שאלה לרופא

שאלה לרופא

אמי כבר חודש בה"ח מקיאה 3 פעמים ביום לפחות. לאחר ניתוח לחסימת מעיים וגילוי הגרורות בחלל הבטן, ובשל היותה מקיאה ללא הקרה, האבחנה היא "אליאוס פרליטי משני לניתוח". מישהו יודע מה זה "אילאוס פרליטי"? תודה על כל הפורום הזה.

hubert

New member
אילאוס פרליטי

המעי הוא איבר עם תנועתיות אשר דוחפת את תוכן המעי בסופו של דבר לכיוון פי הטבעת. יש מצבים בהם המעי מפסיק את התנועתיות שלו (פריסטלטיקה) ואז זה נקרא אילאוס פרליטי. ד"ר הוברט

שאלה לד"ר הוברט

ד"ר הוברט תודה על התשובה המהירה. יש פיתרון לאיבחון זה או מצבה של אמי ילך וידרדר? עם הפסקת תנועה של המעיים- היא תמשיך להקיא ומצבה יחמיר? הם כבר ניתחו עליה והוציאו 30 CM מהמעי הדק, יכול להיות שהניתוח החריף את המצב? היא הגיע עם חסימת מעיים חלקית לבה"ח והיום היא עם הפסקת תנועתיות של המעי? יש פתרון? תודה על הכל מכל הלב. איילת.

בת משה ומרים שלום

בת מרים ומשה שלום מי הרופא המטפל האם היא מקבלת עירויי נוזלים במקביל, שלא תתיבש אינני יודעת מה מצב המחלה אצל אמך עכשיו לאחר הניתוח. אבל יש אנשים שחיים ללא פעולת מעיים כלל, ומוזנים באמצעות מערכת הזנה תוך ורידית מתחברים לאינפוזיה שמכילה את כל מרכיבי המזון במשך הלילה וכך הם חיים. לגבי אימי כשהיתה לה חסימת מעיים מלאה וסרטן מפושט בתוך כל חלל הבטן ואי אפשר היה לנתח לא היה טעם לדבר על זה. אבל לגבי אמך שעברה ניתוח וכביכול אין לה סכנת חיים מיידית. ומצד שני היא לא יכולה לעכל את המזון והכל יוצא דרך הפה. רצוי לשאול על אפשרות הזנה תוך ורידית tpn. זה לא הליך כל כך פשוט כפי שמתואר, אבל אולי זה פתרון.

hubert

New member
אילאוס פרליטי

הטיפול הוא נוזלים דרך הוריד זונדה והמתנה ,אם האילאוס הוא לאחר ניתוח הוא חולף מעצמו לאחר מספר ימים . ד"ר הוברט

תוספי מזון וויטמינים

תודה על התגובות. אמי מאושפזת כבר חודש ועברו-17 יום לאחר ניתוח לחסימת מעיים והיא עדיין מקיאה עם או בלי הזונדה. הרופאים אומרים שהגרורות בחלל הבטן מפריעות לתנועת המעיים ולכן היא מקיאה ללא הכרה. היא מקבלת עירוי נוזלים, סוכר ומלח לפי הבנתי. וככשאלתי את הרופא היום לגבי תוספי מזון או ויטמינים הוא אמר שהם לא נותנים. אמי מאושפזת באיכילוב והאונקולוג שלה ד"ר פיגר. אני אשאל שוב לגבי אפשרות הזנה תוך ורדית. שירה- לפי מה שהבנתי ממך לאמך גם היה חסימת מעיים בעקבות הסרטן בבטן? תודה, איילת.

