שאלה לצימחונית צעירה

אבו-דני

New member
שאלה לצימחונית צעירה

--- הבת שלי צמחונית כבר כמה שנים היא בת 12 והחלה לחוש כאשי ראש נוראיים מאז שהחלה לקבל דרך נשים...נעשתה לה בדיקה מקיפה והעניין נשאר עדיין בגדר תעלומה...אני כשלעצמי לא מרגיש מאומה כצימחוני ברם נאמר לי שלנערות מתבגרות ,יש עם זה המון צרות. היש מישהי שחוותה בעיה דומה ויכולה לספר לנו על נסיונה? אפילו במסר האישי וכן אם אפשר היכן עשתה את הטיפולים.. שמות רופא/ ים וכו´ תודה מראש לכל העונים

Coma White1

New member
זכור לי מקרה לא נעים שקרה לי....

במשך כמה חודשים היה לי חום נמוך יחסית (עד 37.5) וכאבי ראש מטרידים... עשו לי כמה בדיקות דם, וזה היה פשוט בלי סיבה. זה פשוט עבר בעצמו לאחר כמה זמן. בכל מקרה, זה לא נגרם מצמחונות - גם לאמא שלי זה קרה בגיל ההתבגרות, והיא מאז ומתמיד אכלה בשר. בכל מקרה, אם זה לא נגרם משום סיבה נראית לעין, יכול להיות שזה כלום, אבל מומלץ כמובן לבדוק.

lifegirl

New member
ובכן,

אם היא לא אנמית (וסביר להניח שלא, כי הייתם עולים על זה בבדיקת דם פשוטה), ואם לא חסר לה ויטמין B12 (וגם על זה הייתם עולים בבדיקת דם)- כנראה שאין שום קשר בין הצמחונות של בתך ובין כאבי-המחזור. היא מוזמנת להתנחם (לא שזה עוזר... אבל מילא) שרוב הנשים חוו או יחוו כאבי מחזור בתקופה כלשהי בחיהן. יש סיכוי שזה יעבור בעוד כמה שנים, ויש סיכוי שלא. בכל אופן, שמעתי על המון מקרים של בנות שפנו לרפואה אלטרנטיבית, וכמה טיפולים/שינויי תזונה (תלוי, כמובן, לאן פנו..) פתרו את הבעיה או שפרו את מצבן באופן ניכר. שווה לנסות, במיוחד כיוון שהיא סובלת. וסתבא שלי היתה ממליצה על עראק, אבל אני לא סתבא שלי.. :) שני

dharmax

New member
בעיה קלאסית...

על צמחונים להקפיד יותר מאחרים על התזונה, ביחוד בימינו. צריך לדעת מה לאכול. לעיתים יש צורך בהשלמת ויטמינים. יש לזכור, שלעיתים קרובות על בנות צמחוניות לקחת תוספת ברזל גם אם לא בהכרח ויטמינים נוספים (בגלל נושא המחזור). בנוסף לכך, באופן כללי לגבי כאבי מחזור ושאר מיחושים - צמחונות בלבד אינה תחליף לאורח חיים בריא מקיף, כולל תרגול פיסי. תרגילים מאוד פשוטים מסוימים של יוגה, יכולים להקל בצורה דרמטית על תופעות שונות הקשורות במחזור... בברכה

Nightwish-boy

New member
יוגה? אני חושב שמדיטציה...

מדיטציה מבוססת הרבה על רגיעה, הרפיה וגם על שכנוע עצמי... זה יכול להיות יעיל פה. אני ממליץ במיוחד על "שיטת סילבה לשליטה שכלית". זה יכול לפתור המון בעיות! שלך
דור

!PuMiCkY

New member
מכירה ת´בעיה ממש ממש טוב...../images/Emo70.gif

גם לי יש המון בעיות מאז שהתחלתי להיות צמחונית... <5 וחצי שנים>... תופעות לוואי הופיעו אצלי כסחרחורות, כאבי ראש <בלי חום>, טישטוש ראיה <לפעמים>, חולשה ועייפות יתר... אצלי הבעיה היתה בגלל חוסר בכדוריות דם אדומות - ברזל <אנמיה> וחוסר בויטמין B12 שהתגלו ישר בבדיקת הדם הראשונה. רוב הנשים, כשהן במחזור, מאבדות הרבה דם וכתוצאה מזה מרגישות חולשה. יכול להיות שהיא אנמית, וכאבי הראש נובעים מזה. <רוב הסיכויים>. כדאי שתיקח אותה לבדיקת דם שוב, כדי לבדוק את מצב הברזל וה-B12, ואם ישנה בעיה, כדאי להתחיל לטפל בה
מקווה שעזרתי...
... ~עדי
~

Coma White1

New member
לא יכול להיות...

אם היא הייתה אנמית, זה היה מתגלה עוד בבדיקה הראשונה. הייתי אנמית בגיל 6, וגילו את זה במהירות (אז לא הייתי צמחונית, אבל מאז ומתמיד שנאתי בשר, וגם סויה לא אכלתי). אני לא חושבת שזה אנמיה. לכל הנשים יש כאבים בזמן המחזור, זה נורמלי לחלוטין. משככי כאבים עוזרים במקרה שלי.

!PuMiCkY

New member
אז ככה...

הוא לא אמר שיש לה כאבים בזמן המחזור... הוא אמר שמאז שהיא קיבלה מחזור היא סובלת מכאבי ראש... דבר שני, אנמיה נוצרת. יכול להיות שבבדיקה הקודמת הכל היה בסדר, ומאז הבדיקה רמת הברזל שלה ירדה, ועכשיו היא סובלת מאנמיה. לי לא היתה אנמיה בתחילת הצמחונות, ואחרי כמה שבועות כשעשיתי בדיקת דם נוספת היא התגלתה. זה לא משהו מולד. ~עדי
~

למעלה