שאלה לרופא

revitalos21

New member
שאלה לרופא

שלום! אני בחורה בת 21 שסובלת מהשמנת יתר .מגיל צעיר לאחר שלא קיבלתי מחזור באופן טבעי פניתי לגניקולוג , הוא נתן לי גלולות ובאמת קיבלתי בעזרתם מחזור. הוא עשה לי בדיקות דם ואולטרה סאונד מפה לשם במשך איזה שנתיים התנדנדתי מרופאים כי אחד חשב שיש לי גידול ביותרת הכליה, השני חשב שיש לי שחלות פוליצסטיות. הופנתי לבסוף למחלקת האנדוקרינית עשו לי המון בדיקות ( בלוטות התריס , שלילת קושינג ועוד) והתוצאות יצאו טובות. הרופאה האנדוקרינית אמרה שיש לי בעיה של חוסר איזון הורמונלי ושאני סובלת ממחלה בשם אמינוריה בה ההורמונים הגבריים בגופי רבים מידי ממה שצריך וההורמונים הנשיים שלי נמוכים מידי לכן בעזרת גלולות איפשר לסדר את זה . היא נתנה לי טיפול בדיאנה ( כי אני סובלת גם מאקנה ושיעור יתר) המחזור החודשי הופיע כמו שעון כל חודש והגלולה גם עזרה באקנה ובשיעור יתר. השתמשתי בגלולה במשך שנתיים עד שבמהלך הצבא הרגשתי כאבי ראש מיגרניים איומים ובהוראות השימוש של דיאנה בתופעות לוואי היה כתוב על כאבי ראש לכן פחדתי להמשיך את הטיפול ועל דעת עצמי הפסקתי. פניתי שוב לרופאה והיא הפסיקה לי את הדיאנה למרות שהיא אמרה שהיא לא חושבת שזה בגלל זה והפנתה אותי לעשות בדיקות דם רבות וטסט אנדוקריני ( שאותו אני אעשה בקרוב) . הרופאה הנוכחית שלי היא רופאה חדשה מיכוון שהרופא הקודם שלי לא עובד עם הצבא ואני עדיין בצבא. לכן עכשיו קיבלתי המון בדיקות לעשות שהרופא הקודם לא נתן לי והשאלה שלי אלייך היא למה פיתאום כל הבדיקות האלו נחוצות? או שזה בגלל שכל רופא אחר יש לו דרך אחרת לטפל? והשאלה העיקרית היא הבעיה שאני סובלת ממנה, האם אי פעם בעצם אני יוכל לקבל מחזור בלי גלולות או שכל חיי אני אצטרך להשתמש בהם? והאם הבעיה שאני סובלת ממנה מונעת הריון או מסבכת ניסיון להכנס להריון? תודה רבה רויטל

PCO

שלום רויטל, אולי אתחלי מהסוף. רוב הסיכויים שכשאת תרצי להכנס להריון ימצא פתרון לבעיה. הביעה שלך בהחלט מקשה על כניסה ספונטנית להיריון, אך היא איננה מונעת אותה לחלוטין, ובעזרת טיפול לרוב ניתן להתגבר על כך. לגבי השאלה האם יהיה לך אי פעם מחזור ספונטני ללא טיפול, אני לא יודעת להגיד לך זאת בוודאות, אבל מה שאני יכולה לומר לך הוא שאם את ממש מאד שמנה, ירידה במשקל יכולה לסדר את העיניינים. אני זוכרת פציינטית שלי ששקלה 160 ק"ג בגיל 24, לא קבלה מחזור מגיל 16, ירידה במשקל (בעזרת ניתוח), הביאה לחידוש המחזור ולהריון ספונטני. אני לא יודעת אילו בדיקות עשו לך בהתחלה, ואילו בדיקות הרופא שראה אותך כעת רוצה לבצע. אני בעד בירור מעמיק לבעיות האלה. במיוחד לאור הופעת כאבי הראש הלאה. יש כמה אופציות שחשוב לבדוק אותן, ולכן אני הייתי בהחלט בעד הבירור היותר יסודי. יכול להיות שמי שעשה לך בזמנו את הבירור פספס משהו. בהצלחה!

