שאלה לקולגות

iceviper

New member
שאלה לקולגות

מרצ מונה כיום 10 ח"כים. לפי הסקרים הפסימיים ביותר בבחירות הקרובות מרצ תיקח 9 מנדטים-ירידה של מנדט אחד. אז נפל לי אסימון *כזה* גדול:
אולי מישהו מוכן להסביר לי למה אנחנו מנהלים את עיקר הקרב על הקולות נגד שינוי,שאין לה שום קשר למרצ? שינוי היא מפלגה ימנית בתפיסתה הכלכלית,ומרכז-ימינה בתפיסתה המדינית. מישהו יודע כמה מצביעים עברו ממרצ לשינוי? אולי מדובר באחוזים זניחים? מחכה לתשובות....

tali_le

New member
קרב מול שינוי ?!?

למה אנחנו מנהלים קרב מול שינוי ?!?! א. אנחנו לא מנהלים קרב, אנחנו מנהלים תעמולת בחירות ולא מלחמה ב. אני אישית מתנגדת יותר למפלגת שינוי שהיא מפלגה שכל כולה שינאה ולא אידיאולוגיה מאשר למפלגות בעלות אידיאולוגיה גם אם היא שונה יותר ממרצ. ג. ישנם בקרב מצביעי שינוי אנשים רבים שאינם מודעים לאופיה האמיתי של המפלגה הזאת ולכן עלולים לטעות ולהצביע לה - חשוב שהציבור ידע ויכיר מהי באמת האידיאולוגיה של המפלגה הזאת = שנאה! טלי

אנדרי ז

New member
השנאה היחידה שאני רואה פה

היא השנאה המטופשת (אבל כנראה המוצדקת על סמך הסקרים) שלכם כלפי שינוי. כל הכבוד לכם על שקניתם את העמדה הרשמית לגבי מפלגת שינוי של שותפיכם הסחטנים בממשלת ברק!

iceviper

New member
"ההגנה הטובה ביותר היא ההתקפה"

כנראה נמאס לחברי שינוי לשמוע שהם שונאים מגזרים שלמים באוכלוסיה,אז הם החליטו לתת קצת לאחרים.ואם הם לא רוצים לאכול מהתבשיל הזה,אז להאכיל אותם בכוח.

אנדרי ז

New member
ממש מגוחך לקרוא את ההודעה שלך

"ההגנה הטובה ביותר היא ההתקפה" הרי איזו הגדרה יותר טובה מזאת אפשר למצוא ללכלוכים מהימים האחרונים של תועמלני מרצ המיואשים נגד שינוי?

iceviper

New member
תגחך,לא מפריע לי.

"הלכלוכים מהימים האחרונים" זה בדיוק כל מה שכל (ואני מדגיש *כל*) אחד שלא תומך בשינוי אומר עליהם מאז שנוסדה במתכונתה הנוכחית.מרצ לא המציאה את הגלגל. באמת עצוב.במקום ששינוי תשנה את הסתכלותה על היהדות החרדית ותדלה ממנה את החרדים שכן עובדים וכן הולכים לצבא ותציג אותם כדוגמא ומופת לציבור החרדי היא משניאה עצמה על ציבור שלם ומסלפת מציאות כדי לחמם את הציבור עוד יותר על מי שזה כל כך "קול" להשמיץ כרגע. דרך אגב,אתה יודע כמה כיפות סרוגות יש המעוניינים במדינת הלכה? יותר משאי פעם תתאר לעצמך. עכשיו לך מהר למר לפיד כדי שיצהיר חגיגית שהוא לא יישב בממשלה עם המפד"ל.

אנדרי ז

New member
ועליכם אומרים רבים מאוד

שאתם תומכים באוייבים שלנו. האם דעת רבים היא בהכרח גם צודקת? כמו שבמקרה שלכם אין כמו תעמולה יעילה של הימין הקיצוני, כך במקרה שלנו התעמולה החרדית עשתה את שלה. חבל, דווקא אתם הייתם אמורים להבין את זה מצויין. אין צורך להעריך במידה יוצאת דופן את החרדים שתיארת. האם אתה מציין לשבח חילוני שמשלם מיסים ועושה מילואים? חבל רק שיש מעט מאוד חרדים כאלה. המטרה שלנו היא שכולם יתאימו לתיאור שהבאת. ההנהגה ה"דתית לאומית" עדיין לא הגיעה לרמת השחיתות והסחטנות של ההנהגה החרדית. איתם יש לנו אפשרות להידבר ולמצוא דרכים להתפשר. אתה הרי לא מצפה שנסרב לשבת בממשלה עם כל מי שלא מסכים איתנו במשהו...

