שאלה לתותחים....

e_asael

New member
שאלה לתותחים....

שלום ח'ברה! יש לי מספר מכשירי קשר בבית (די ישנים) של מוטורולה...שהיו פעם שייכים לחברה שכבר מזמן פשטה רגל...השאלה שלי האם אני יכול לקחת 2 -3 מכשירים מאותו דגם או לא מאותו דגם ופשוט לעשות לי מין VPN קטנה כזו? כלומר, לפרוץ אותם או לא יודע מה לעשות להם - העיקר שיעבדו אחד מול השני - כמובן שכל הרעיון זה בלי עזרה של החברות שמתעסקות בזה אלא לעשות זאת בצורה פרטית... תודה מראש! אלעד

4Z7GBA

New member
../images/Emo26.gif../images/Emo26.gif../images/Emo26.gif

אפשר אבל רק אם יש לך כבל צריבה של המכשירים ורישיון של חכירת תדר ממישרד התיקשורת כל מכשיר ולא משנה של איזה חברה יכול לדבר אם מכשיר של חברה אחרת הבעיה שלך היא שאין לך רישיון חובבים אבל אתה עדיין יכול לעשות את זה אתה יכול לשכור תדר ממישרד התיקשורת {150 שקל לשנה למכשיר} וליצרוב את התדר הזה על המכשירים {בהנחה שיש לך כבל צריבה}

menimm

New member
אנחנו לא יודעים מה ההספקים....

אבל במידה ואלו נמוכים יחסית, אולי ניתן לצרוב אותם לתדרים של FRS ? ליוזם השירשור, מדובר בתדרים שהוקצו לשימוש ציבורי פרטי במכשירים שאם איני טועה הספקם אינו עולה על וואט אחד (או חצי). שים לב, שגם אם תצליח לגרום למכשירים לדבר אחד עם השני, לא תקבל VPN, לא תקבל שום דבר שישמור על הפרטיות שלך.

menimm

New member
עוד קצת מידע חשוב..

שאתה צריך שיהיה לך אם תרצה להשתמש בתדרי ה- FRS, אלו נמצאים באיזור ה- UHF, ולכן אתה צריך לבדוק אם המכשירים שלך מתאימים לטווח תדרי ה- UHF. תדרי ה- FRS נמצאים באיזור ה- 462, אני לא ממליץ לך לצרוב בעצמך את המכשירים אלא להשתמש בשירותי החברות או עזרה מאנשים מקצועיים שמכירים את הנושא, העיקר שלא תגרום חס וחלילה להפרעות בקשר של אחרים.

4z5rz

New member
עדיין לא חוקי

גם אם תצרוב את המכשירים לתדרי ה- FRS ובהספק נמוך, זה עדיין לא חוקי. תקני הFRS מאוד נוקשים ואחד החוקים הקשים הוא שאסור שלמכשיר תהיה אפשרות לחיבור אנטנה חיצונית. אוהד.

4Z7GBA

New member
../images/Emo26.gif../images/Emo26.gif../images/Emo26.gif

יש גם את האופציה שאני הזכרתי שהוא פשוט חוכר תדר פרטי שאותו הוא יכול לשים על איזה מכשיר שהוא רוצה ידני או לרכב או לבית

menimm

New member
תודה על ההארה...

אילו חוקים נוספים חלים על ה- FRS ? אגב, שימוש במקסטרקים צרובים על FRS נפוץ מאוד בקרב הג'יפאים, ולא שמעתי על פעולות שנעשו על ידי משרד התקשורת נגדם בקטע הזה.

שים רק לב שאחזקה של מקמ"ש מצריכה רשיון מתאים. אגב לא חשוב מה מקורו ומה מצבו.

למעלה