איילת שלום

איילת שלום אימי אושפזה לאחר שנתיים וחצי של טיפולים בגלל חסימת מעיים. לפני כארבע חודישים. לצערנו הרב הגידול היה כל כך מפושט לה בבטן. שהסבירו לנו שאין טעם לנתח. כמו כן הבהירו לנו שאי אפשר לחיות עם חסימת מעיים. ולכן כל שנותר לנו זה להמתין למותה. העריכו שזה יקח שבוע זה לקח שבועיים. במהלך השבועיים הללו הצוות הרפואי במאיר עשה כל שביכולתו כדי שלא יכאב לה. והיא היתה כל הזמן עם זונדה. וכל הזמן קיבלה נוזלים. כמו כן הסבירו לנו שאדם לא יכול לחיות גם רק על עירוי נוזלים ומלחים. אין בתמיסות הללו חלבונים ודברים אחרים שהגוף זקוק לו. כך גם נוצרת התנפחות ובצקתיות מכיוון שלגוף חסרים חלבונים. ביקשתי שיתנו לה הזנה תוך ורידית ענו לי שאין טעם במצבה. כך אני עונה לך על כל התשובות שאני יודעת בנושא חסימת מעיים. אינני יודעת מה מצב הסרטן בבטנה של אמך כמה הוא מהיר וכמה הוא אלים ואיני יודעת כמה כואב לה וגם למה לא מחברים אותה לזונדה בקביעות כדי למנוע את ההקאות המתישות והבלתי פוסקות. אני חושבת שאת ואביך צריכים לשבת עם מנהל המחלקה או רופא בכיר אחר במחלקה ולדבר איתו באופן ישיר מה התחזית שלהם לגבי אמך. כי אם ניתחו אותה והסירו לה 30 ס"מ גידול סימן שמישהו חשב שיש טעם לנתח, ולכן אולי כן כדאי לתת לה סיכוי לחיות עוד קצת ולהזין אותה הזנה תוך ורידית. ואם הם חושבים שאין סיכוי ואין מה לעשות גם את זה הם צריכים להגיד. צר לי. חבקי ותנשקי את אמה כמה שאת יכולה, שבי לידה כמה שיותר. שאלי שאלות שלא הספקת לשאול. שירה

שירה תודה

כואב לקרוא. צר לי כל כך, אני משתתפת בצערך ומעריכה אותך על כוחך. אצל אמי, היא אובחנה לפני 10 חודשים עם גידול במעי הגס- 5 ס"מ מהרקטום- פרופ' קלוגר ניתח אותה ברמב"ם ולאחר מכן היא קיבלה כימוטרפיה והקרנות עד לפני חודש וחצי. לפני חודש היא אושפזה באיכילוב עם חסימת מעיים חלקית שהיא מקיאה יום יום כמה פעמים ביום. לאחר שבועיים של זונדה ועירוי הרופאים החליטו לנתח אותה כדי לשחרר את החסימה וטענו שבבדיקות לא רואים שזה מקרה אונקולוגי. לאחר הניתוח הודיעו לנו שחתחו לה 30 ס"מ מהמעי הדק כדי לשחרר את החסימה אבל מצאו הרבה גרוגות בחלל הבטן. זה היה שוק טוטלי כי לא ציפינו לכזו מכה קשה! הפילו על אמי את הבשורות הנוראיות רק יום אחד לאחר הניתוח שהיא עוד היתה בטיפול נמרץ, איך הם מצפים שבן אדם יכול להתאושש מניתוח אחרי שמספרים לו שחזר הסרטן בדרגה גבוהה ממה שהיה לפני 10 חודשים?! בכל מקרה עברו עוד 18 יום לאחר הניתוח והיא עדיין מקיאה- הזונדה אינו עוזר לה כי היא מקיאה עם הזונדה גם זה כואב לה יותר. הרופא אמר לי אתמול שהיא מקבלת גם חלבונים בעירוי- אני מקווה שהוא לא מבלף אותי?? היא עשתה אתמול צילום BARIUM ואמרו שאין חסימה ולא יודעים למה היא ממשיכה להקיא- כנראה הגרורות מפריעות לתנועת המעיים. שירה, אני מנסה להיות אופטימית וחיובית ככל האפשר, אני בודקת אופציות כמו להביא לה מדריך לדמיון מודרך ואולי גם רופא אלטרנטיבי שיעזור לה לחזק את מערכת החיסון עם תוספי מזון או ויטמינים למרות שהיא מקיאה. אני מטפללת שכל זה לא יהיה לשווא, אבל אין לי ברירה אלא להיות חיובית בשבילי ובעיקר בשבילה, אחרת ההדרדרות תהיה מהירה. כך אני חושבת...? תודה על כל התמיכה וההבנה- לפעמים רק להוציא החוצה עוזר להרגשה. תהיה חזקה ושמחה, איילת.

מרים שלום

היא מקבלת פראמין אני מאמינה? תשאלי בכל זאת על הזנה תוך ורידית בהצלחה

למעלה