שאלה לפני ניתוח..

יעל71

New member
שאלה לפני ניתוח..

מחרתיים אני מתאשפזת לניתוח (לראשונה בחיי שאני מתאשפזת) ואין לי מושג מה לקחת איתי. אשמח לתשובתכם, המון תודה. שבוע טוב!!

רשימה!

אז ככה: 1.הרבה לבנים נקיים כי נותנים חומר משלשל לילה לפני. 2.תרופות קבועות אם את לוקחת. 3.חומר קריאה ווקמן שלא תשתעממי. 4.כלי-רחצה. 5.נעלי-בית ונעליים למקלחת. 6.תחבושות היגייניות כי יתכן דימום אחרי הניתוח. 7.מטען לפלאפון ושימי אותו במגירה סגורה בלילה כדי שלא יגנבו. 8.חלוק חם להסתובב ולישון איתו כי הפיג`מות לא מחממות. 9.כסף,מסמכים רפואיים, כרטיס מגנטי של קופ``ח וט.17 לאישפוז. לא לקחת: תכשיטים כי גונבים.

שירשיר77

New member
תוספת לרשימה ובהצלחה ../images/Emo9.gif

מסכימה עם כל מה שכתוב עד כה והנה תוספת: 1. מגבונים לחים, נייר טואלט רך במיוחד ומשחת בביב פסטה לעור הטוסיק לאחרי השלשולציה במידה ותעש הכנת מעי---> משלשלים 2. ביסקויטים/קרקרים/יוגורט, משהו קל לאכול ליום שלפני כי כשקצת לחוצים מוטב לאכול משהו קל שלא יכביד
3. בקבוק מים מינרלים
4. מגבת מהבית-הכי כיף.הבעיה היא שאין איפה לייבש/לתלות אז הבאתי אחת לכל לילה (אני קצת מפונקת..)
אני שכרתי טלויזיה מעל המיטה כך שזה עזר להפיג שעמום/חרדה
למנהלות הפורום, אולי שווה לארגן רשימה כמו זו בקישורים באתר כי זו שאלה נפוצה (אופס, אולי יש ואני לא יודעת...) נחזיק לך אצבעות, יהיה מצויין, שירשיר

שירשיר אני חושבת כמוך

שווה להכניס לקישורים. דקה אחרי שסיימתי לענות חשבתי על זה. מנהלות לטיפולכן.

אליסהב

New member
ולדעתי גם...

בגדים נוחים ליציאה מהבי"ח. במהלך הניתוח הם מחדירים אוויר לבטן ואחריו מופיעה נפיחות (שיורדת אחרי כמה שבועות) אבל כאשר יוצאים מביה"ח זה מציק אז אני ממליצה לך על מכנסים עם גומי (נגיד כמו של נשים בהריון) או אפילו טריניג עם גומי, משהו רחב שלא ילחץ לך על הבטן. שיהיה המון המון בהצלחה, שיעבור בשלום ותרגישי טוב

galim29

New member
הכי חשוב מהכל../images/Emo26.gif

אמונה וחשיבה חיובית והמון המון סבלנות.... שיהיה בהצלחה..

hadardh

New member
וכדאי לקחת גם

מנעול למגירה, שתוכלי לשים בה דברים חשובים ולנעול. כפכפים למקלחת (לא לקחתי והתבאסתי...). היה לי הכי נוח להסתובב עם פונצ'ו גדול כזה - גם לא מציק באינפוזיה וגם לא משנה איזה ג'יפה את לובשת מתחת... (אמנם בית חולים, אבל אף אחת מאיתנו לא אוהבת להיראות חורנית לגמרי (-:). לחות לשפתיים - מתייבשות אחרי הניתוח וגם לפני - כשאסור כבר לשתות. ומסטיקים. שיהיה טעם נעים בפה. והכי חשוב - אנשים טובים שאוהבים אותך ויחבקו וילטפו ויגידו מילים מעודדות כשאת לא ממש מבסוטית מהחיים... המון הצלחה, ואל תדאגי - בסוף זה עובר.

משהו חשוב ששכחתי סליחה

גרביים חמים ללילה ועיצה קטנה: אם קר לך בלילה אל תיתביישי לבקש עוד שמיכה.

יעל71

New member
המון תודה לכולכן

מחר בבוקר אני מתאשפזת, רוצה כבר שזה יהיה מאחוריי, מקווה שזמן ההחלמה והנפיחות בבטן לא יהיו ארוכים (אני עוברת לפרוסקופיה + היסטרוסקופיה
) האם ידוע לכן כמה זמן צום לפני ואחרי הניתוח? שוב תודה מכל הלב, יעל

תשובה

בלילה שלפני משתים-עשרה בלילה ואחרי הניתוח נותנים לך לשתות מים בערך שעתיים או שלוש אחרי ואם את לא מקיאה אז גם תה ובערב יורידו לך את הקטטר ותלכי לשירותים ואח``כ יתנו לך גם לבן או משהו רך לאכול. שיהיה בהצלחה.

בוקר טוב

רשמו כמעט הכול ובטח כבר יצאת לכיוון בית החולים אז מאחלת המון בהצלחה מחזיקה לך אצבעות. (כשיהיה לי אינטרנט בבית אנסה להכין רשימה קבועה המלצות והצעות לבקשתכן.)

למעלה