שאלה לשחקני LCG

john woo

New member
שאלה לשחקני LCG

היי,
איך אתם מתמודדים עם הכמות המפלצתית של קלפים עם כל הרחבה שיוצאת.
יש לי את שר הטבעות, ומיד לאחר ששיחקנו בחבילת הבסיס רכשנו את מחזור ההרפתקאות הראשון שכולל 6 הרפתקאות. כיוון שהיינו בתקופה חמה של המשחק , התמודדנו עם כמות הקלפים של הגיבורים בצורה טובה.
אתמול, לאחר יותר מחצי שנה שלא שיחקנו חזרנו למשחק ולהרחבה של KAZAH DUM. היה לנו מאוד קשה לצלוח את ההכנה למשחק (שלקחה כ-20 דקות), כיוון שמדובר בכמות גדולה של קלפים שצריך לברור.
שר הטבעות הוא יחסית משחק חדש עם מעט הרחבות לעומת LCG אחרים שכוללים 30 הרחבות קטנות. הבעיה בשר הטבעות, היא שחייבים לרכוש הרפתקאות חדשות על מנת שהמשחק ימשיך להיות מעניין.
כרגע אנחנו נהנים מהמשחק וההרחבה שהתחלנו, אבל אנחנו בספק אם נמשיך להשקיע בו (וחבל, כי זה משחק אדיר).
יש לכם טיפים לשחקני casual במשחק הזה בנוגע לכמות הקלפים?

IirionClaus

New member
השאלה היא כמה שיעורי בית אתם רוצים לעשות

יש ב-BGG מאמרים שמדברים על הקלפים השונים.

אישית, הייתי בוחר באקראי ערימת קלפים ומשתמש בהם. אם אין לכם כוח/זמן/סבלנות להתעסק עם כל הקלפים שם בחוץ, נראה לי שזה הפתרון הכי פשוט.

אחת הביקורות כלפי LCGים (או לפחות הסיבה שאנשים מתרחקים מהם לעיתים) היא שהם תחביב נפרד/מקביל למשחקי לוח. צריך להשקיע זמן כדי להשאר מעודכנים, ולהרבה אנשים זה לא מתאים. אישית, בתור מישהו שבזמנו זכר אלפי קלפי מג'יק והתעדכן ב-Dojo על בסיס יומי, זה אחד הדברים שמושכים אותי במשחקים האלו (ואחת הסיבות שהתחלתי עם Netrunner).

akira

New member
תשאיר דקים מוכנים מראש בקופסה

במקום לסדר מחדש את הקלפים, תשאיר את הדקים המוכנים בתוך הקופסה, כך שאתה לא צריך לבנות מחדש.
לחילופין, תפתח חשבון ב cardgamedb, ותרשום שם את הדקליסטים שלך.

נ.ב. אני נשברתי אחרי שתי הרחבות קטנות של מירקווד... וכל הגמדים של קאזאד לא עושים לי את זה.

john woo

New member
כל הרפתקאה שמה דגש על קלפים אחרים

איך בדיוק אני אמור להכין דקים מראש?

akira

New member
דק טוב מתאים לכמה הרפתקאות

אבל זו שאלה של סגנון,
אם אתה מנסה לעשות אופטימיזציה - אוקיי...
אבל מניסיוני, בייחוד בשני שחקנים, למרבית ההרפתקאות לא צריך להכין דק ייעודית. כמובן שזה בהנחה שאתה מקבל את ההפסד מדי פעם.

sonde

New member
שר הטבעות

אני פשוט הפרדתי בשקיות נפרדות כל סט של קלפי הרפתקה, הרי יש להם סמלים וכאשר בונים את הסט לוקחים קלפים לפי המשימה כך קל לי למצוא את הסטים הנדרשים.
שאר הקלפים מחולקים לפי ה- SPHERE OF INFLUENCE והקלפים הניטלים בנפרד. והגיבורים בנפרד.
5 דקות של עבודה ויוצאים לדרך. (אלא עם מתחילים לבנות חבילה)

john woo

New member
דיברתי על בניית חבילה

ברור שכל הרפתקאה מההרחבות מצויה בנפרד.
אני שואל לגבי בניית חבילות. כמות הקלפים כרגע היא גדולה, וזה מה שגורם לזמן הכנה מאוד גבוה.

IirionClaus

New member
בניית חבילות תמיד לוקחת זמן

יש כרגע ל-Android:Netrunner רק סט אחד ובניית חבילה יכולה לקחת 10-15 דק' (ואני מדבר ב-CardGameDB, לא לקחת את הקלפים פיזית).

או שתורידו חבילות מהאינטרנט או שתצמצמו משמעותית את מאגר הקלפים.

sonde

New member
למה לא אמרתה קודם?!

יש לי חבילות מוכנות כך שלעיתים כל מה שנארה לעשות זה שפצורים קצרים.
את החבילות אני מכין בזמן הפנוי .

למעלה