חוזק הדמות" כשהוא בונה אותה או כשהוא מתאים את יכולתיה לניסיונה המצטבר (במנצ'קינית מדוברת: מעלה אותה דרגה). השיקול נטו, בעיני, צריך להיות שיקוף מהימן של הידע, הכישורים והמיומנויות שהדמות יודעת או למדה (הרי רוב הדמויות מתחילות את המשחק מעל גיל אפס, ז"א שהן כבר יודעות משהו). בשביל זה הסטטיסטיקות שם - כדי לשקף במידת הקירוב הגדולה ביותר את הדמות למונחי שיטה - כדי שהשיטה תוכל לעזור לנו לשפוט מה יקרה בכל נקודה בה דרושה הכרעה. הססטיסטיקות לא שם כדי שנוכל להגיד לעצמנו שאנחנו שחקנים לא נק"ניסטים כי השקענו כשרונות בתחומים שמתאימים לדמות שלנו, כמו למשל Weapon Focus עבור קוסם שמתמחה בנשק מסוים, ואז לגלות שיש לנו עוד כמה כשרונות עודפים אז להשקיע אותם בכשרונות כמו Maximized Spell שהקוסם מעולם לא למד - אבל יש לנו כמה Spare, אז למה לא? ומצטער אם העלבתי מישהו. זו רק דעתי.

DDN

New member
נראה לי שאיבדתי אותך איפהשהו

אבל עד אז, אמרת בדיוק את הדבר הנכון! דמות היא דמות והיא לא נבנית כדי להיות "מתאימה" לחבורה, או "עמידה" בפני התקלויות. היא בן אדם (או אלף, או גמד, או הוביט, או אורק) שפשוט חי בעולם, וצריך להתמודד עם היד שחילקו לו. מטרת השחקן היא לדאוג לדמות שתחיה ותהיה מאושרת.

DDN

New member
חלילה!

חלילה שיצורים יפגעו בדומיניק המקסימה, תמימה, חמודה, שלווה, רגועה ומושלמת שלי. שלא תדע יותר צער לעולם. אבל לפי הרקע שלה, אתה יכול לגלות שהמלך הוציא להורג את אבא שלה ואת הארוס שלה. אז המלך ואנשים עירוניים מווילינדורף (שכולל את המעמד הבינוני עליון ומעלה) מתפקדים אצלה כאויב שנוא. עכשיו, אחרי שהמלך מת (ולא על ידה, והיא כשהייתה לה ההזדמנות לא הרגה אותו), אני מאמין שלמעשה אין לה כלל אויב שנוא. במיוחד שכרגע היא מאוהבת עד מעל הראש ב"עירוני" שהם היו האויב השנוא שלה. בתכלס, אף פעם לא אהבתי את הרעיון של אוהב שנוא ממילא.

למעלה