שאלה ל"שמאלני"

אבנר.

New member
שאלה ל"שמאלני"

בע"ה בעמוד הקודם שאלתי אותך מה אנחנו צריכים לעשות עם התקפותיו והתגרויותיו של החזבאללה - אמרת: "ברור שאנחנו צריכים לשתוק... כי אני חושב שאם אנחנו נגיב,יהיה לצה"ל עוד חזית הפעם בצפון. לכן ראש הממשלה לא החזיר לחזבללה,כי יש לנו מלחמה אחת לגמור,אחר כך נעבור לטפל בחיזבללה." אז אני שואל, גם עם החיזבאללה תשגר חלילה מטחי קטיושות לישובי הצפון - אנחנו גם נצטרך לשתוק כדי לא לפתוח חזית נוספת?! ואני שואל גם בבוא העת כשנתפנה לטפל בחיזבאללה - איך נעשה זאת?

שמאלני

New member
אבנר...

מה שכתבת פה זה משהו אחר לגמרי,משום שכעת חזבללה יורה סתם טילים לאויר שאין בכלל מטוסים באויר. נופלים פה ושם רסיסים של הטילים,ולכן כתבתי שאנחנו לא צריכים להגיב לכל טיל שעף באויר. אבל אם חזבללה יעיף טילים על ישוב הצפון,הוא בעצם מכריז מלחמה על ישראל. ואז מלחמה כמו שבמלחמה צריכים להכנס בהם עד שהם יכנעו. אבל מכיוון שהם ארגון טרור צריך לתת אולטימטום למי שמפעיל את הארגון הזה,שהם בעצם עירק וסוריה. ואז בעצם אתה מאיים על שתי מדינות מאוד מסוכנות שיש להם טילים כימים וביולוגים,ומכיוון שיש לנו כבר חזית בשטחים אנחנו לא נרצה לפתוח עוד חזית. בקיצר אנחנו נהיה בבעיה,אני הייתי מציע שבמקרה של תקיפה על ישובי הצפון לפנות לאו"ם תחילה,אם זה לא יעזור לא תהיה לנו ברירה אלא להכנס למלחמה.

אבנר.

New member
כבר שיגרו טילי סאגר על טנקים

ולצערנו נהרגו חיילים. איך אתה חושב להכריע את המלחמה עם החיזבאללה - הרי למעלה מ 18 שנה לא הכריעו את המלחמה בצפון, איך לדעתך צריכה מלחמה שכזו להתנהל?!

שמאלני

New member
אבנר...

המלחמה הזאת צריכה להיות מאופקת מבחינת ישראל,לא על כל יריה שהחזבללה ירו אנחנו נצטרף להגיב. והסברתי את עצמי טוב מאוד למה אני חושב שהמלחמה הזאת צריכה להתנהל באיפוק מבחינת ישראל,כי כולם יודעים שחזבללה רוצה לפתוח חזית נוספת. ואסור לתת לארגון הטרור צ´אנס לפתוח עוד חזית. אגב אני אחלתי לך מזל טוב,ואתה לא טרחת לכתוב לי גם.

EverMan

New member
אבנר

אתה יודע מה ההבדל בין החיזבללה לבין הפלשתינאים ? החיזבללה ממדינה אחרת. משמע , החיזבללה לא בשטח ישראל אלא בשטח לבנון. שהם תוקפים אותנו , זו תקרית בינלאומית. שהפלשתינאים תוקפים אותנו זו בעיה שלנו כי זה עדיין השטח שלנו. את לבנון אנחנו יכולים לתקוף בדרכים דיפלומטיות ובאו"ם למשל. לעומת זאת הפלשתינאים -בגללנו- אינם מדינה.

אבנר.

New member
ענבר ושמאלני....

בע"ה תודה לשניכם על התגובות, אבל אתם לא עונים על השאלה. שאלתי, איך צריך להכריע את המלחמה עם החזבאללה? -שמאלני, לא שאלתי מתי, הרי גם לפי שיטתך (שאני חולק עליה) לא על כל ירי שלהם צריך להגיב, אבל מן הסתם אתה חושב שכאשר הם יקצינו את ההתקפות נצטרך להגיב ולהלחם - אז מה ששאלתי זה, מה צריך להיות היעד? -הפצצת תשתיות בבירות?! פריסת רצועת בטחון? לתלות את נאסרללה?! להגיב באלפ"ה (אמצעים לפיזור הפגנות =כדורי גומי וגז מדמיע) - מה?! מקווה שהבנתם. אגב, שמאלני, אני מצטער שלא איחלתי לך מזל טוב, אז שיהיה לך המון מזל טוב!!!!

EverMan

New member
אבנר

תקרא בבקשה במאמרי הפורום את מאמרה של אור רבני על גדר הפרדה , זה בעיקרון מה שאני מאמין בו , אע"פ שאני מאמין גם בפיתוח תשתיות חינוך ובסיסיות ברשות , ללא העברת כספים ישירה לרשות.

EverMan

New member
אבנר

יש צורך בחיזבללה כאשר העם לא שמח. כאשר לעם אין בעיות , אין צורך בחיזבללה

שמאלני

New member
אבנר...

אמרתי לך מה צריך לעשות,להגיב אבל בצמצום. מה זה צמצום,זה שלא לכל מתקפה שלהם להגיב ואם כבר להגיב אז לא להגיב כמו משוגעים ולהתחיל להרוג להם מחבלים. כי אז אנחנו נאכל אותה פי 2 כמו שקורה תמיד,צריך להגיב בשיקול דעת. ואני סומך על כוחות הבטחון שכך יעשו. נ.ב תודה על הברכה
.

אבנר.

New member
ולדעתך...

בע"ה זה יביא שקט?? אם לא נהרוג מחבלים. הרי אמרת שהחיזבאללה - רוצים להביא אותנו למלחמה, אזי מן הסתם אם לא נגיב הם יחריפו את ההתקפות בצפון, לא כן?! ואז לדעתך לנצח נצטרך להגיב באיפוק?!? גם אם יפלו קטיושות בצפון, אולי להפציץ איזה מכ"ם - כדי שיהיה איפוק ולא לגור למלחמה. ואז יהיה שקט? או שהם יחריפו את התקיפות, כדי לנסות לגרור אותנו למלחמה?!

שמאלני

New member
בנתיים אין כלום...

אז למה אתה כל כך מעמיק בנושא? שיהיה נדבר,בוא לא נפתח פה לשטן.

אבנר.

New member
זה לא מדויק

בע"ה החיזבאללה מתגרים בנו יותר ויותר, ויש התראות על פיגוע גדול ח"ו שהחיזבאללה מתכנן בצפון. אז זה לא נכון שבנתיים אין כלום. ואני אומר את זה - כדי להבין את האסטרטגיה שלך - ולא לחכות למשהו שיקרה בשביל שאז ננסה למצוא לו פיתרונות. אלא להיות חכמים ולהקדים תרופה למכה.

EverMan

New member
בדיוק אבל בדיוק

התאוריה של האצ"ל והלח"י - אירגוני הטרור הבלתי חוקיים ששררו במדינה לפני קום המדינה. להבדל מההגנה , שהיא המקור של צבא ההגנה לישראל , שהוא הצבא שלך , שאומרת שצריך לתקוף כאשר מותקפים ולא שניה לפני זה.

אבנר.

New member
ענברוש..

בע"ה להזכירך, במלחמת ששת הימים - אנחנו פתחנו, עוד לפני שהותקפנו.. ואנחנו תקפנו - זה צה"ל, שמשום מה אז בחר להיות חכם ולא לחכות שיהיה בעמדה נחותה...

למעלה