מזי א

New member
pco

שלום לך רציתי לחלוק איתך, ועם קוראים נוספים את הסיפור האישי שלי, ותסיקי מסקנות ככל שתרצי\לא תרצי אני אובחנתי בגיל 17 כסובלת משחלות ציסטיות, PCO, והאנדוקרינולוגים החליטו שהטיפול המתאים ביותר הינו דיאנה לקחתי גלולות במשך 15 שנה עם הפסקה אחת ארוכה עקב בעיית מיגרנות, ואח"כ חזרתי לגלולות, בגלל חוסר מחזור . לפני כשנה וחודשיים, בגיל 32 "התחשק" לי לבצע בדיקת ממוגרפיה, לא שהרגשתי משהו בשד, פשוט הלכתי, התברר כי אני סובלת מהסתיידויות נרחבות בכל השד, ביצעתי דיקור, והתברר כי אין אפשרות אחרת מאשר כריתה מלאה של השד רק לסדר לך את הרקע שלי, התשובה התקבלה 10 ימים לפני שהתחתנתי. חודש לאחר הנישואין, כבר אושפזתי לניתוח, בבדיקת בלוטות הלימפה נמצא כי אני בשלב 2 , אומר כי הגוף נגוע, וקיבלתי את כל סדרת הכימותרפיה וההקרנות. אז נכון,יגידו לך שמחקרית לא מצאו כל קשר, אבל ההורמונים האלה הם שהרסו לי את הגוף אין אפס, תחשבי טוב לפני שאת חוזרת לדיאנה לפעמים כדאי להיות באי ודאות, וכשתרצי להכנס להריון, תתטפלי, מאשר במודש לקחת סיכון, אני לא ממליצה, אבל לשיקולך בכל מקרה , רק בריאות ובהצלחה

revital21

New member
pco

אני בהחלט לא מעוניינת לחזור לגלולה דיאנה כי שמעתי שהיא מלאה בהורמונים יותר מכל גלולה אחרת...אבל מה אני אעשה עם זה מה שהרופאה תמליץ לי ולא יהיה לי ברירה...?? את האמת ממש הפחדת אותי - ואני מודה לך שסיפרת לי את הסיפור . כל טוב רויטל

מזי א

New member
pco

ברצוני רק לומר לך דבר אחד אף רופאה ואני מדגישה אף רופאה לא יכולה להכריח אותך לטיפול תרופתי בכל אופן כל טוב לך והרבה בריאות

revital21

New member
pco

כן ברור שאף רופאה לא יכולה לחייב אותי לקחת משהו שאני לא מסכימה אבל איזה ברירות עוד יש לי ... זה הגלולה שהכי הייתה טובה לי ואני לא יודעת בכלל אם יש גלולות אחרות שיעזרו לי כמו שדיאנה עזרה לי. בלי גלולה אני לא מקבלת מחזור ככה שאין לי הרבה ברירות אני חייבת לקחת איזה שהוא סוג של גלולה כדי שבכלל יהיה לי מחזור. את אולי מכירה גלולה יחסית דומה לדיאנה אבל עם פחות הורמונים?

מזי א

New member
מחזור

אני יכולה להגיד לך רק כל הגלולות אותו דבר, הכל הרי הורמונים ,לכן זה לא משנה לא ידוע לי על גלולה אחרת, הרי גם אני קיבלתי דיאנה 15 שנה עם הידע והמצב שלי היום, הייתי מוכנה להיות בלי מחזור , עד שהייתי מעונינת להביא ילדים ,ואז הייתי מטפלת בקטע הזה לכן כדאי שתתיעצי אולי עם עוד נשים בכל אופן המון בריאות ואושר

למעלה