שאלה לפיליפס

DreaMan

New member
שאלה לפיליפס

שמתי לב שאמרת שאתה לא משתמש ב FW האם אתה חושב שזה לא נחוץ ? נ.ב. אני משתמש ב ADSL והתקנתי את ה ZONE ALARM אחרי שמישהו פרץ אלי למחשב ומחק לי קבצי מערכת ( אז השתמשתי ב TINY שלא ממש עזרה ). אשמח מאוד אם תענה לי בהקדם. תודה מראש.

philips

New member
ראה...

דבר ראשון ואני מבקש להדגיש בנוסף למה שנאמר כאן בעבר.... FIREWALL הוא בהחלט מצרך נחוש, השאלה היא בדיוק למי ולמה... אני אומנם לא מבלה את זמני בנסיונות פריצה למחשבים ובדיקת השוק הזה (אם היתה לי דקה פנוייה לנשום , לא הייתי מבלה אותה בזה) אך אני עדיין מכיר ויודע איך עובדת תקשורת נתונים ומהן הסכנות... בנוסף אני גם מחובר באמצעות ADSL ומחליף IP בממוצע כל 24 שעות... בלקיחה בחשבון של 2 מרכיבים אלו + מעקב מתמיד אחרי מה שקורה בעולם הזה של הפריצה ושל ה WORM ושל כל מיני חלאות למיניהן... אני משתדל להימנע מלהתקין FIREWALL , אבל לעיתים רחוקות אני כן מתקין. בעיקרון אם אתה עוקב אחרי התחום ומוודא שאין לך שום פרצה במחשב אין לך הרבה מה לדאוג אם אתה על IP חצי קבוע.... הסיכויים הם פחותים מאפס...
אם אינך מתמצא, ואין לך אנטי וירוס , ואין לך זמן לבדוק ולעדכן את מחשבך בהתאם , או שאתה משתמש בתוכנה שמגדילה את פגיעותך להתקפות וסריקות ואתה מוכן לאבד משהו מהנוחות/מהירות.... FW הוא בהחלט דבר טוב. דוגמה למה כוונתי מתעדכן.. את הפירצה שמנצל הוירוס "נימדה" בשביל לגרום נזק , גילו ממזמן וממזמן גם יצא PATCH שמאפשר למנוע זאת או SP2 לצורך העניין... מכיון שעוד אז התקנתי את העדכון...לא הייתי צריך לדאוג לגבי הוירוס ואותו רעיון לגבי שאר חלאות.... מה הכוונה מישהו פרץ אליך למחשב?

למעלה