שאלה ל- operationss [ולרמי]

sowhatt

New member
שאלה ל- operationss [ולרמי]

אתה בטוח שרשמת את הערכים של המשקל בק"ג? כלומר פרפר 80 ק"ג ולחיצת חזה 48 ק"ג? [ולא בפאונדים או משהו כזה] תשמע, זה באמת קצת מוזר... לפני כמה ימים עשיתי סתם בדיקה לראות כמה אני מרים בפרפר RM1 [ע"י חזרה אחת] והצלחתי 14 פלטות, שזה 70 ק"ג. בלחיצת חזה בישיבה במכשיר, אני עושה 45 ק"ג , 3 סטים של 12 חזרות... ובפרפר אני עושה 45 ק"ג, 3 סטים של 12 חזרות... ושאלה לרמי, הייתכנו הבדלים כל כך משמעותיים? מה הסיבה שהוא מרים כ"כ הרבה בפרפר ואילו בלחיצת חזה לא...?

פלטרון

New member
השערה

באופן כללי : תראה , אם אתה מרים משקולת זה דבר אחד ( וגם אז , צריך לשים לב איזה שריר "עושה" את עיקר העבודה ) . אבל אם אתה אומר שאתה עובד על מכשיר שמדמה לחיצת חזה (בישיבה) אז דע לך שמה שאתה מרים זה לא בהכרח מה שהיית מרים אם היית משתמש במשקולות . עניין של מנוף פיזיקלי , מומנטים ועוד .. כמו שאמר פעם (ארכימדס) : תנו לי מנוף(פיזיקלי) מספיק ארוך , ונקודת משען ואני אזיז את כדה"א .

sowhatt

New member
זה לא קשור...

התשובה שלך לא קשורה לשאלה שלי... תסתכל שוב בשאלתי , אני מתכוון לפרפר מכונה, ולחיצת חזה בישיבה במכונה...

פלטרון

New member
אולי לא הסברתי טוב

באופן כללי - לא יודע אם זה נכון בפרט ל"פרפר" : ---------------------------------------------- דווקא בגלל שאתה מדבר על אימון במכונה , יש חשיבות לאיזו מכונה אתה עובד עליה . אבל אם בן-אדם עובד על שרירי X , ב-2 מכונות שונות , אז ללא היכרות מוקדמת עם התחום , בהחלט נראה לי הגיוני לטעון שהוא ירים משקל אחר בכל מכונה ( זה אולי לא מדוייק עבור פרפר , אבל זה יכול להתקיים בשרירים אחרים ). למה ?! כמו שהסברתי - עניין של מומנטים פיזיקליים שונים . לא נראה לי שיש איזשהו תקן בתחום . ובכל מקרה - אני יכול לתכנן מכשיר "פרפר" שבאמצעותו אני ארים 1000 ק"ג ( לגובה של 0.5 ס"מ בקושי ) ... זה הכל עניין של מומנטים ( ובפרט יחסי גלגלות , ורדיוסי גלגלות ) ... אני מניח שזה לא ממש עונה לשאלתך - אבל לזה נצטרך לחכות לרמי

sowhatt

New member
זה (בכלל) לא עונה לשאלתי ../images/Emo13.gif ../images/Emo13.gif

השאלה שלי לא הייתה למה הוא מרים בפרפר 80 ק"ג ובלחיצת חזה לא מרים 80 ק"ג, ממש לא.... השאלה שלי בכל זאת: אני מתאמן בחדר כושר ואני יודע מה אני עושה, אני גם רואה מתאמנים אחרים שם. וזה לא נשמע לי הגיוני שהוא ירים בפרפר 80 ק"ג ואילו בלחיצת חזה 48 ק"ג! אני יכול להרים אולי 50 ק"ג בפרפר, אבל בלחיצת חזה אני מרים 45 ק"ג ויותר חזרות ממנו. השאלה שלי היתה, מדוע, מה גורם לכאלו הבדלים? זה לא שאני חושב שבגלל שהוא מרים בפרפר 80 ק"ג אז גם בלחיצת חזה הוא צריך להרים ככה, פשוט 48 ק"ג בלחיצת חזה בישיבה זה לא הרבה בכלל, ואילו 80 ק"ג בפרפר זה מכובד מאוד.

