שאלה-לפני שבת...

motiml77

New member
שאלה-לפני שבת...

יש לי מין משחק קוביה כזה,שבנויה מהרבה קוביות קטנות המוצמדות אחת לשניה עם חוט. אפשר לעשות מהם כל מיני צורות וצריכים לבנות מזה את הקוביה הגדולה. האם מותר לעשות את זה בשבת?

motiml77

New member
ועוד שאלה

האם מותר לעשות "כושר" עם מתקנים כאלה שבנויים על הכובד שלך? (למשל מוט מתח)

אסור להתעמל עם מכשירים בשבת

ולא לעשות שום דבר לשם בריאות שיגרום לך להזיע אבל מותר לעשות הליכה לשם בריאות אבל לנסות לא להזיע [בקיץ אין ברירה והדבר מותר בכל זאת]. לגבי הקוביה נראה לי שהדבר יהיה אסור. למרות שאין לי מושג רק נראה לי.

אני רק סובר ככה

אמרתי שזאת רק דעה שלי שאם לא בונה או מכה בפטיש נראה לי שיש בזה איסור אחר,אבל התשובה שלי היא לא פסיקת הלכה כי בעניין הזה אמרתי שזאת רק דעה.

אלי ו.

New member
למה אתה עושה מתח?

אם למטרות כיף, מותר. אם למטרות כושר גופני/בריאות וכד', אסור.

אלי ו.

New member
אשמח אם תביא מקור

ממה שהבנתי עיקר הענין הוא איסור פסיעה גסה ולא ידעתי על הקשר להזעה. אני למדתי כך וזה גם מה שמצאתי בחיפוש מהיר ברשת http://yeshiva.org.il/ask/default.asp?category=9&page=6&rabbi=2 שאלה: האם מותר לעשות תרגילי התעמלות בשבת, כגון: כפיפות בטן וקפיצה על חבל, אם זה גורם לי הנאה ואני מקפידה על כך יום יום? תשובת הרב אליעזר מלמד: אימון ספורטיבי לשם בריאות אסור משני טעמים: א’ משום רפואה, ב’ מפני שבעת מעשה קשה עליו הריצה ומצטער אלא שעושה מפני הרפואה. וכך כתב בערוה"ש שא, מד. וכיוון שרוב המתעמלים על מכשירים או בכפיפות בטן וכדומה, בשעת ההתעמלות מצטערים מעט, הדבר אסור. אבל אם את ממש מתענגת מההתעמלות, ויש לך מזה שמחה, לא רק מצד התועלת הבריאותית אלא מעצם הפעילות, אזי מותר לך להתעמל, וכמו שכתב בשו"ע או"ח שא, ב, שמותר לנערים המתענגים בקפיצתם ומרוצתם, לעשות כן בשבת. אמנם לכאורה יש בזה חשש מראית עין, שהרואים עלולים לחשוב שאת עושה כן לשם בריאות ופוגעת בכבוד השבת. אלא שהואיל והאיסור מדברי חכמים, כל זמן שתעשי זאת בתוך הבית, באופן שאחרים לא יראוך, אין בזה איסור. ומבני הבית אין לחוש כי הם יודעים שההתעמלות מהנה אותך. ומכל מקום יש להדגיש, שאם בכל השבוע את מתאמצת יותר, בשבת תעשי את ההתעמלות בצורה קלה יותר, כדי שיהיה ברור שהיא לתענוג ולא כהתעמלות שבונה את הכושר.

מקור

ריצה והתעמלות בשבת-ילקוט יוסף הלכה ח': אסור לעשות בשבת תרגילי התעמלות,הן במכשירים המיוחדים לכך והן בלעדיהם,כשמגיע לידי הזעה,אך מותר לפתוח ולסגור במהירות את כפות הידיים אף שעושה כן כדי לחזק שרירי כף היד. לא נראה לי שיש כאן חילוק, מותר להתעמל דרך עונג אבל לא להגיע לידי הזעה כנראה.

למעלה