שאלה לרו'ח.

גולדי22

New member
נכון.../images/Emo141.gif

זה הופיע בעיתון הארץ מה-4.06.03...המדובר בהכרה ב-50 אחוזים מהוצאות שכ"ל אקדמי או שווה לאקדמי להשכלה המקצועית של בעל מקצוע חופשי ובתחום עיסוקו בין אם שכיר או עצמאי.

ענבר ר

New member
ההוראה קיימת.

ההוראה קיימת בודאות, לאחר מו'מ מתמשך בין עופר מנירב (נשיא הלשכה) לבין נציבת מס הכנסה. שאלתי היא, האם מישהו יודע היכן ניתן למצוא יותר חומר על הנושא? ובנוסף - האם מישהו יודע האם תואר שני במנהל עסקים לרו'ח כלול אף הוא בהטבה, או שמא מדובר רק בלימודי תואר שני במשפטים?

ענבר ר

New member
שאלה לרו'ח.

לאחרונה שמעתי כי מס הכנסה מכיר לר'וח לימודים לתואר שני במשפטים כהוצאה מותרת.... - האם זה נכון? וא כן, היכן אוכל למצוא חומר על כך? מה לגבי ר'וח שכיר? מה לגבי רו'ח עצמאי? תודה.

תמירי

New member
הוצאה בגין לימודים

היתה כתבה על כך בהארץ שצוטטה באתר דמרקר. מלשון ההסכמה עם הנציבות לפחות כפי שכתוב בכתבה לא תהיה הכרה גורפת בהכרה בשכר לימוד . יש הסכמה עקרונית של מס הכנסה למעין לימוד לתואר המרחיב את הידע שלך אך הוא אינו יסוקך הראשי כגון רו"ח הלומד תואר למשפטים שזה למעשה לא עיסוקו אך יש בו לסייע בעבודתו כרו"ח. יתפרסמו על כך תקנות מפורטות לא הייתי מבזבז על חשבון הכסף הזה ממס הכנסה. בואו נחכה להבהרות.

ענבר ר

New member
המשך דיון ברשותכם.

האם לדעתכם תואר שני במנע'ס לרו'ח, דינו, לצורך ההטבה, כדין תואר שני במשפטים? לדעתי תואר שני במנע'ס מרחיב אף הוא את ידיעותיי ומסייע בעבודתי כרואת חשבון לא פחות מתחום המשפטים...

תמירי

New member
נחכה לתקנות ולפרושם.

בעקרון לי זה נראה אותו הדבר. אין ספק שיש כאן פריצת דרך אני מציע להמתין בסבלנות ונראה מה יאמרו ויכתבו חכמי ציון!

ענבר ר

New member
המשך.

תודה תמירי, אם יפלו לידיך נתונים נוספים, אנא שתף אותנו.

ענבר ר

New member
זיכוי 50% מהוצ' שכר לימוד

האם הוראה זו חלה גם על רו'ח שלומד לתואר שני מנהל עסקים?

תמירי

New member
אני לא ראיתי הוראה כזו!

בכל אופן אני "יעבור" על הוראות הביצוע האחרונות אולי "בעל הבית" השתגע!

למעלה