שאלה לרב

asaf2000

New member
שאלה לרב

עמדתי היום בסופרמרקט ולפני שילם אדם ולפתע הוא אומר לקופאית: "אני לוקח כמה שקיות הביתה את לא רואה, נכון?" והקופאית אמרה לו "אל תדאג אני לא אקים צעקה". אותו בן אדם לקח צרור שקיות ושם בתוך שקית אחרת (הוא קנה רק 4-5 מוצרים בקופת אקספרס). רציתי להגיד לו "הקופאית לא רואה אבל בשמים רואים" או להעיר לו שזה יכול להיות גזל אבל לא ידעתי אם אני חייב להוכיח אותו במקרה כזה. הוא היה אדם דתי. מה היה עלי לעשות?

א77

New member
אני במקומך

לא הייתי שואל בפורום, שהרי התשובה לזה צריכה להיות משיקול דעת בריאה במקום. צריך להבחין במקום האם זה יהיה דבר הנשמע והמועיל. ואולי גם אם לא יהיה נשמע, הרי שעליך להודיע לאדם שממונו נגזל ממנו לעיניך. אבל אולי והאם בעל הסופר אכן מקפיד, או שדעתיה אהכי. ומתחילה הוא מוחל. שבת שלום.

איתמר770

New member
העניין לא פשוט.

דבר ראשון, שיהיה ברור- הנושא מפריע לבעל הסופר ! (שמעתי פעם מס' קופאיות שמסבירות לאדם שהשקית נקרעה לו שהחליטו לעשות שקיות יותר דקות כדי שאנשים לא ירצו לקחת שקיות הביתה...). דבר שני, במקרה שלך לא היית צריכה להגיד כלום במקום, ואולי בצד אח"כ להעיר לאדם הדתי. מהסיבות הבאות: 1. אם תעירי והוא לא יתייחס, זה יראה כחילול שמיים. 2. אם תעירי תוכלי לגרום לאדם להתרגז ולהתעצבן, וזה גם יגרום לחילול שמים. לכן בצד אפשר להגיד לו בזהירות ובעדינות. כמובן שאם זה אדם שאת מכירה- את יכולה להעיר לו במקום, וככל הנראה הוא יתקן את דרכיו.

למעלה