שאלה לרב....

Zot ani 1

New member
שאלה לרב....

כמה בערך זה כזית לחם? ואם אני אוכלת פחות מכזית האם צריך לעשות נטילת ידיים לפני ולברך ברכת המזון אחרי? תודה.

asaf2000

New member
תשובה

כזית זה כ 30 גרם (נפח של קוספת גפרורים). מעיקר הדין לא צריך נטילה לפחות מכזית אבל יש דעות שצריך ליטול לכן עדיף להחמיר וליטול, ולא מברכים ברכת המזון על פחות מכזית.

Zot ani 1

New member
תודה ו...

אסף אמר שכזית זה כ-30 גרם-זה בערך כמו חצי פרוסה?... ועוד שאלה: האם הרבנות הראשית יבנה מוכרת? פשוט קנינו גבינה של החברה "כפיר" וזה בהשגחה הזאת..ואני לא מכירה אותה.. ועוד משהו אם כתוב: "א. חלב חו"ל"- זה אומר אינו חלב חו"ל נכון?

Zot ani 1

New member
אממ...עוד שאלה...

מדוע יש כאלה שלא אוכלים חלב נוכרי? ממה נובע האיסור? ותודה על התשובות!

Zot ani 1

New member
כן....

אני יודעת שצריכתו אסורה אבל השאלה שלי- למה? מה בעיה הכשרותית שבו? בתשובתו של הרב זריצקי הוא כתב שאסור להשתמש בזה בגלל כל מיני בעיות כשרות- אבל אילו בעיות?

asaf2000

New member
תשובה

פה יש תשובה מפורטת. ותשובה מכאן: חז"ל אסרו לשתות חלב שחלבו גוי, חשש שמא עירב בו חלב טמא. לאחר שנגזרה הגזירה, נאסר לשתות חלב עכו"ם אף במקום שהחשש לעירוב חלב טמא הוא קטן ביותר, אפילו אם הוא קטן עד כדי כך שברור לנו שבכגון זה חז"ל לא היו מחדשים גזירה. וברמב"ם בהלכות מאכלות אסורות פרק ג'. ובאתר הכשרות של חברת "תנובה": http://www.kashrut-tnuva.co.il/pg14.htm

אלי ו.

New member
תוספת קטנה

בחלב ניגר יש המקלים (הרב פיינשטיין) מכיון שכיום יש פיקוח ממשלתי על המחלבות ואין חשש שיכניסו גם חלב בהמות טמאות. יחד עם זאת יש רבים המחמירים שאינם מקבלים את הקולה הזו. בקשר לגבינות ומוצרי חלב אחרים לא מזמן דיברתי עם הרב וייס מהרבנות על הכשר מסויים והשיחה התגלגלה לנושא גבינות חו"ל. בתמימותי אמרתי לו שהבנתי שהבעיה היא השימוש בקיבת עגל בתהליך הגיבון. הוא הסביר לי שכיום הבעיה הזו כבר לא קיימת אלא בעיות ההשגחה על גבינות היום הרבה יותר מסובכות מכיון שמדובר בתהליך ייצור הרבה יותר מורכב עם הרבה יותר חומרים שדורשים בדיקה. במלים אחרות, גבינת נוכרים, גם אם יודעים שאין בה קיבת עגל עדיין אינה כשירה.

למעלה