שאלה לשבלוז

נאזם

New member
שאלה לשבלוז

לאחרונה "גיליתי" מחדש את JOHN HAMMOND ,בלוזיסט הנהדר (וזה בעקבות שני אלבומים שלו שקיבלתי לאחרונה) וגם בעקבות סרט תיעודי עליו ב"מצו" . פשוט לא יורד מהמערכת . מה דעתך שבלוז? לא זוכר שמישהו הזכיר אותו בעבר. שווה להכיר אותו כאן לאנשים .

שבלוז

New member
אכן המונד לא בכותרות

אבל אחד הראשונים לנגן סטנדרטי בלוז אקוסטיים של הדלתא בלוז כתת-סגנון מוזיקת פולק אמריקאית אלבום ראשון שלו יצא אם אני לא טועה בשנת 1962 עם גרסאות כיסוי לרוברט ג'ונסון. עוד דבר ששמעתי ואני לא יודע אם זה נכון זה שהוא כל כך התרגש בשנות השישים כשגילו מחדש את סון האוס שבסוף לא הזדמן לו להפגש איתו ומעניין אבל יש לו גרסה חזקה לפריצ'ין בלוז של סון האוס, הוא עושה את השיר הזה הכי טוב מאז סון עצמו לדעתי. בשנים האחרונות רורי בלוק הגיעה לרמה גבוהה מאוד בתחום הזה, השירה שלה פשוט מדהימה וגם הנגינה שלה משובחת, אבל המונד הוא במידה רבה המלך הראשון של הסגנון, ומוזיקאי יוצא דופן ביכולות שלו הוא נשאר מאז. לצערי האמנים הללו לא מגיעים לישראל...

שבלוז

New member
אגב השמעת את השיר Dreamy Eyed Girl?

הביצוע שלו-אחד השירים האהובים עלי ביותר. הוא מוציא את המקסימום מהאקוסטית בסגנון שמעטים כמו Blind Lemon Jefferson ידעו לעשות.

נאזם

New member
אכן כך . מצטרף לדברים שכתבת .

יש לו גם אלבום שיצא נדמה לי ב2001 ,ביצועים לשירים של טום וייטס -פשוט מצויין -wicked grin הוא נקרא .וחבל שאמנים כאלה לא מגיעים לכאן.. עוד אלבומים מומלצים שלו מהשנים האחרונות : Got love if you want it 1992 Ready for love 2003

למעלה