שאלה ל - a-s-inv

a-s-inv

New member
שאלת בנימוס אענה לך

איני יודע, אבל מבטיח לברר לך את הנושא לאשורו

אבל דווקא אתה אמור לדעת דברים

כאלה. הן אתה טענת שמוצא הקוף מהאדם. כלום אפשר שאין כל התייחסות הלכתית לכך שמתעללים בקופים - אחינו היקרים, בשביל להרוויח בצע כסף ממוצרי קוסמטיקה? ><>

a-s-inv

New member
יכול להיות שאתה צודק

ראשית לא אני טענתי וזו גם אינה טענה אלא מציאות שלא תופרך מהר מדי ובכלל...אם היית מחודד טיפה יותר היית מקשה מהגמרא פרק אלו מציאות שנפסקה להלכה שיש איסור לצער בעלי חיים מהתורה ויש מצווה לדאוג לאוכל שלהם לפני הארוחה שלך, אבל אתה לא. ואם לצער אסור קל וחומר לכאורה שלבצע עליהם נסיונות מדעיים בלי קשר לקוף או לפיל שמקורם בבניין בבל אלא כל החיות ובעלי החיים באשר הם, בגלל צער החי, חוץ מזה שלשיטתך יש ריח גיזענות לבוא ולחלק בין חיה שמקורה בנו לחיה שאין מקורה בעברינו. בינתיים המדענים הם לא פוסקי ההלכה זה עליך לזכור אלא בני האדם הדומים לך או לפלסטיק יותר שכן לשיטתו הוא מדען (מצחיק אבל שיהיה) אני עדיין חייב לך תשובה

להיפך, אם הייתי פחות מחודד הייתי

מעלה בפניך את עניין ההייחסות לבהמות שבשירות האדם. כן יקירי, בהמות ולא כל החיות. ציפיתי ממך שתעלה תהיה זו כבר בתשובתך הראשונה, אבל לא העלית. לא רק זאת, גם כשלת שהתייחסת בהודעתך זו לכלל בעלי החיים ולרק רק לבהמות - חוסר ידע בסיסי? הכשלון הבא שלך הוא יחוס דיעות גזעניות לעבדך בגלל שהתיחסותי לחיה מסויימת ולא לכלל ההחיות, והרי התורה עצמה גזענית בהתייחסותה סלקטיבית לבהמות - קל וחומר התיחסותה לגויים ולגרים. ><>

a-s-inv

New member
להיפך

אני לא מבין איך לא הבנת ממני את הלעג לנסיון העקר שלך תראה...אפשר לפתח את זה לעוד דיון עקר כמו שיוצא לי כל הזמן עם אנדריי ועוד כמה, מאידך ביקשת תשובה, אם התכוונת ברצינות תגיד לי וההודעה הבאה אני מקוה תהיה התשובה, במידה ולא בוא נתחיל לראות מי יותר חכם? כשלונות לא אצלי, זה לא קל אם עוד לא הבנת

הלעג שלך כנראה נשאר במסגרת

הפרטית של ההוויה העצמית הפרטית שלך. הרי ברור שתענה לגופו של אדם ולא לגופו של עניין. כשלונות זה לא אצלך, אז אתה. קשה לראות את הגיבנת שאתה סוחב על הגב, אה? וכן, אני מאוד אשמח לתשובה לשאלה שלי. אני מחכה - אם תוכל להתעלות על עצמך ולהתייחס רק לתשובה ולא לכשלונות שלך, אודה מאוד. ><>

למעלה