שאלה לשמאל

יוליק12

New member
שאלה לשמאל

אני מתנצלת מראש על הכנסת פוליטיקה נפיצה אני פשוט מנסה להבין משהו ומכיוון שיש כאן הרבה גולשות עם מגוון דעות אולי מכאן תבוא התשובה.

נראה אם אצליח לנסח את זה...
יש את הפגנות השמאל נגד המלחמה ונגד הרג של ילדים, אבל מה הפתרון שלהם? כלומר אם יש כאן מישהי שמפגינה או תומכת בהפגנות הללו אני אשמח לדעת מה האלטרנטיבה שלה למצב הנוכחי.
כלומר, אף אחד לא חושב שמלחמה זה דבר טוב או נחמד (בואו נניח כרגע את הקיצוניים שרק רוצים להילחם בצד ונתייחס לכל השאר). רוב האנשים שתשאלו יגידו שהם מעדיפים שלום ושקט על פני מלחמה. אבל מה לעשות כשהצד השני מפגיז אותך? לשבת בשקט? לא להפגיז בחזרה? הרי זה לא שחמאס מוכנים לשבת איתנו ולשוחח על פיתרון. הם מפגיזים ולא מהיום, כמה אפשר להבליג? ואני אפילו לא מתייחסת עכשיו לעובדה שכל מה שהם רוצים זה להשמיד את ישראל, אלא פשוט לזה שהם יורים טילים. מה מדינת ישראל אמורה לעשות כשמפגיזים אותה?
והעובדה שלצד השני יש יותר פגיעות בנפש היא בגלל יתרון טכנולוגי של ישראל.
אתן חושבות שזה בסדר שבמשך 14 שנים יש הפגזות על דרום המדינה? למה על זה אף אחד מהמשמאל לא מוחה?

לא לציטוט

maysher

New member
כמו שאני מבינה- מבחינתם אין מספיק שיחות

ואין מספיק ויתורים מהצד שלנו.
צריך לחלק את ירושלים, להחזיר שטחים כבושים, לפנות התנחלויות- עד שזה לא יקרה, מבחינתם העם הפלשטני נלחם למען מטרות צודקות. ואי אפשר לצפות שיספיקו עם הטרור כל עוד ממשלת ישראל מתנהגת כמו אגרסור.

יוליק12

New member
אבל מה אמורים לעשות כרגע?

בכל זאת מפגיזים את המדינה גם אם נניח שהמטרות מאחורי הטילים הן הכי צודקות שבעולם אלו בכל זאת טילים שהורגים.

מה לא ברור?

לסגת מיו"ש, לחלק את ירושלים, לפתוח את הסגר הימי על עזה, ולהפסיק את התקיפות הצבאיות, ולהמשיך לספוג בשקט טילים שבוע, בשם הסובלנות, ולקוות שאחרי שבוע כזה העולם יראה כמה ויתרנו על הכל, והחמאס ושאר הארגונים יזנחו את דרך המלחמה ויעברו לדרך השלום.

ואם יעופו טילים מיו"ש על שדה התעופה והמרחב האוירי ילך וייסגר? נרכין ראש עד שהגל יעבור.

maysher

New member
מושיטים לחי שמאל

בעיני זה קצת כמו שיח של ילד חננה עם ילד רחוב אלים. קראתי פעם ביוגרפיה של סופר רוסי/יהודי שסיפר שבילדותו ניגש אליו ילד/נער אחר ושאל אותו :" אתה רוצה שאדקור אותך?" והסופר שחונך כילד טוב ירושלים היה בטוח שהנער צוחק עליו ואמר לו, כן בטח, תדקור אותי. וקיבל סכין בפנים.
אז הסיטואציה כאן מזכירה לי מאוד את הסיפור של הסופר הזה. יש אנשים שמאמינים שהצד השני לא רע. שהאמירות שלו שהוא מעוניין בהשמדת העם היהודי- לא רציניות. שאם הוא יושיט את הלחי- יקבל נשיקה או לטיפה. כי איך יתכן שאם אתה באה בטוב, יבואו אליך ברע?
וגם כל העולם הנאור שבחיים לא נתקל בילד האלים הזה- גם מעודד את החננה להושיט את הלחי. כי הרי מה הסיכוי שאם מישהו שמאיים בדקירה, באמת ידקור אותך? זה סתם דיבורי סרק.

העולם הנאור נתקל גם נתקל בילד האלים

אבל חייב לשמר את ישראל כאמצעי להסיט תשומת לב משאר הבעיות שהוא מתמודד איתן.

קל לזעוק את פשעי מלחמה בישראל, ולדרוש הפסקת אש, ולבטל טיסות כשזה משקיט את המצפון על זה שלא עושים כלום (!) בסוריה / עם הכיבוש של פוטין.
קל לצעוק על הרג אזרחים תמימים, כשאתה מפציץ בשקט בפקיסטן, באפגניסטן, באוקראינה, ואת הכורדים.

