אם אתה טוען שאתה מסכים אתי -
וגם מתכוון לזה ברצינות, כנראה שלא הבנת אף אחת מהטענות שלי, מה שמחייב אותי לעשות חשבון נפש רציני בנוגע לכושר הביטוי שלי. אשתדל להיות יותר ברורה בעתיד. ובכן, בשינוי במצב המדיני, התכוונתי לחזרה לאלתר למו"מ מדיני, שיביא איתו תוצאות משמעותיות בשטח, שיתנו לערפאת לגיטימציה להילחם בטרור בתוך הרשות הפלסטינית, וכן יורידו את המוטיבציה בקרב תושבי הרשות לבצע פעולות יאוש רצחניות. המו"מ שאני מדברת עליו הוא דפקא מסוג חדשני שלא ממש נוסה עד כה: הידברות של שווים עם שווים, במסגרת פתוחה, ולא מערכת של הפעלת לחצים מתוך עמדה כוחנית המאפשרת לצד אחד במו"מ לכפות תנאים ויעדים על הצד השני - הצורה המקובלת שבה נערך המו"מ עד כה, שמובילה כצפוי לכשלון. "חיסול רשות הטרור", לעומת זאת, אם אני מבינה נכון את כוונתך, תהיה אקט צבאי ולא מדיני, שיהיה לא רק נפשע ובזוי בכל קנה מידה של זכויות אדם ושל סטנדרטים אנושיים אוניברסליים, אלא גם בלתי יעיל מבחינת האינטרס של מדינת ישראל, שאותו אתה מתיימר לייצג. לגבי הנאציזם: זוהי טענה מופרכת. הנאציזם היא אידיאולוגיה שדוגלת בקיומו של גזע ארי עליון ובשעבוד כל הגזעים האחרים, הנחותים יותר או פחות, לצרכיו של אותו גזע (כשהגזעים השמיים, וביניהם גם יהודים וערבים למיניהם, נמצאים בדרגת נחיתות נמוכה במיוחד). המאבק הפלסטיני, לעומת זאת, אלים ככל שיהיה, הוא מאבק שמטרתו המוצהרת היא שחרור העם הפלסטיני ולא השמדת העם היהודי, והוא איננו נובע משנאת יהודים כיהודים, אלא כעם שפלש, לפי הנראטיב הפלסטיני, לארץ ישראל, תוך כיבוש העם הפלסטיני ושעבודו. אני מניחה שאילו היה עם אחר כובש אותם, הם היו נאבקים בו באותה מידה. "טיפוח האמונה על חוסר אנושיותו של העם היהודי", אם אכן מתקיים - לי נראה יותר הגיוני שזו מן הסתם לא תוצאה של אידיאולוגיה נאצית, אלא של שלושים וחמש שנות כיבוש אלים, שלעתים יכולות לגרום, מה לעשות, לאנטיגוניזם מסוים כלפי העם הכובש ואף לדמוניזציה בלתי מבוטלת שלו. ולגבי הכחשת השואה בשטחי הרשות, אני לא יודעת מה מימדי התופעה, אם כי אין ספק שהיא קיימת. בכל אופן, מדובר בתעמולה פלסטינית, שעושה שימוש פסול במאבק אנטי יהודי מסוג אחד ע"מ לתרום למאבק אנטי יהודי מסוג אחר. (ויתכן, כמובן, שהתפתחו ברשות גם גופים שונאי יהודים גרידא.) לצערי, קיימים הרבה מקרים שבהם הסכסוך היהודי פלסטיני יוצא מהמסגרת הרלוונטית שלו ופולש לתחומים אחרים, וביניהם הכחשות שואה הדדיות.