פלטרון

New member
ניסיון אחרון

יאללה - פעם שלישית גלידה
רכבת פעם על אופניים עם הילוכים ? נסעת פעם על רכב עם הילוכים ? השאלה שלך זה כמו לשאול ( בדיוק אותו רעיון ) : איך זה שאני נוסע 50 קמ"ש והסל"ד מראה 20 , והוא נוסע 25 קמ"ש , אבל הסל"ד מראה 40 ?? תשובה : כי אתם לא על אותו הילוך ( משמע , יחסי גלגלי השיניים בתיבות ההילוכים .... ) . ותשובה ממש ממש לשאלתך : ----------------------- 1) אני מניח שרמי מרים בלחיצת חזה משקולת , ואתה ציינת שאתה מרים במכשיר של לחיצת חזה. זה לא בהכרח אותו הדבר ( לא ניתן להשוות משקלים ! ) מה גם , שאתה ציינת שביצעת את התרגיל בישיבה ( במכשיר ) והוא בטח ביצע בשכיבה . נראה לי שיש הבדלים . 2) כנ"ל ל-2 מכשירי פרפר שונים - לא ניתן להשוות משקלים ( אפילו ששניהם מכשירי פרפר ! ) . דוגמא אישית - אצלי במכון אני מרים 100 פאונד ( כ44 קילו ) בפרפר . הגעתי לאימון אחד במכון של חבר שלי , עליתי על הפרפר שם , שמתי בביטחון 35 קילו ( שזה בערך 80 פאונד ) ... לא יכולתי להזיז את הידיים !!! תחשוב - אני עושה 3-4 סטים של 10 חזרות במשקל 100 , וכאן משקל של 80 ואני אפילו לא מזיז אותו !! למה ... כי על מכשירי פרפר שונים אתה תרים משקלים שונים - אפילו שכולם פרפר , המאמץ יכול להיות שונה !! 3) אם זה מנחם אותך - אני הרבה יותר קרוב ליחסים שאתה ציינת ( 100 פאונד שזה 44 קילו בפרפר , ו85-100 פאונד בדחיקה בישיבה ) . 4) ואם גם זה לא ממש מספק - אז כנראה נצטרך לחכות שרמי יחזור ממילואים... ועימך הסליחה - ניסיתי .

sowhatt

New member
אוה, עכשיו הבנתי ../images/Emo13.gif

אוקי תודה. הבנתי. אולי זו הסיבה באמת.... עכשיו הסברת מצוין

אלי ו.

New member
דוקא הסברת מצוין

בעבודה עם מכשירים המספרים משתנים לפי המכשיר. במכשירי פרפר שונים תרים משקלים שונים. כנ"ל ברוב המכשירים האחרים. לכן כשמישהו אומר אני מרים X במכשיר Y זה לא אומר לי, אדם שלא מכיר את המכשיר הספציפי כלום. לעומת זאת כשמישהו אומר לי, אני עושה מרים X ב סקואט או לחיצת חזה (חופשית) אני יודע במה מדובר.

אלי ו.

New member
והתשובה היא שאולי מכשיר הפרפר

שלו שונה משלך. אולי אם תנסה להרים במכשיר הפרפר שלו תצליח להרים יותר. קיימת כמובן עוד אפשרות, לחיצת חזה זה תרגיל מורכב שעובד על חזה יד אחורית וכתף קדמית, פרפר הוא תרגיל מבודד לחזה. יכול להיות (אם המכשירים זהים) שיש ל Operations חזה יותר חזק ומה שמגביל אותו זה הידיים והכתפיים. אבל אם הייתי מהמר, הייתי בוחר באפשרות של מכשירים שונים. בחדר הכושר שלי יש שני מכשירי פרפר מיצרנים שונים, באחד אני מרים בערך חצי מהשני.

operationss

New member
ועכשיו אני ...

בקשר למשקל - המאמן אמר לי שכל פלט שוקלת 10 קילו ואני מתאמן עם 8 פלטות - לכן לא נראה לי שיש פה טעות (אני יודע לספור). יש במכון מכשיר פרפר נוסף עם משקולות של 6 קילו - אני אעשה עליו אימון אחד ואראה אם גם עליו אני יכול להתאמן עם 80 קילו - ואודיע לכם. ננסה ונראה ...

operationss

New member
אלי ...

אני שמח לראות שסוף סוף חזרת. חסרו לי העצות שלך בזמן האחרון על אף שרמי התמודד יפה מאד עם ההצקות הרבות שלי. אני עומד להחליף תוכנית עוד מספר ימים ורמי נתן לי עצות לגביה - אכפת לך שאני השאיר פה הודעה עם התוכנית החדשה והישנה ותתן לי עצות ?

אלי שלום רב

אלי שלח לי את האימייל שלך עם אתה לא ב WALLA פשוט יש לי משהו לומר בנידון אבל... (פשוט ישנה איזו טעות הכל הנושא מעלה במידה ומבצעים את התרגיל נכון מישהו התבלבל במשקלים. שאול

אלי ו.

New member
שאול שלחתי לך מסר

וכמו שכתבתי במסר אחר, בדיוק חזרתי מחו"ל והתאמנתי שם בחדר כושר עם המוט לפי תכנונך. מאוד התרשמתי!! הרבה יותר נוח ממוט W. (למעשה באותו חדר כושר כבר אין מוט W)

למעלה