בבריטניה ובצרפת יש תקיפות קבועות על בסיס אנטישמי בשבועות האחרונים. הממשל יודע טוב מאד שזה רק עניין של כמה שנים עד שהם מתמודדים "בבית" עם בעיה דומה. אבל בינתיים הם עסוקים בלגנות אותנו, יותר פשוט.

maysher

New member
ושכחת עוד נקודה- לילד האלים הזה יש בני דודים

שמחזיקים בנפט. כל עוד בני הדודים שלו משחררים את הנפט- ניתן לו לשחק בצעצועים שלו. כי לא רוצים להרגיז את הפותחי הברז.

מאוד מסכימה איתך

לעולם נוח מצד אחד לגנות או להעלים עין בהתפרעויות אנטי ישראליות (ואנטישמיות) ומצד שני לתמוך בנו בשקט או בהסתר כשיודעים שאנחנו קו ההגנה הראשון נגד הטרור המוסלמי שמאיים על כל העולם.

maysher

New member
אנחנו ההתנחלויות של העולם

כאן בארץ התנחלויות זוכות לגינוי מצד לא מעט ישראלים אבל הם באמת הקו ההגנה הראשון והם אלה שסופגים את רוב הטרור.
וגם ישראל מבחינת העולם- אותה התנחלות. זוכה רק לגינוים אבל באמת כולם יודעים שאנחנו סופגים את הטרור שאחרת יופנה כלפי מדינות אירופה וארצות הברית.

sharonwe

New member
לגבי "העולם הנאור":

אני חושבת שאותו עולם יודע בדיוק עם מי יש לו עסק, ע"ע המיעוטים המתעצמים ברחבי אירופה שרובם חיים בעוני ובתוכם פושה אלימות.

לפני כשנה - שנה וחצי שודרה תוכנית של צבי יחזקאלי שם ערך תחקיר על הערבים באירופה, במסווה של ערבי, ובין היתר השתחל למשפחת פליטים מסוריה שחיה בדנמרק. המדינה מסרבת ל"איחוד משפחות" עם קרוביהם בסוריה ולא רוצה להביאם לדנמרק. אם המשפחה שם אמרה משפט שחקוק אצלי בראש, שמבחינתה דנמרק אחראית לרצח של בני משפחתה שנותרו בסוריה, אם הדבר יקרה. ואני שואלת: למה?! או שכל העולם לקוח אחריות ומקבל על עצמו להתערב שם בסכסוך, או שסוריה אחראית לגולם של אזרחיה. אבל למה לעזאזל דנמרק?! הרי דנמרק נותנת לך, כפליטה, ולחלק מבני משפחתך, למצוא בה מחסה. האם לא די בכך?!

אני חושבת שגל האיסלאם הקיצוני היום באירופה הוא זה שמביא לתמיכה שיש לנו הפעם הן בקרב האיחוד האירופי והן בקרב חלק גדול מן הממשלות עצמן, שלא להזכיר את קנדה.

העולם יודע טוב מאוד עם מי יש לו עסק, ונוח לו לתת לישראל להתמודד כאן עם החמאס ולהחליש אותו כאן, כדי שכתוצאה מכך יוחלשו גם מחוץ למזה"ת.

sharonwe

New member
לדעתי החרם הוא "שרירים" מצד קרי:

מצבו של קרי רעוע בארה"ב, והוא רואה במהליך השלום במזה"ת קרש הצלה לקריירה הפוליטית שלו שם. לכן הוא עושה כל מה שניתן כדי ללחוץ על ישראל, כי הוא יודע שללחוץ על החמאס לא ניתן.
מה שהוא לא מבין זה שהפסקת הטיסות לא תאפשר לו להשיג את מטרותיו. אבל הוא יבין. אל חשש.

ובינתיים - אני זו שמקורקעת כאן

להפך - הפסקת הטיסות לא טובה לישראל

ברמה של שמירת השגרה, אבל משרתת את ישראל ברמת התדמית הבינלאומית - מי שלא מוכן לטוס לכאן בגלל סיכון הטילים, גם לא יוכל לומר שאיום הטילים לא מספיק משמעותי בשביל להצדיק תגובה צבאית.

kokula12

New member
לא. שמאלנים הם לא חבורת טיפשים/נאיביים שחיים

בלה-לה לנד. לא אהבתי את הפוסט הזה שמנסה להגחיך את הצד השני. אם את לא מבינה את העמדה, תשאלי, תתווכחי, תדוני. אל תעשי מזה צחוק.

moma422

New member
כשאת מסתכלת על מצב העולם הערבי

ועלית האיסלם הקיצוני , לא רק בעזה. לא מתעוררות אצלך ספקות?
יש משהו שיכול להתרחש במציאות שישנה את העמדה שלך כלפי הצד השני?
למשל אבו מאזן גורם לי לחשוב לאחרונה, שיש עם מי לדבר והחמאס גורמים לי לחשוב ההפך. אם אבו מאזן היה מצליח לנהל את עזה הייתי יותר אופטימית וההפך לגבי החמאס.
אצלך יש משהו שיכול לגרום לתזוזה בעמדה?

למעלה