שאלה לרדיקלים

שאלה לרדיקלים

מה דעתכם על פעולת הטרור היום באלי-סיני? ונגיד שבמקרה לא היו ילדים באזור האירוע (עד כמה שזה הגיוני..) אז זה כן בסדר? הנה רגע האמת שלכם. מה אתם אומרים?

הממממ........

לא הייתי כל היום בבית, לא שמעתי על פרטי האירוע. אבל טרור זה טרור זה טרור הוא אף פעם לא בסדר, ואף פעם לא מוצדק...!

א.א.אפל

New member
אולי די??

יובל, אתה מנציח את החלוקה לרדיקלים ולא-רדיקלים, אתה בא לא רק להתדיין אלא גם מתגרה "הנה רגע האמת שלכם" אודה לך אם תפסיק. ולשאלתך- מה אתה רוצה שאני יחשוב עכשיו? אתה רוצה שאני ישנה את השקפת עולמי? אתה חושב שהפיגוע היום חידש לי משהו, ולא ידעתי שיש פלשתינאים ושאר אנשים ששונאים אותנו?

ככל הזכור לי

בפורום הקודם רשמת בסוגריים בשם שלך - "מחבל, אנא פגע במתנחל ולא בישראל". אתה צריך להיות שמח לדעתי. ובקשר למשפט האחרון שלך - זה משפט שאתה אמור לענות לימני שאומר לך שכל הפלשתינאים רוצים לחסל אותנו. אתה יודע שאני בעד שלום, דיברתי עכשיו על המחבלים.

א.א.אפל

New member
אז מה עם המחבלים?

את התשובה שעניתי לדעתי אפשר להגיד גם לך וגם לימני שאני מתדיין איתו. לא הסברת לי מדוע הטיעון שלי לא תקף. ואתה מסלף את דברי שוב, יובל. לא אמרתי שאני שמח על מתנחל שנהרג כמו שאתה הצגת את זה, אבל שהמחבל אמור לפגוע בהתנחלויות ולא באזרחים בת"א. המחבל הרי יעשה את זה גם ככה. גם לטובתי, לטובת ישראל ולטובתו הוא צריך לפגוע בהתנחלויות ולא בישובים ישראליים מוכרים.

למה לא פשוט

"מחבל - אל תפגע באף אחד"? מה נראה לך - שמחבל יבוא לתל-אביב בדיוק כשאתה שם אז אתה תגיד "סע דרומה, בצפון הרצועה יש התנחלות, קוראים לה אלי-סיני, לך תפגע באנשים שם"..? מחבל שרוצה לפגוע יפגע בכל מקרה בכל אזרח ישראלי שהוא. אם אתה כבר נותן סיסמאות חסרות משמעות אמיתית גם ככה, אז תדבר על אי-פגיעה. לא על פגיעה באנשים שאתה לא מסכים עם דרכם.

א.א.אפל

New member
אני כמובן יוצא מנקודת הנחה

שהמחבל חייב, או יותר נכון רוצה לפגוע במישהו. היות ולרוב המחבל לא יישמע לבקשותיי לא לפגוע באף אחד- אני מעדיף שהוא יפגע במתנחלים. ולא בגלל שאני לא מתנחל.

אוקיי, שאני אבין

אתה אומר שלטובתו, לטובתך ולטובת ישראל עדיף שהוא יפגע במתנחל. לעומת זאת אם נחסל מחבל זה לטובת ישראל ולטובתך?

אני חושש שעוד פעם...

התדרדרתם למישור האישי, ולא עמדתם במבחן הבגרות המינימלית... הרשו לי לקרוא תיגר לדיונים האחרונים ברוח מריבה, מאסתי בכל ההשמצות הטיפשיות שלכם. יש כאן דיון ממש מעניין, ומפריע לקרוא אותו כשאחרי כל שלוש מילים צריכה לבוא איזו עקיצה אינפנטילית... אז מספיק עם העניין הזה. אפשר גם לדבר בלי להעליב, נסו ותיווכחו שכך זה גם הרבה יותר קל להבין את דברי הצד השני... בתקווה שישנו את התקווה, מאור.

