שאלה לשבת, בבקשה

odeia

New member
שאלה לשבת, בבקשה

בתחילת ההריון שלי ההמוגלובין היה 14.2. לפני כמה ימים עשיתי בדיקת דם והוא היה 12.7. בדיקות נוספות של ברזל חזרו כולן תקינות. לאחרונה, שבוע אחרון, אני סובלת מסחרחורות, מידי פעם. האם יכול להיות שהירידה בהמוגלובין גורמת לבעיה? האם צריך לקחת תוסף ברזל? האם מזון עשיר בברזל שנקלט בגוף יכול להספיק? אשמח לקבל רשימת מזונות מומלצים להעלאת הברזל, לזכור שאני לא אוכלת הכל, לכן אשמח לקבל רשימה ארוכה, בבקשה. האם יכול להיות סיבות אחרות לסחרחורות בהריון, כמו עודף/חוסר סוכר, לחץ דם שעולה ויורד? במידה וצריך, אצרף את התוצאות המדוייקות של הבדיקות.

בובי

New member
אכן סחרחורות הוא אחד התסמינים של

חוסר דם סיני. אך יש לו הרבה סיבות נוספות. האם את נרדמת טוב ומיד ? האם השיער יבש ומפוצל ? האם יש חולשה עיפות יותר מהרגיל ? מזונות המחזקים דם הם בעיקר כבד טחול ובשר בקר או כבש. תבחרי לך אחד מהמזונות האלה ותאכלי אותו לא בכמות מופרזת ותראי שזה עוזר. אפשר לאכול להערכתי עד 3 פעמים בשבוע בשר ולאחר תקופה מסוימת תבדקי שוב את רמת ההמוגלובין. חשוב מאוד שהבשר יהיה באיכות טובה. (כלומר לא מעובד וכדומה) בהצלחה ורפואה שלמה

odeia

New member
בובי, אני מתחילת ההריון מאוד מאוד

עיפה כל הזמן. נרדמת הרבה יותר מהר מאשר לפני ההריון, ישנה די טוב, יחסית לעצמי. השיער שלי תמיד יבש והקרקפת נעה בין יבש לשמן. בשר יותר קשה לי לאכול, האם 3 פעמים בשבוע כבד יספיק? המון תודה על התשובה שבת שלום

בובי

New member
כבד וטחול זה מצוין

למעשה הכבד הרבה יותר טוב מבשר אך הבעיה בכבד היא שכל החומרים שמזריקים לעופות ולפרות נאגרות בחלקם בכבד כך שזה מעט בעיתי. נסי למצוא מקור לכבד שבו לא מפטמים אותם בהורמונים וכדומה. בשל הבעיה הזו מומלץ טחול שבו לא נאגרים כל מיני רעלים. כך שמעורב ירושלמי יכול להיות מצוין עבורך נסי בהתחלה פעם בשבוע ואם זה עושה לך טוב תעלי את המינון לפעמים עד 3 בשבוע. ותזכרי תמיד שהאיכות חשובה יותר מהכמות כך שלאכול או לקנות ממקומות איכותים. רפואה שלמה ובהצלחה

odeia

New member
תודה בובי, מן הסתם אני קונה בחנות

שבה עושים על האש, אקנה על פי המלצתך מעורב ולא כבד. שבת שלום

אורנה, בחצור הגלילית יש חנות טבע

גדולה שמביאה (לפי מה ששמעתי) גם בשר אורגני, בעיקר עופות. נדמה לי שקוראים לחנות גן אורגני או משהו כזה... יש להם גם חנות בטבעון, כך שאפשר לברר דרך שם, אולי אני טועה במיקום...

tanka

New member
המוגלובין

odeia יקרה המוגלובין 12.7 הוא עדיין לא מוגדר כחסר דם. באשר לשאר פשוט תעשי את מה שהומלץ לך לעיל.

odeia

New member
אני יודעת שהמון נשים בהריון היו

רוצות תוצאות כאלו, אבל יכול להיות שלגוף שלי, זה מעט?

