שאלה לפותרי ETERNITY

dyarok

New member
שאלה לפותרי ETERNITY

האם לדעתכם צריכה להיות התאמה מלאה של קווי החיתוך? אסביר: נתקלתי בשתי תופעות: לאורך המסגרת: הקווים האפורים האלכסוניים בחלקים סמוכים - האם צריכים להסתיים באותה נק'? בחלקים סמוכים: לדוגמא צלב, כוכב: האם נדרשת לדעתכם התאמה מלאה של שני חלקי הציור? כי נתקלתי שהחלקים לא סימטריים - ולכן האם זה יכול להיות רמז למיון החלקים או שצריך להתעלם מזה. אודה לדעתכם

dyarok

New member
אין לי ו..

אחרי שהתחלתי קצת לנתח את הפאזל הבנתי שזה בעצם לא פאזל אלא תרגיל למתחכמים. למה הכוונה? ברוה הפאזלים אתה יודע לאן אתה חותר ולאן אתה צריך להגיע, כאן אין שום רמז מעבר לחלק הראשון, כלומר כבר בהנחת החלק השני אתה בעצם מגשש באפלה. בכל פאזל נורמלי אפשר להפריד ולבנות את המסגרת, כאן אין שום דרך לדעת האם המסגרת שבנית נכונה. הלאה: מיינתי וספרתי כמה מופעים יש לכל צורה (סביב ה- 40, חלק קצת יותר חלק פחות). מה זה אומר? כלום בעצם, או ליתר דיוק שליד כל צלע יש לך כ- 40 אפשרויות להניח את החלק הבא. יופי, ממש מרענן. הלאה: מצאתי 2 חלקים שלאורך המסגרת יש להם רק מופע אחד לחלק הפנימי של הפאזל. אז מה? להתחיל משם עם אותם 40 אפשרויות? כלומר חוץ מיחסי ציבור וכל מיני נוסחאות מתמטיות לנסות ולפתור את הפאזל אין שום דרך להתקדם בצורה רצינית. ופאזל הניסיון בן 16 החלקים רק מטעה כי קל לפתור אותו בגלל האפשרויות המצומצמות שבו. חיפשתי קצת בפורומים בחו"ל וגם שם לא מצאתי יותר מדי חומר אמיתי (לפחות באנגלית, יש פורומים בפולנית והונגרית שאני לא ממש מבין...) אם יש לך רעיונות - אשמח לחלוק...

ציפי 100

New member
יש את שני פזלים שהם רמזים

יש לקנות שני פזלים דומים, יותר קטנים שבסוף כל פאזל מקבלים רמז שהרמז הוא מיקום של עוד חלק מדויק בפזל הגדול

MEGA GAME3

New member
טעות:

אני גם עושה את פאזל זה ואני ראיתי שיש חלקים שמתחברים עליהם רק שניים-שלושה חלקיםבמדוייק

MEGA GAME3

New member
אני מתכוון ש-dyarok אמר שיש כ-40

חלקים שמתחברים לאותו חלק,אבל זה לא כך,כי אולי הסמל והצבע אותו דבר ,אבל הם לא מתחברים במדוייק (סמל קטן וסמל גדול לא מתחברים,אלא רק קטן וקטן).

dyarok

New member
סליחה שאני מתקן אותך MEGA...

אבל גם אני שמתי לב לחיתוך הלא סימטרי של החלקים ול"חלק גדול" "חלק קטן" והפניתי שאילתא לאתר החברה. ובמפורש ענו לי שאין להתיחס להתאמות בגודל אלא רק לצבע וצורה. כך שזה חסר משמעות... גם אני התחלתי כמוך אבל נתקעתי בכך שבאחת הצורות לא הייתה לי התאמה בין כמות ה"חלקים הגדולים" ל"קטנים". כך שבאמת אין לזה משמעות, צר לי לאכזב אותך, אבל כאמור זה לא ממש פאזל וגם 2 הרמזים לא ממש תורמים.... בינתיים מצאתי קבוצת דיון ב- yahoo וגם שם לא ממש מתלהבים אחרי שבוצעו כל מיני חישובים על מספר האפשרויות למסגרת "נכונה" , חלוקה לקבוצות של 2X2 ועוד אופציות ובכל המקרים המספרים מייאשים..

dyarok

New member
אם תקראי טוב את התקנון...

אז תראי שפרסום הרמזים או אפילו עצם העובדה ששלחת פתרון מלא עלול להביא לפסילת הפתרון שלך (זכויות יוצרים וכאלה)..

למעלה