שאלה לצוללנים

עייטן

New member
שאלה לצוללנים

מעולם לא צללתי ממש. סתם כמה צלילות בתוך ברכה, משחק ילדים לעומתכם. לי יש בעיה באוזנים שבגללה אסור שיכנסו לי מים לאוזנים, כי אם יכנסו לי הרבה מים לאוזנים הם לא יוצאים החוצה ואז מתפתח דלקת. בנתיים כל חיי אני משתמש בפקקים/אטמי אוזנים שאני נמצא בבריכה או מתקלח. באופן תיאורתי אסור לי לצלול בבריכה, אך הפיתוי גובר, וצולל קצת.. הרי חיים פעם אחת בחיים... עד היום לא חשבתי על כיוון של צלילה בעקבות הבעיה באוזניים. בקיצור במקום למרוח את ההודעה, ניגש לעיקר. האם יש סיכוי שאוכל לצלול (נגיד עד 10 מטר, לא מעוניין ליותר עמוק בנתיים), אך שיבטיחו לי שלא יכנס אף טיפה לאוזניים שלי. יש יש איזהי דרך לפתרון, אשמח לשמוע, הרי אתם המומחים בנושא הזה!!! הערה, כובע ים מגומי, לא סומך עליו במאה אחוזים, כי שצוללים הלחץ מתגבר ואז נכנס מים. הוא טוב בשביל כיסוי לשיער, אבל לא מספיק בשביל האוזניים. יאלה תענו לי מהר, אני מתחיל להתרגש מהמחשבה שאולי יהיה כאן תשובה חיובית.

javierg

New member
לדעתי עליך להוועץ ברופא צלילה לגבי

הבעיה הספציפית שיש לך. אולי גם רופא אף אוזן גרון. לכולם נכנסים מים לאוזן בזמן שחייה/צלילה/מקלחת ובד"כ יוצאים בלי לפתח דלקות. אם יש לך איזושהיא בעיה יוצאת דופן רופא יוכל להמליץ לך מה לעשות. לך תדע, אולי תגלה שאתה כבר לא זקוק יותר לפקקים באוזניים בשביל להתקלח בשארית חייך? (אני אישית חושב שעדיף להתקלח רק פעם בשנה, גם אם לא ממש צריך). בנוסף, תוכל למצוא עניין במסכות מסוג ProEar שאמורות להקטין במידה ניכרת את כמות המים שנכנסות לאוזניים. אבל קודם תעבור אצל הרופא...

בהחלט מומלץ להיוועץ ברופא

הנה הקישור למוצר: http://www.proear2000.com/ עדיין קיים סיכון שבצלילה עם מוצר זה יחדרו מים לאוזניים.

javierg

New member
זאת מסכה עם "תוספת" לאוזניים.

זה נראה קצת מצחיק ומגושם, אבל מעדויות של צוללים עם בעיות באוזניים נראה שזה עושה את העבודה. נדמה לי שהפיתוח המקורי הוא ישראלי, של הווארד רוזנשטיין. תוכל למצוא מן הסתם לא מעט מידע באינטרנט. בכל מקרה, כפי שכתבתי, זה לא תחליף לרופא. לך לביקור אצל רופא שמתמחה בצלילה, ו/או רופא אף אוזן גרון. אם יש לך בעיה שאתה כל החיים מתקלח עם פקקי אזניים, כדאי לך לפתור אותה, לא?

R-o-i

New member
אסור לצלול עם פקקי אוזנים !!!!!!

מהלחץ הם עלולים לחדור לך למוח וזה לא נישמע כל כך כיף אז לך לרופא צלילה הוא יפתור לך את הבעיה מקווה שהבארתי לך את העיניין עם האטמים רועי

javierg

New member
מי דיבר על צלילה עם אטמי אוזניים?

בכל מקרה, לא נראה לי שאטמים נכנסים לתוך המוח בגלל הלחץ. שמעת פעם על מקרה כזה? יש כל מיני המצאות, לדוגמא: http://www.diveguide.com/e103.htm אני בטוח שאפשר לדוג עוד כל מיני פטנטים. אז לא צריך להיות כל כך פאטלי לגבי כל דבר. אם כבר ללכת לרופא, אולי כדאי להצטייד במידע מוקדם על סוגי אטמים, מסיכות וכו´. לא?

למעלה