שאלה ל-Gnomebubble:

המובלעת

New member
שאלה ל-Gnomebubble:

שלום Gnomebubble, מה שלומך? אני חייב לשאול אותך שאלה: אני מבקר כאן כבר כמה שבועות, ובכל פעם מתמלא פליאה מהסבריך המוצלחים והמקיפים כל-כך על עניינים שונים בשפה. ואני מת לדעת - איך הגעת למצב שאתה יודע אותה כ"כ טוב (לפחות שפה כתובה)? כמה זמן לקח לך ללמוד עד שהגעת לנקודה הזאת? אני עצמי אמנם לומד רק כמה חודשים, ואני כבר רואה שאפשר בהחלט ללמוד הרבה קאנג'י בתקופה לא מאוד ארוכה אם מתמידים בקצב רצחני - אבל כל הזמן יש לי תחושה, שכדי לדעת יפנית ברמה שלך, צריך להשקיע שנים בלימוד ופחות או יותר להקדיש לזה כמעט כל דקה פנויה של תודעה. אז מה, התחלת ללמוד בגיל 15? קיבלת טבלת קנג'י מכושפת מאחד מאלי השינטו? איך הצלחת? אני מתחנן שתספר איך עשית את זה. תן תקווה לחלכאי הג'ויו, שפוך קצת אור לתוך עולמם החשוך של נדכאי האוניומי!
בתודה מראש!

GnomeBubble

New member
../images/Emo6.gif

קודם כל, נראה לי שכדאי לך להנמיך ציפיות ממני. גם לי יש עוד דרך ארוכה עד שאני אוכל לקרוא יפנית בקצב נורמלי ובלין להעזר במילון מדי פעם (או כל הזמן - תלוי כמה קשה הטקסט), ואני מן הסתם לא מסוגל לדבר יפנית שוטפת, כל עוד לא הייתי ביפן. כדי להגיע לרמה שלי צריך בסך הכל, להתאמץ, להתאמץ ושוב להתאמץ (וכדאי גם להמשיך להתאמץ אחר-כך, כדי לעבור אותה
). היפנים תמיד אוהבים לעודד אחד את השני ב-頑張って, כמו שכולם כאן כבר בטח מכירים, וזאת ברכה די טובה לכל מי שלומד יפנית. משקיעים, משקיעים וממשיכים להשקיע ועם הזמן משתפרים. זה בא לאט, אבל זה קורה. אם זכרוני אינו מטעה אותי, התחלתי ללמוד יפנית לפני 4 וחצי שנים. עד אז עוד לא ידעתי מילה ביפנית (מלבד סמוראי ושות'). היו לי גם הפסקות באמצע (טיול למשל), ככה שבפועל למדתי פחות. היו תקופות שהשקעתי הרבה וישבתי כמה שעות ביום על השפה, והיו תקופות שהיה לי פחות זמן או מוטיבציה, והשקעתי פחות. אני מודה שבשנה וחצי הראשונות השקעתי הרבה יותר. כנראה שבזמן הזה אפשר ללמוד די הרבה אם יש מספיק מוטיבציה, אבל כרגיל, לימוד שפה הוא עניין שנמשך שנים על גבי שנים. תחשוב כמה שנים לקח לנו ללמוד אנגלית עד שהגענו לרמה גבוהה, וכמה היינו שקועים בה (מעבר ללימודים בבית-הספר - גלשנו באינטרנט, ראינו סרטים באנגלית, חלקנו קראו גם ספרים וכו'). ביפנית זה קצת יותר קשה, כי בניגוד לאנגלית היא לא נמצאת מסביבך בכל פינה. אתה חייב להשקיע את עצמך בה בכוח. כשתגיע לשלב שאתה יכול לראות סרטים יפניים או אנימה (יותר קל) עם כתוביות ולהבין את מבנה המשפט (גם אם לא את כל המילים), אתה כבר במצב טוב, כי אתה כבר מתחיל לקלוט אוצר מילים באופן אוטומטי. כשתפיל את כל הג'ויו קאנג'י ותהיה מסוגל לקרוא ספרים, אז בכלל תהיה במצב טוב, וגם די מעורר קנאה - כן, אני עקרונית למדתי את כל הג'ויו, ומעשית שכחתי לפחות חצי מהם. במהלך הקריאה אני נזכר בדרך כלל, אבל לוקח לי יותר מדי זמן, ולכן היא איטית.

jonbaum

New member
אני רואה שיש לך מועדון מעריצים.

