שאלה לפסח

hasoi29

New member
שאלה לפסח

צהריים טובים.
יש לי שאלה בקשר להכשרת המטבח לפסח,לייתר דיוק כמה שאלות,מקווה שזה בסדר.

1.האם בפסח ניתן לאסוף את כל החמץ שישנו בביתי ,להכניסו לשקית אטומה ולשים בארון חיצוני שאותו אני נועלת?

2.אני בחורה מבית חילוני ובן זוגי מבית מסורתי,מכיוון שאנחנו גרים בבתים שונים(אצל ההורים) כל אחד עושה הכשרה שונה לפי מה שנהוג במשפחה. אצלי עד כה לא נהגו להכשיר באמת,אלא להסתיר את החמץ,לא החליפו כלים וכו'.
השנה החלטתי שאני מכשירה את המטבח מתוך מטרה לכבד את בן זוגי וכמובן משום שאני מרגישה צורך דתי לעשות זאת, קנינו סכו"ם חדש וכוסות חדשות לשתייה קרה וחמה.

קראתי באתר http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?id=245 על דרכים להכשרת המטבח,אילו סירים ניתן להכשיר ואילו לא וכו' ובאמת שאני רוצה לעשות הכל כמו שצריך,צלחות אקנה חדשות או חד פעמי,תבניות לתנור גם חד פעמי אבל הבעייה שלי היא שהמשפחה של בן זוגי לא "תופסים" את ההכשרה אצלי כמשהו אמיתי ולכן יהיה זילזול וחשש לאכול אצלי,על אף שאעשה הכל כמו שצריך ויותר.

השאלה היא האם יש דרך "להוכיח" לאדם שהכלים שבביתי כשרים לפסח?
מאוד צורם לי שאני מנסה ומשקיעה ובסוף ישנו החשש הזה.

תודה מראש ושבוע נפלא,
מור.

תשובות

שלום לך,
1.אפשר בהחלט וכל זה בתנאי שעושים מכירת חמץ, אחרת אין הבדל אם זה נעול בארון או על השולחן.
מכירת חמץ עושה בעל הבית או מישהו מבני הבית ברשותו בבית הכנסת השכונתי ואם אין אפשרות גם באינטרנט אפשר לעשות אבל מומלץ יותר לעשות את זה פנים בפנים עם רב.

2.לכאורה אדם שאינו בעל חזות דתית, יש מקום לחשוש למאכלים והכלים שלו בפרט בפסח, אבל אם תדברי על זה איתו או עם משפחתו גם , ותראי להם שאת יודעת איך מכשירים כל דבר ותתענייני בדרך אגב איך הם הכשירו ותספרי איך את הכשרת ומה קראת אז אולי יבינו ויפנימו שיש לך מושג ואת יודעת ועושה כל מה שצריך.

אופירA

New member
מנהל
שלום, אני רוצה להוסיף כמה היבטים

מכירת חמץ תוכלי לעשות במועצה הדתית באיזור מגורייך. תרימי טלפון, תשאלי מתי אפשר לבוא למכור חמץ, ושם יגיד לך הרב איך לערוך את המכירה כהלכה.

לגבי המשפחה של בן הזוג - לא הבנתי מתי הם אמורים לאכול בבית הורייך?
קיום מצוות עקב תחושת צורך דתי זה לא דבר שבהכרח גורר מחיאות כפיים ומצמוצי התלהבות מהסביבה. לכן חשוב שקיום המצוות יהיה עבור עצמך והקשר שביניך לבין אלוקים והערכים החשובים לך (לכבד את בן זוגך וכו'), ולא עבור אישור של מישהו אחר.

בנוסף, אל תשכחי שכאשר לא חונכת לקיום מצוות, ואת מתחילה לקיים מצוות אלו או אחרות, דרושה תקופת למידה והכשרה הכרוכה בטעויות והתנסות באופן טבעי, כך שהגיוני שבני המשפחה הדתיים יחששו לאכול אצלך. אולי לא למדת הכל? סביר שכדי לשכנע אותם תצטרכי לפרט כל מה שעשית ולמדת, ולהיות מוכנה להערות על טעויות שביצעת שלא ביודעין.

לכן זה לא צריך לצרום לך. שימי עצמך במקומם, ותביני. נניח שאת רגישה לבוטנים, ומלצרית במסעדה מבטיחה לך בהן צדק שהביאה לך ממרח שוקולד נטול בוטנים. את מבינה שאינך יכולה לסמוך על הבטחתה כי היא לא מבינה בסכנת הנפשות שבאכילת בוטנים ע"י מי שרגיש לכך? ובאמת, בחורה אחת שסמכה על ההבטחה מתה מחנק עקב האלרגיה. אז ברור שמי שלא רוצה למות בטעות, לא יסמוך על הבטחה של מלצרית אלא רק על עצמו או על אלרגולוג מומחה.

זלזול? על מה ולמה אמורים בני המשפחה לזלזל? הפוסל במומו הוא פוסל.

יש הרבה אנשים, שנקראים "בעלי תשובה" בלשון ההמון, שהיו חילוניים לגמרי, ובמשך הזמן החליטו להפוך לדתיים, ללמוד לקיים את כל המצוות ולסגל לעצמם את דרך האמונה. אלו מביניהם שחשבו שיקבלו מחיאות כפיים ומחוות מחמאה מהציבור החרדי, כאילו הם עושים להם איזו טובה, התאכזבו מהר מאוד, וגילו שהם לא עושים טובה לאף אחד פרט לעצמם. אלו שבנו על האישורים החברתיים הללו, עשו פרשנויות ואינטרפטציות אישיות של דחייה להתנהגות של הסביבה החרדית כלפיהם, ואיבדו את הכוח להמשיך את הדרך ונשרו בחזרה לעולם החברתי המוכר להם, כי לא נחמד להם בעולם החברתי החדש.
אבל אלו שעשו את המהלך הזה מתוך הכרה חדורה בדרך, באמת, ומתוך חשבון לאלוקים בלבד, לא התרגשו כלל מתופעות של חוסר קבלה או חוסר שייכות לסביבה החרדית, מתקופות ארוכות של חוסר אמון בדקדוק המצוות שלהם (כי לא כתוב להם על המצח במה הם מדקדקים ובמה הם טועים ולא למדו נכון), אלא המשיכו בדרכם באותה המידה, בין אם התלוותה לכך הרגשה נעימה עקב מחמאה, ובין אם התלוו לכך עוגמות נפש רבות.
בשורה התחתונה - יותר מידי רווחים חומריים/כלכליים/חברתיים/מעמדיים ושאר תענוגות, לא רואים מההחלטה לקיים מצוות. אז רצוי לזכור שלא בשביל זה עושים זאת.

hasoi29

New member
תודה גם לך,חשוב לי לציין רק ש

אני לא עושה זאת כדי לקבל מחיאות כפיים וכו' .
אני עושה זאת על מנת לכבד את בן זוגי שבא מבית שבו יותר מקפידים מהבית שלי.

שוב תודה רבה , אהבתי מאוד את מה שכתבת והמסר שהעברת.

ר ו י טל

New member
אופירה, הבהרת כל כך נכון את הדברים

(אני אוהבת מאד לקרוא את התגובות המחכימות שלך. כל הכבוד!|כן)

למעלה