שאלה לרומנים-

שאלה לרומנים-

בוקר טוב, אני מחפש מידע על משפחת פופוביץ מהעיר BORSA ברומניה, לאב קראו יצחק, לאם מרים ולבן הקטן ישראל,שלושתם ניספו בשואה, חמישה אחים עלו לארץ.

עמי60

New member
מתוך מאגר יד ושם :

תקציר : ישראל פופוביץ נולד ליצחק ומרים. לפני מלחמת העולם השניה התגורר ב Borsha, Romania. ישראל נספה בשואה. מידע זה מבוסס על רשימת נספים מתוך ספרי יזכור מתוך ספר זכרון בורשה,קרית מוצקין 1985 עמוד 612. פרטים נוספים...

ornan

New member
מקור מידע לחיפוש

מצורף קישור ליהדות רומניה. בהצלחה

י ע נ ק י

New member
אם ברומניה עסקינן

לגבי סבתא שלי יש לי המון דברים לא ברורים מהיכן בדיוק היא מגיעה, ובאיזה מקום אני אמרו לחפש היום את מקורותיה. הבעיה כי עד כמה שידוע לי משפחתה היו בשנות הזעם במחנה שנקראת מחנה טראנסנטזטרא = TRANSNISTRIA ליד או באיזור של "וריטשנקה" שבמחוז בוקאבינה = BUKOVINA הבעיה כי עד כמה שהבנתי שכל המקומות שהזכרתי היו אז שייכים למדינת רומניה, ולגבי היום יש לי אי בהירות לאיזה מדינה שייכים המקומות שהזכרתי, כי ביקרתי במקומות סמוכים שקבורים חלק ממשפחתה כגון סדיגורא וטשרנויץ = CZERNOWITZ והם נמצאים באוקריינה היום, אשמח מאוד אם מישהו יוכל קצת להאיר את עיני בעניין ולעשות סדר במוחי בעניין, כמו"כ אם ידוע למישהו קישור לאיזה פורום או מקוד מידע על יהדות רומניה "בעברית" אולי דרכם אוכל לראות טיפת אור בעניין תודה לכם וחורף טוב ובריא לכולכם

zvikurz18

New member
חלק מהמקומות שיכים לאוקרינה היום

בקישורים קים מפת בוקובינה שם תוכל למצוא את העירות

י ע נ ק י

New member
מה יהיה איתי

אני לא יודע אנגלית אז מה יעזרו כל הקישורים שבאנגלית אולי תתן לי קישור ישירות לעיירה שאני מחפש, אם זה טראנסנטזטרא = TRANSNISTRIA ליד או באיזור של "וריטשנקה" שבמחוז בוקאבינה = BUKOVINA וטשרנויץ = CZERNOWITZ כך שאני עדיין מבולבל לגבי המקומות האלו, לאן היו שייכים בשנות המלחמה ולאיזה מדינה היא שייכת היום, טשרנויץ אני יודע שהיא היום אוקריינה וגם הייתי כבר שם, אבל שאר המקומות??? אם מישהו יתן לי או קישור או הסבר בעברית מה קורה עם המקומות האלו, אשמח ואודה לו מאוד, אם גם ידוע על פורום על יוצאי האיזור אשמח גם לקבל אינפרומציה, תודה חברים

zvikurz18

New member
חומר על צ'רנוביץ

שולח לך חומר קריאה על צ'רנוביץ ויש ספר שנקרא צ'רנוביץ-מקום של עדות בהוצאת רסלינג שיכול לעזור לך

חוה3

Member
ברוך הבא../images/Emo140.gif

שמחה לכל מי שמקורותיו מאזור בורשה ומרמורש בפרט שמצטרף אלינו. ידוע לי על פופוביץ יוסף שמילא דף עד על אח סבי דרטלר זאב ובדף רשם שהוא קרובו. הדף מולא בשנת 57 כך שלא ממש ניסיתי לחפשו. משפחתה של אם סבי מקורה מבורשה, משפחת פרל.

בדקתי ביד-ושם, גם אבי ז"ל בדק,,

פעמים, פעם בשנת 56 ופעם שניה בשנת 88 , גם אחיו ואחיותיו בדקו ונברו בכל מקום אפשרי, בזמנו לא היה אינטרנט ולא מנועי חיפוש עם המון מידע, ממה שאני כן יודע ישנו קשר משפחתי עם משפחת הרשטיק, פולק,ורצברגר.

חוה3

Member
ורצברגר רחל נולדה בבורשה

רחל לבית ורצברגר נישאה לנחום מרגלית (פרל) 1910-1978. אביו של נחום יעקב מנחם מנדל פרל היה אח סבתא רבא שלי, רחל דרטלר לבית פרל.

טוב, סופית אנחנו קרובות!../images/Emo140.gif

רחל ורצברגר -מרגלית הייתה בת דודה של אבי מנחם פרוכטר שגם הוא נולד בבורשה. נעמי.

חוה3

Member
שמחה לשמוע שמצאנו קשר../images/Emo13.gif

האם את יכולה להסביר איך רחל וורצברגר היא בת דודתו של אביך? רחל היתה אשת בן דודו(נחום פרל (מרגלית) של סבי יצחק דרטלר. אני יודעת על דבורה לבית פרוכטר שנישאה למשה אריה גנץ (סיפור ארוך להסביר את הקשר) שניהם נספו עם חלק מילדיהם.

רחל ורצברגר

וגם שושנה פופוביץ שהזכרתי למעלה. הן היו בנות של ביילו דודה של אבא שלי.היא הייתה אחות של אמא של אבא שלי: פסי פרוכטר. נחום מרגלית ואשתו רחל קבורים בחולון. יש להם שני ילדים : זאב ורבקה. נעמי.

חוה3

Member
מכירה את זאב וגם נפגשנו

ועם רבקה דיברתי בטלפון. מצאתי אותם בעקבות מחקר השורשים. אם כך הקשר הוא דרך נישואין בין שתי המשפחות.

נכון

רחל הייתה הבת דודה האהובה של אבא שלי. הוא נפטר בי"ט כסליו ,ורחל -יום קבורתה היה כמה שנים אח"כ בי"ט כסליו. יש משהו שתרצי עוד לשאול על בורשה והמשפחות האלו? מרגש כשאפשר לעזור! נעמי.

חוה3

Member
אשמח לכל מידע שאת יכולה

להוסיף. אולי כדאי שנעבור למסרים.

למעלה