הסחרחורת נובעת מהנפילה בערכים, לא

מהערך עצמו. אורנה, רישמי את ערכי הברזל ואומר לך אם כדאי לקחת תוסף ותזכירי לי באיזה שבוע את...

odeia

New member
נאוה, מה חדש? מחכה לשמוע מה נגמר

עם הבית?! נעלמת קצת. היום מסיימת שבוע 17. IRON 74 mcg% 37-145 [...*.......] TRANSF 293 mg% 200-400 [.....*.....] Hb 12.7 g/dl 12-16 [..*........] B12 415.0 p/ml 145-914 [....*......] נא לשלוח במבחנה כימית נפר FOL.ACID >20 n/ml 2.5-9999 נא לשלוח במבחנה כימית נפר FERRITIN 62.4 ng/L 10-120 [.....*.....] נאוה, מקווה שאלו הפרטים שהיית צריכה. במידה וצריך תוסף, תכתבי לי בבקשה איזו חברה, כמה ביום/שבוע וכו'. המון המון תודה שבת שלום

הערכים נראים תקינים ולכן, יש לבדוק

כיוונים נוספים: 1. לחץ דם - אולי נמוך/נפילות בלחץ הדם, אולי גבוה... 2. נפילות סוכר (ההפך מסוכרת) איך מבררים? קונים מכשירי מדידה: ללחץ דם, לסוכר. כל פעם שיש סחרחורת, כל פעם שמרגישים לא טוב, מודדים. לגבי בית, כלום לא נגמר. אני עדיין אצל ההורים, קשה... הצפון מושך מאוד אבל רחוק מאוד מההורים, ולא ממש מתאים כרגע. את יודעת בעצמך כמה הכנות צריך לכל גיחה למרכז

odeia

New member
נאוה, תודה על התשובה, סוכר לא נראה

לי שאבדוק את עצמי, לא אוהבת דקיורות. לגבי לחץ דם, אני עושה מעקב פעמיים בשבוע וכבר חשבתי להשאיל מכשיר למדידת לחץ דם הביתה למדוד כשאני מרגישה לא טוב. אז זה לא נראה לך בגלל שערך ההמוגלובין ירד אצלי? לא לקחת עדיין תוסף של ברזל? מקווה בשבילך שתמצאי בית, גם אם זה לא בצפון. שבת שלום

3אריק

New member
לפי תוצאות הבדיקות

ששלחת נראה שאכן הכל תקין. האם זה הריון ראשון שלך ? כפי שנאווה כתבה לך מה שנשאר לבדוק זה את רמת הסוכר בדם והאם לחץ הדם שלך תקין ויציב , זה מבחינה קונבציונלית . מבחינת תורת הפילוסופיה הסינית ,בגופך חל שינוי מסויים ( ההריון )ואולי לוקח לגופך יותר זמן בכדי להסתגל למצב החדש ,אני לא יודע מה מבנה גופך איזה פעילות פיזית עשית או את עושה עכשיו ,אל לך לשכוח שאת מחלקת היום את האנרגייה שבגופך לעוד יצור קטנטן שזקוק לצ'י הזה בכדי לגדול ולהתפתח לכן ,עצתי לך לנוח הרבה לאכול נכון ובריא לשתות מספיק ,,ושיהיה לך בהצלחה. אריה

odeia

New member
אריה, תודה על התשובה.

זהו הריון שני שלי. אם הייתי יכולה לנוח זה היה טוב מאוד, אבל אני עובדת קשה ואני יודעת שזו חלק מהבעיה. אני נמצאת בסיכון גבוה בגלל בעיות לחץ דם בהריון הקודם, ולכן נמצאת במעקב לחץ דם דו שבועי. היו לי השערות לגבי ההרגשות הרעות שלי לאחרונה, שהן היו השינוי בהומגלובין או לחץ הדם. קשה לי להאמין שיש לי בעיית סוכר, כי עד היום, כולל הריון ראשון, לא היו בעיות עם זה. בהחלט משתדלת לאכול נכון ובריא (כמה שאפשר עם הבחילות) ולשתות-תמיד יש מקום לעוד. מבנה גופי די מלא, פעילות פיזית לפני ההריון - היה רק ההליכה שהייתי עושה במסגרת העבודה, בדר"כ זו הליכה של שעה עד שעה וחצי ברחבי העיר, וזו הפעילות שאני עושה גם היום. גם בהריון הקודם וגם בהריון זה, הליכה במישור לא בעייתית בשבילי, אלא רק בהליכה עם עליה/מדרגות וכדומה, וזה מה שאני עושה במהלך העבודה. שיהיה לכולנו שבוע טוב.

למעלה