שאלה לפרשת שבוע

sarav55

New member
שאלה לפרשת שבוע

בתחילת הדיברות כתוב אנוכי ה' אלוקיך אנוכי = מילה מיצרית איך ה' משתמש במצרית בעשרת הדיברות?

sarav55

New member
מקור המילה לא עברי

מקורה הוא מצרי זוהי שאלה מאוד מעמיקה אנוכי ה' תחילת עשרת הדיברות מדבר איתך קודם בלשון מצרי

אתה לא עונה לי, באיזה מקום כתוב שזו

מילה מצרית? יש לך ראיות? אתה מניח הנחה ומקשה שאלה מעמיקה. בוא ואחזיר לך: נח היה עיוור, אז איך הוא נכנס לתיבה? תשובה: הנחת היסוד לא נכונה, נח לא היה עיווןר. נראה לי שגם כאן הפתרון לשאלה באותו סגנון...

אם כתוב אז כתוב

באיזה מדרש, אם אפשר לשאול? ואגב, תשובה לשאלה: החיד"א (בנחל קדומים פ' ואתחנן אות י"ד) הביא בשם המקובלים שתורתנו הקדושה דיברה בלשה"ק בלבד, ושפות זרות הן שאימצו והכניסו מילים מסוימות, וזה שאמרו במדרש (בר"ר ע"ט י"ד) שהקב"ה חלק כבוד ללשון הארמי, היינו למה שסוברים העולם שהוא לשון ארמי אע"פ שבעיקרו הוא לשון הקודש. חוץ מזה, בגמרא בשבת (דף קה כמדומני) מובא שאנכי זה נוטריקון, ויתכן שא"כ הש"ס דידן חולק על המדרש הזה.

לביא4

New member
"אנכי"

וגם נאמר על המילה הזאת: ראשי תיבות - "אנא נפשא כתבית יהבית"! (אני את נפשי נתתי בכתוב).

כן, זה מה שכתבתי שבגמרא במסגת שבת

מובא הנוטריקון הזה (ועוד נוטריקון) למילה.

א77

New member
זה לשון הגמרא שבת קה ע"א

א"ר יוחנן משום ר' יוסי בן זימרא מנין ללשון נוטריקון מן התורה שנא' כי א"ב המו"ן גוים נתתיך אב נתתיך לאומות בחור נתתיך באומות המון חביב נתתיך באומות מלך נתתיך לאומות ותיק נתתיך באומות נאמן נתתיך לאומות ר' יוחנן דידיה אמר אנכי נוטריקון אנא נפשי כתיבת יהבית רבנן אמרי אמירה נעימה כתיבה יהיבה איכא דאמרי אנכי למפרע יהיבה כתיבה נאמנין אמריה

למעלה