שאלה לפורום...

OrenDior

New member
שאלה לפורום...

בזמן האחרון אני שומע הרבה התנגדויות לברסלב...במיוחד אצלנו בישיבה...רציתי לשאול את הבחורים פה...ממה אתם חושבים באה ההתנגדות? היא מוצדקת לדעתכם? ומה אומרים פה על כל העניין של הנחנחים...אני מקווה שזה בסדר שאני שואל.תודה.

בלב הים

New member
אשריך בחור יקר...

לענין המחלוקת, תראה אח יקר, קודם כל בזכות המחלוקת באתה הנה ושאלתה, ביררתה, אם לא היה ענין המחלוקת וזה דבר מובן מאליו יש הרבה שלא היו מתקרבים כלל... אני לא בא להצדיק את המחלוקת, אבל תראה שיש בזה גם צד ופן אחד לטובה. בתור בחור ישיבה, אני מאמין שאתה יודע איך ניראה צורת הלימוד. ובפרט לימוד הגמרא. כל הגמרא בנויה על שאלות ותשובות. מסופר פעם על אחד שהיה בסמינר וחזר בתשובה, כששאלו אותו חבריו מה גרם לו לחזור בתשובה, מה הדליק אותו, הוא ענה שיותר מכל השיעורים וכו' דבר אחד תפס אותו... היה שם מרצה אחד שהסביר איך פוסקים הלכות... מה הפסוק במקורו בתוך התורה, ולאח"כ יש משנה, ולאח"כ גמרא שיש מחלוקת בין הצדדים ועל כל דבר קטן שרק אומרים ישר "מתקיף לה", וישר שוב שאלה מעוד זוית, ולאח"כ תירוץ, ועוד שאלה, ויש רש"י ותוס', וראשונים ואחרונים וכו' וכו' וכו' עד שמגיעים אל פסק ההלכה... והוא חשב לעצמו דבר כזה בודאי חייב להיות אמת!!! כי אם רק אחד יגיד דבר שלא אמת הוא מותקף עם כל כך הרבה שאלות... ודע לך אח יקר, הרבה דברים מתלבנים דיקא ע"י שאלות וקושיות... תראה אצל דרשנים יש כאלה הפותחים בשאלה רק כדי לומר את התשובה (אף שהשאלה קלה היא ואין לה מקום כלל, אך טבע האדם כששומע שאלה שהוא מיד מתענין בתירוץ - וכאן המקום שוב להזהיר להתרחק מחקירות ובפרט שאלות של חקירה כי אז יש בטבע הרצון לידע את התשובה ואי אפשר לעמוד על דיוקם של הדברים, ואז נישארים בשאלו ללא תשובות ונפגמת האמונה ח"ו). ולכן דיקא ע"י מחלוקת יש הרבה שמתקרבים ורוצים לדעת על מה המחלוקת? להסביר את כל הענין על רגל אחת זה בלתי אפשרי, אבל עם הרצון שנידלק בך לדעת אני מאמין שתפתח ספר, השתפכות הנפש, משיבת נפש, לקוטי תפילות וכדו'... ופתאום תבין לבד ותרגיש לבד מהו האור הגדול שטומנים בחובם ספרים אלו. דע לך אח יקר, הצדיקים האמיתיים רוצים לקרב את כולם להשי"ת, ולגלות לכל אחד ואחד כי אין שום יאוש בעולם כלל, וכל עוד שהנר דולק אפשר עוד לתקן, ואפילו הרחוק ביותר והפגום ביותר... הצדיקים האמיתיים מלהיבים ומלבבים את הלב להשי"ת שיהיה לב בוער להשי"ת... (לפעמים יש מכונות משוכללות ויקרות, אך אם לא יכניסו אותו לתקע החשמל הם לא יפעלו, כך יש נשמות גדולות מאוד שעושים דברים גדולים ונפלאים, אבל דיקא בכוח הצדיק יכנס השקע לתקע ויתחבר כח החשמל והזרם ופתאום הם בעצמם יראו את ההפרש)... אך דא עקא, כי יש יצה"ר גדול, גדול מאוד שעובד תמיד שעות נוספות להרחיק מזה הצדיק שיכול להלהיב אותך בעבודת ה', הצדיק שיכול לגלות לך איך גם אתה יכול להיות מהצדיקים הגדולים, אחד שדבוק בהשי"ת 24 שעות ביממה... וכמובן שהיצה"ר יעשה את כל הפעולות שבעולם להרחיק מזה הצדיק, ולכן מקים עליו מחלוקת גדולה כדי לרחק מזה הצדיק שיכול לקרב אותך ולהדליק את נשמתך שתתחיל ,להרגיש" משהו בעבודת ה'. ויותר מזה, דע לך דע דך אח יקר, שיש כאלה שנפלו כ"כ הרבה עד שבאמת אין ראוי לקבלם בתשובה מרוב פגמם וקלקולם, ובפרט פגם הברית שקשה מכל, ובזוהר מובא שאין שום תיקון מועיל לפגם הברית רח"ל, אבל הצדיק האמת הוא מגלה לכל אחד שאין שום יאוש בעולם כלל ועל הכל יש תשובה, ועיקר התיקון לזה הפגם הוא דיקא שרואים התרחקות ויש מחלוקת על זה הצדיק בזה משמיעים תוכחה לאדם שעדין הוא לא נקי לגמרי מזה הפגם, ודיקא אם הוא ישבור את המניעות ויתחיל לבדוק ולהתקרב, טיפטיפה לקיים את העצות פתאום הוא יראה שבאמת אין שום יאוש בעולם כלל וזה זה תיקונו!!! ויש בזה עוד הרבה מאוד מאוד אריכות, וקצת מעט על קצה המזלג כתבנו, ויהי רצון שתזכה טיפה לטעום מהטעם הנפלא של הצדיק ואז תראה כי "טעמה כי טוב סחרה" ואז "לא יכבה בלילה נרה" שאפילו שיעבור עליך מה שתעבור תמיד עצות הצדיק ודיבורי הצדיק יאירו כנר וכאבוקה בדרכיך ותדע איך להתנהג בכל דבר ודבר ותראה תמיד אור גדול, ותדע איך לחיות בשמחה אמיתית ולעשות נחת רוח אמיתי להשי"ת. חזק ואמץ בעבודתיך אח יקר

drall

New member
ההתנגדות היא לחפ חוקה של חסידות ברסלב

מאז הקמתה על ידי רבינו , כשהיה פחות או יותר בן 18. אני חושב שאם מתנגדים לחסידות ברסלב , סימן שהכל בסדר . אם לא היו מתנגדים הייתי יותר מודאג.

למעלה