שאלה לרוקחים: בעיית הונטולין

relvap

New member
שאלה לרוקחים: בעיית הונטולין

וכן, אני יודע שזה רק בעקיפין קשור לנושא הפורום. אני לא בטוח איפה עוד אני אמצע מספיק רוקחים בשביל תשובה טובה. מגיע אדם (או גברת) שלא מכירים, טוען שהוא בקוצר נשימה, ודורש ונטולין. ולא אין לו מרשם. נותנים או לא? שאלה שפשוט מציקה לי, ועוד יותר לאחר ויכוח די סוער שהיה לי אתמול עם גברת בדיוק כזו. (ולא, לא נתתי. אם היא מסוגלת לצעוק עלי בעוצמה כמו שהיא עשתה, היא לא בהתקף מסכן חיים.) אני אעריך את דעתכם המלומדת. אריאל

דודי 2002

New member
לא ולא!

מי שיש לו קוצר נשימה שילך לרופא או שיזמין אמבולנס! בודאי שאין תפקיד הרוקח לאבחן, תפקיד הרוקח הוא לבצע את הוראות הרופא ולא להיות במקומו... כך דעתי, אם למשהו מהחברים יש דעה אחרת אשמח לשמוע אותה.

Sharon F

New member
מסכימה לחלוטין

אומנם זוהי תרופה מאוד מאוד חשובה במקרה חרום, אבל עדיין אני באופן אישי לא הייתי מנפקת. היה לי מקרה שבו הגיע מישהו לבית המרקחת וביקש ונטולין ללא מרשם כי הוא בהתקף בצורה מנומסת, מייד בדאגה אמרתי לו שאני אחיג לאמבולנס, ואז הוא פתאום התחיל לצעוק ולהשתולל ולומר איזה בנאדם רע וחסר רגישת אני והלוואי שככה וככה וככה יהיה לך. בשלה הזה הנחתי שאם יש לו כל כך הרבה אנגריות פתאום לצעוק ולהתנפל עלי, כנראה שהתקף אסטמה אין לו. כמובן ששאלתי עוד מספר רב של פעמים אם הוא מעוניין שאני אזמין אמבולנס, ואז מישהו מאחוריו בתור אמר "תשמע חבוב, אני רופא והתקף אסטמה כרגע אין לך, אז תעוף מפה ותן לה לעבוד"
שבוע טוב, שרון

relvap

New member
אני מסכים

שפשוט אחרי כמה מיקרים שהיו לי השבוע (שוב, בקטע של עם היא צועקת עלי כל כך חזק אין לה התקף), רציתי לברר עם זה רק אני.

למעלה