סליחה מה את עושה בפורום פוליטי ?

לפי מה שזכור נכתב בפורום נוער מרצ שאת התגייסת לצבא. אסור לך בכלל להביע דעה פוליטית בפומבי. לשלוח אליך חוקרי מצ"ח ?

tali_le

New member
אתה חמוד....

אם כי קצת טיפש למיטב ידיעתי לחייל אסור להשתתף בפעילות פוליטית כאשר קיימת האפשרות שהוא מזוהה עם צה"ל או היחידה אליה הוא משתייך לחייל מותר להיות חבר מפלגה לחייל מותר להיות בעל דעה פוליטית ואף להביע אותה אז לך, קרא לחוקרי מצ"ח... טלי

אנדרי ז

New member
לי דווקא זכור

שבזמנו מצ"ח התחילו להתלבש באופן כללי על הפעילות של חיילים באינטרנט. אני באמת לא בטוח אם מותר או אסור לך להתבטא פה, אך קחי בחשבון שפורום הוא מקום ציבורי ודיונים בו לא נחשבים לדיונים פרטיים שבהם באמת אין ספק שמותר גם לחיילים לקחת חלק.

גם את חמודה, טור´ טלי לרנר

תפקידי בפקודות מטכל ותמצאי שלחייל אסור להביע דעה פוליטית בכל פורום שהוא וגם לא באמצעי תקשורת. לידיעתך גם הפורום באינטרנט נכלל בהגדרה הזו והוא גם אמצעי תקשורת ברבים. יש פה עברה על החוק גם מבחינת הנהלת הפורום...

asafpp

New member
לפי החוק היבש הוא צודק

פורומים באינטרנט אכן נכללים בהגדרה "כלי תקשורת המוניים", ולחיילים אסור להביע בהם דעה פוליטית. פשוט אל תציגי את עצמך כחיילת טלי וזהו. אני למשל נמנעתי מלכתוב בפורומים מאז 99 בין הסיבות עקב היותי חייל (האמת לא הייתי בבית בכלל כך שלא היה לי זמן לכתוב גם ככה). אני אתן לך דוגמה שקשורה בכך: ע"פ חוק רשות ניירות ערך חל איסור לכתוב דעה על קניית/מכירת מניות של חברות ספציפיות בבורסה בכלי התקשורת. ניתן לעשות זאת רק אחרי שמציינים במפורש כי הדברים לשימוש רק באחריות הקורא ואם הכותב מחזיק במניות . שימי לב בפורומים כלכליים באינטרנט שהכותבים מקפידים לציין זאת בסוף דבריהם כשהם מביעים דעה על מניות. לפני כמה חודשים אף הרשיעו אדם בבבית משפט(הוא חטף חצי שנה מאסר) אשר הפיץ ספקולציות בפורומים באינטרנט בנוגע למידע פנימי של חברה בורסאית! כתבתי את הסיפור הזו כדי להמחיש שהפורומים מוכרים משפטית ככלי תקשורת המוניים. וזה שלא אוכפים כאן את החוק (מפני שהרשויות עוד לא עיכלו את האינטרנט כמו שצריך)זה לא אומר שדבריו בדיחה.

orenoren2

New member
טלי היקרה..

את יכולה להמשיך להציף את הפורום בדברי תעמולה שקריים מול שינוי שלא עובדים (עובדה שמרץ ירדה ל7-8 מנדטים ושינוי עלתה ל14-15) הרי מבט קל במצע של שינוי יראה כמה את טועה יש לשינוי אידיאולוגיה מדינית, כלכלית חברתית וכמובן גם נגד הסחטנות של החרדים שינוי לא שונאת את החרדים... היא מתנגדת לישיבה עם ש"ס ויהדות התורה מסיבות מובנות... (מרץ לעומת זאת ישבה איתם בממשלה) הרי גם מרץ מתנגדת לישיבה עם הימיןבממשלה האם זה אומר שהיא שונאת ימנים? ואני נגד המפלגות הערביות האם אני שונא ערבים? התעמולה הזאת של מרץ לא עובדת יותר.... אני כמובן יצביע לשינוי ועוד הרבה מאוכזבי עבודה-מרץ-ליכוד... שינוי המפלגה היחידה שלא גילו בה שחיטויות (כן אני משער שתכף אנשי מרץ יגידו שיש בה שחיטויות למרות שלא גילו, שיביאו לי הוכחה)

iceviper

New member
אורן היקר...

