שאלה לרב

שאלה לרב

בס"ד לרב יש לי שאלה ולמעשה זו בקשה לעזרה.קרה לי מקרה מאוד משונה בערב שבת האחרונה ואני מבקשת את עזרת הרב שיציע לי פתרון מה עלי לעשות. ובכן בערב שבת האחרונה הגיע זמן הדלקת הנרות ולא הספקתי להחליף את בגדי החול בבגדי שבת ורק הוספתי חולצה והלכתי לאחר הדלקת הנרות לישיבת פיניבז' להתפלל ערבית. בדרך חזרה מהתפילה ראיתי חתול שחור ומתוך הרגל ירקתי 3 פעמים (זה מה שנהגתי לעשות כשהייתי חילונית).כשהגעתי הביתה ראיתי שהבית חשוך וזה מוזר כי בשעה הזאת שעון השבת אמור להכנס לפעולה ומה מאוד שבחדר השני האור דלק ורק בסלון היה חושך,עשיתי את קבלת השבת ואת ארוחת השבת בחצי חושך כשרק נרות השבת והאור מהחדר השני מאירים וכשסיימתי להתפלל את ברכת המזון לפתע נדלק האור בסלון.זה ממש מוזר ומה שעוד מוזר היה שמעייפות נעצמו לי העינים וכשהייתי במצב של בין שינה לערנות ראיתי להפתעתי (כשהסלון היה עדיין חשוך אותיות באויר אבל הן נראו לי כאותיות בשפה הערבית. מה לדעתך עלי לעשות. מודה לך ומאחלת שנה טובה.

א77

New member
לא תנחשו ולא תעוננו

לא תנחשו ולא תעוננו (ויקרא כו. יט). לא תנחשו, אומר רש"י בשם חז"ל ממסכת סנהדיןסו) כגון אלו המנחשין בחולדה ובעופות, פתו נפלה מפיו, צבי הפסיקו בדרך. ע"כ ברש"י שם. ברור שאותו איסור יש לגבי החתול השחור. אסור לנחש ולהרהר לפי זה. ושמעתי מחכם גדול שאמר שייתכן ואלה העוברים על האיסור המנחשים מביאים על עצמם בעיה רק בגלל עצם הניחוש שהאסור. בקשר לכיבוי והדלקה וכיבוי וכו'. איני פוסק, וחושבני שגם לו הייתי פוסק, לא הייתי מבין את השאלהההלכתית. שנה טובה ומבורכת.

למעלה