בהזדמנות חגיגית זו כדאי שתקח מהם דמי חבר. יש לך חשבון ב-PayPal?

GnomeBubble

New member
../images/Emo8.gif

לצערי אף פעם לא ידעתי לזהות הזדמנויות עסקיות כאלה. אחרת הייתי מקים בארץ רשת בתי-ספר ללימוד יפנית בעזרת אנימה ונהיה מיליונר

Woogy

New member
אולי אתה עוד יכול

וכדאי שתמהר לפני שמישהו אחר יקח את הרעיון ויקדים אותך
וכשתהיה מליונר, אל תשכח את עדת מעריצך משירשור זה

המובלעת

New member
תודה על התשובה!../images/Emo13.gif

התיאור שלך נשמע לי קרוב למדי למה שציפיתי - גם לגבי עצמי, כלומר, זה פחות או יותר המסלול שהכנתי את עצמי נפשית לקראתו. אכן, אין קסמים בלימוד שפות, במיוחד לא כאלה שרחוקות מאוד משפת האם. אבל זו תכונה אנושית טבעית, שכשמתוודעים למישהו שנמצא כבר ברמה גבוהה, המוח מתעלם לנוחותו מכל הקשיים שהאיש עבר בדרך, ורואה רק את המצב העכשווי (כאילו ניתן להגיע אליו בשתי דקות). אז טוב לי, בתור מתחיל, לראות שגם אתה התחלת בכמה צעדים קטנים

Nisenhouse

New member
אני רואה שזה הפך לשירשור עזרה - נצל"ש

גם לי יש שאלה (מופנית לקהל הרחב...) לפני זמן מה דיברתי על הקליגרפיות ההן. מאז הצלחתי לפרש את רובה (לסימניות ממוחשבת) אבל יש לי הרגשה שיש טעויות. מעבר לזה, אני לא מצליח למצוא/להבין את הסימניות האחרות. אז הנה תוכן הקליגרפיה (מצורף בקובץ) אצרף את הקליגרפיות בהמשך

jonbaum

New member
דבר אחד בטוח

זה שבשורה האחרונה של הטקסט (עם השורות היותר ארוכות) כתוב 平成十五年 כלומר שנת 2003 את השאר אולי אוכל להבין אם אראה את הטקסט המקורי. בכל אופן מדובר באיזו שהיא תעודה - מאשרים שמישהו עמד בתנאים שקבע איזה מורה או מדריך.

Nisenhouse

New member
成 - זה עזר לי מאוד

אני מתכוון לפרסם את הקליגרפיות בהמשך, אבל זה תלוי באישור שאקבל ממנהל הפורום. אני פשוט לא רוצה לפגוע בקליגרף או במושא הקליגרפיה...

Nisenhouse

New member
הקליגרפיות! (אחרי עריכה) ועדכונים

בזכות זאב ארליך ואשתו ו-jonbaum (שאני מודה להם מאוד) אושרו כמה סימנוית חדשות ויכולתי לערוך את התמונות בהתאם:

jonbaum

New member
בשורה הרביעית כתוב

士道師たる者也 שים לב שהאות הראשונה היא לא 土 אלא 士

jonbaum

New member
במסמך הזה

בשורה החמישית כתוב 五段たる者也 סיומת ארכאית שמבטאים אותה YA, ופירושה כמו DESU. אני לא יודע אם זה אותו YA כמו שמשתמשים בניב של קיוטו/אוסקה.

Nisenhouse

New member
הסברים

הסימניות המוקפות בריבוע אושרו הסימניות המסומנות ב-*, טושטשו הסימניות המסומנות ב-? עוד לא ידועות

למעלה