שינוי היא מפלגת ימין קיצונית מבחינה חברתית. מרצ היא מפלגת שמאל מבחינה חברתית ומדינית. "מאוכזבי העבודה" (ויש המונים כאלה) עברו לשינוי "מאוכזבי הליכוד" (אין חיה כזו לפי הסקרים) עברו לשינוי או לאיחוד הלאומי. "מאוכזבי מרצ" (אם יש כאלה) עברו למפלגת העבודה זו האמת הפשוטה. אתה כמובן תצביע לשינוי בגלל ששינוי נגד חרדים (סליחה,סליחה,נגד ישיבה איתם בממשלה).חרדים זה רע וטומי האירופאי זה טוב.זו,בערך,כל האידאולוגיה של שינוי. מרצ לא תשב עם הימין בממשלה משום שמדובר על אידאולוגיות שונות לגמרי. זה לא המצב בין שינוי לחרדים (אלא אם כן אתה שייך לאלה שמאמינים שמועצת חכמי התורה יושבת בלילות ומתכננת הפיכה שבעקבותיה תקום מדינת הלכה). אל תגיד לי "תקרא את המצע" מפני שקראתי אותו יותר מפעם אחת והבאתי כאן דוגמאות לפועלה של שינוי.תחפש בדפים הקודמים. בשינוי אין שחיתויות.רק במקרה הרשימה מורכבת בדיוק איך שכבוד היו"ר רצה.רק במקרה,בגלל שכבוד היו"ר חשב על "מה יגידו המזרחיים",נכנס אהוד רצאבי בדחילו ורחימו למקום ה-11.

orenoren2

New member
כמה טעויות....

1. למרץ בוודאי יש הרבה מאוכזבים... תראה בסקרים 7-8 מנדטים... חלק מהם עברו לשינוי... 2. שוב פעם אנשי מרץ יגידו שהאידיאולוגיה של שינוי מסתכמת בשנאת החרדים מה חבל שרוב אנשי הפורום הגיוניים ולא קונים את זה... 3. שינוי לא יושבת בממשלה עם החרדים מכיון שהם תומכים בהשתמטות מצה"ל "כביכול" בשביל לשמור על המדינה באמצעות לימוד תורה, הם לא עובדים, לא יצרניים ואנחנו משלמים עליהם... זאת סיבה מספיק טובה לא לשבת איתם 4. היו בחירות דמוקרטיות מאוד במועצת שינוי... לא במקרה נבחרה אותה רשימה (אתה בטח מתכוון ל6 הראשונים, האחרים שונו)... הם גם לדעת המועצה הכי מתאימים, וטומי היחיד שמתאים להיות יו"ר שינוי. לעומת שאר המפלגות הבחירות היו באמת דמוקרטיות, בלי שוחד וקניית קולות!! אני יודע שאתה תצביע מרץ בכל זאת... אבל בקשה לא להגיד שקרים!

asafpp

New member
אפשר להפיל לך עוד אסימון?

בלחש בסוד : מרצ כבר על 7-8 מנדטים....

sagitv2

New member
אנשים חושבים את שינוי ../images/Emo18.gif

הבעיה היא שיש פעמים רבות בהן נראה כי אנשים חושבים את שינוי למפלגת שמאל וזה תוך התעלמות מוחלטת מדרך הצבעתה שזועקת ימין. במסגרת תעמולת בחירות זה לגיטימי לחלוטין להאיר את פגיעת המפלגות האחרות בציבור או בעקרונותיה בשילוב אספקת מידע אודות עשיית מפלגתך. שילוב כזה עשוי להאיר את המפלגה הנתונה כאלטרנטיבה הטובה ביותר. אומרים על שינוי שהיא כפי הנראה תהיה סיפור סינדרלה של הבחירות הנוכחיות. הייתי רוצה לקוות כי זה יהיה סיפור סינדרלה אחרי חצות.

asafpp

New member
ועוד משהו

הסיבה העיקרית שישנו קרב שינוי-מרצ טמון במציאות של הפסיפס הפוליטי בחברה בישראל. לכל מפלגה היום בארץ יש סקטור שעומד מאחוריה , אותה מפלגה עונה למעשה על תפיסת עולמו של אותו סקטור: מפדל-כיפות סרוגות ,יהדות התורה- חרדים אשכנזים ,ש"ס-חרדים ספרדים ומסורתיים , מפלגות ערביות- ערבים, ואילו שינוי ומרצ מתמודדים למעשה על אותו סקטור-המעמד הבינוני הבורגני החילוני (כאשר למרצ ניתן להוסיף את סקטור הקיבוצים), ובגלל זה ישנו מעין מאבק בין שינוי למרצ על קולות . שים לב שגם ישנו מאבק בין ש"ס לליכוד על אותם קולות, למרות שהן לא דומות אידאולוגית.

למעלה