א.א.אפל

New member
אני טוען

שהמתנחל צריך לספוג או לסבול מאש הפלשתינאים כי הוא יושב על אדמה לא חוקית. לא אני. ואם זה מה שיביא את השלום וחסך בחיי אדם- shoot me. לא אכפת לי להיות חומת המגן לנפגעי מעגל הדמים, אם מותי אכן יביא לפיתרון.

^Meri^

New member
קוראים לזה אייסיקיו...

ואני באמת ממליצה לכם בחום להחליף מספרים.. הויכוח הזה לא רק היה חסר משמעות אלא מטומטם להפליא, וטרחתם לענות אחד לשני שוב ושוב, בלי באמת להעלות טיעונים ממשים... למעשה אני לא בטוחה שהבנתי מה אתם מנסים להגיד מלבד אני נגד מחבלים וגם אני שמאלני... אייסיקיו לויכוחים חסרי פשר..מומלץ בחום...באמת בלי ציניות:)

א.א.אפל

New member
יפה...

סוף סוף אנחנו מתחילים לעלות על דיון. 1. לא כל מי שאנחנו מחסלים הוא מחבל. הרוב לא. 2. אם נחסל מחבל הדבר יגרום להמשך ההסתחסרות במעגל האלימות, ולא יביא לפיתרון סופי- שהוא סיום הכיבוש- שהוא בית-חרושת לטרוריסטים, ואנשים שהממשלה שלך מחשיבה כטרוריסטים. 3. קודם כל, אני לא חושב שה"לטובתי" רלוונטי לדיון. אני לא מסתכל על טובתי אלא על טובת הכלל. אני לא מסתכל על טובת עמי אלא אל טובת משפחת עמי העולם. כמו שכתבתי ב-2, אני לא חושב שהחיסול יגרום לעלייה משמעותית בביטחון הפיזי שלי; להפך. ואם הרגנו מחבל שהיה בדרכו לבצע פיגוע ולהרוג 2 אנשים, ובחיסול המחבל גם הרגנו עוד אחד. מה עשינו?

המוסד

New member
בוא אני אגלה לך סוד קטן

הטרור היה לפני הכיבוש, והבית חרושת האמיתי לטרוריסטים הוא היהודים וישראל חבל שאנשים עדיין חושבים שהסיכסוך החל ב67

א.א.אפל

New member
הרעיון הוא

שאף אחד לא מתפוץץ, או הולך למות "בעד" ארצנו, בלי סיבה. גם לטרוריסטים של לפני הכיבוש הייתה סיבה להתפוץץ. הכיבוש ותוצאותיו מביאים הרבה סיבות לפלשתינאים להתפוץץ. הרבה יותר מדי ואת הסיבות האלו אנחנו יכולים למנוע.

אז ככה

הסיבות של הטרור לפני הכיבוש (ועובדתית גם אחריו) היו חיסול מדינת ישראל. היינו יכולים למנוע את זה אם לא היינו מקימים את מדינת ישראל. פויה, בן-גוריון.

א.א.אפל

New member
סאב טקסטים

-לא כל פיגוע טרור הסיבות והמניעים שלו הם חיסול מדינת ישראל. גם אם אנחנו יוצאים מנקודת הנחה בלתי- אפשרית שהמניע מאחורי כל פיגוע הוא חיסול מדינת ישראל, אנחנו צריכים לראות למה ואיך קורה שאדם רוצה להתפוצץ בשוק בישראל ורוצה לחסל עם שלם. אני אמרתי שאני יכול להבין, בהתחשב במציאות הרצחנית, בתגובות הפוליטיות, בחינוך וכו´ אנשים שכותבים "מוות לערבים" על קירות. צריך לפרט את הסיבות או שזה מובן? ובאותו אופן אני מבין מחבל מתאבד שהולך להתפוצץ בשוק בגלל המציאות הרצחנית, הפוליטית, הכלכלית והחברתית שהוא נמצא בה. אז נכון שמחבל שהולך להתפוצץ בשוק יכול גם להזדהות עם חיסול העם היהודי ומדינת ישראל, אבל לא עצם קיום המדינה והימצאות העם היהודי מפריע לו.. חיסול כל היהודים נמצא אצלו כמטרה בגלל האווירה שבה הוא חי. אבל לא עצם קיום העם היהודי

למעלה