שאלה לרופא על Glutathion

sunbeam

New member
שאלה לרופא על Glutathion

חברה שלי בארה"ב סיפרה לי שהיא קראה שהחומר Glutathion ניתן באינהלציה וגרם לשיפור משמעותי אצל חולה CF. עד כמה שהצלחתי להבין משיטוט חפוז באינטרנט זהו חלבון Glutathion-s-transferase שקשור בפגם הבסיסי במוטציה Delta F508 וגם במוטציות אחרות. האם טיפול בחומר הזה מוכר לך? מה מנגנון הפעולה? ומה הנסיון בטיפול בחומר הזה? תודה על התשובה.

תשובה בנושא ה- Glutathion

הנושא מצריך ידע בתהליכים ביוכימיים המתרחשים בתא, אך אנסה לפשט את הענין. 1. ה- Glutathion הוא מה שמכונה חומר "מחזר" שפרושו חומר המגן על התא מתהליכי חימצון המתרחשים בו במצבי STRESS (כמו דלקת לדוגמה) ולמעשה עוזר באופן עקיף למערכת החיסונית. Glutathion-s-transferase - הוא אנזים המשתתף במטבוליזם של ה- Glutathion 2. מכיוון ולא שמעתי על הנושא לפני כן בדקתי כמוך באינטרנט ומצאתי: א. אתר בגרמנית העוסק במתן אינהלציות עם Glutathion לחולי CF. מכיוון ואיני דובר גרמנית לא ברור לי מה נכתב באתר. ב. דיווח מרוסיה שמצאו שבחולי CF שהיה להם גם פגם בגן ליצירת האנזים Glutathion-s-transferase היתה להם מחלת ריאות יותר קשה. לא ברור לי האם יש קשר בין שני הדיווחים. מה שבטוח שהנושא לא מוזכר (עדיין ?), בספרות הרפואית המקובלת באינטרנט ולכן הייתי מציע (לפחות בשלב זה) לקחת את הדברים בערבון מוגבל.

sunbeam

New member
לתשומת לב כולם וגם הרופא

יצרתי קשר עם האדם שכתובת האי מייל שלו הופיעה בכתבה. הוא הפנה אותי לאתר האינטרנט המצורף והציע לי לקשר את הרופא שלי איתו. כך אעשה! לא הספקתי לקרוא כלום כי מאוחר ואני עוד צריכה לעשות פיזיו ולישון כך שכדאי שאני אנתק את עצמי מהאינטרנט... מי שרוצה את הכתובת או האתר מוזמן לכתוב לי במסר אישי ולשלוח כתובת אי מייל. ליךה טוב

הסבר על הגלוטטיון

תודה ל- sunbeam על מקורות המידע. לאחר שעיינתי בהם להלן הסבר על ההגיון במתן גלוטטיון בחולי CF, והערותיי לנושא זה. 1. בריאות של חולי CF נמצאה רמה נמוכה מהרגיל של גלוטטיון. 2. כנראה שה- CFTR (תעלת הכלור שפגועה בחולי CF), אחראית להובלת הגלוטטיון מתוך התא אל מחוץ לתא. 3. לגלוטטיון שהוא חומר אנטי-אוקסידנטי תפקיד ב"טיפול" בדלקת, והוא גם עוזר לפעילות התקינה של המערכת החיסונית. להלן מספר הערות: 1. יש הגיון במתן גלוטטיון לחולי CF. 2. זה שיש הגיון עדיין לא אומר שזה יעבוד. 3. ישנם דיווחים בודדים באתרי אינטרנט, שמקורם ומהימנותם לא ידועה לי, על שיפור בתפקודי ריאה בחולי CF שקיבלו גלוטטיון באינהלציה. 4. עדיין לא נעשתה עבודה מדעית מבוקרת (כפולת סמיות) שתוכיח את יעילותו של הגלוטטיון בחולי CF. שבת שלום.

למעלה