שאלה לעתיד הרחוק

שירה 3 2 1

New member
שאלה לעתיד הרחוק

בעתיד הרחוק (אני תיכוניסטית) ארצה לעבוד בתחום פקידותי\מזכירותי כלשהו הייתי רוצה לשאול אותכם, איך העבודה הזו בשבילכם? אתן מרוצות ממנה? המשכורת מאפשרת לחיות בדירה נפרדת מההורים? בעבודה הזו יש אפשרויות קידום כלשהן? ומה שהכי חשוב, היא לפחות קצת מעניינת?

שירה 3 2 1

New member
אה ושכחתי

איזה השכלה צריך בשביל זה? אוניברסיטה? מכללה? או שקורסים מתאימים מספיקים?

naty3

New member
לא צריך לסיים אוניברסיטה בשביל זה..

בקשר למשכורת, זה מאוד תלוי איפה את עובדת...ואם יש תנאים וכו'. אני עשיתי קורס של משרד העבודה, 3 חודשים כדי לקבל סיווג 1 במזכירות (שזה בערך קצת מעל פקידה...). העבודה יכולה להיות משעממת או מעניינת. תלוי בתפקיד שאת עושה ואיך את רואה את זה. המשכורת לא נראה לי מאפשרת לחיות בדירה נפרדת מההורים-בקרוב אני אעלה לפורום משהו משהו חמוד, קשור למשפט הנ"ל, שנתנה לנו המורה בקורס הנ"ל. אם תהיי פקידה בצבא, תוכלי להשתמש בזה כניסיון של שנתיים בפקידות\מזכירות.

yoyo10

New member
יש המון סוגי מזכירות

יש כאלה שלא צריכות אף תעודה ויש מזכירות עם תואר שני(של לשכות מנכ"ל) לי לדוגמא יש תואר ראשון בחינוך(שזה בכלל לא קשור לעבודה שלי) ולגבי שאלתך השניה המשכורת הכל תלוי במקום העבודה בסוג העבודה בותק ובמצב המשק

Vdrums

New member
למה צריך תואר שני

לניהול לישכת מנכ"ל???? חיילות בצבא שהן פקידות של אלופים וגם של הרמטכ"ל לא נושאות בשום תואר. ואיזה תואר שני עושים בשביל זה??? BA בתיוק? מזכירה עם תואר=בחורה שלמדה ואין לה עבודה בתחום (דוגמא טובה זו הפקידה במקום העבודה שלי, יש לה תואר ראשון, נו אז? לא שכרו אותה בגלל זה!) וגם את דוגמא טובה, למה את לא עובדת בתחום של התואר? כי אין עבודה... ואין מצב לשבת בבית כי אין עבודה בתחום, צריך לעבוד. (אני לא מזלזל חלילה) אבל תואר שני??? הצחקת אותי! ולשירה 123 תגידי, זה מה שמאתגר אותך? זה מה שאת רוצה לעשות בחיים? לענות לטלפונים, לתייק, לארגן טיסות, להכין קפה וכו'. זה מעניין???

lilithmm

New member
העבודה...

בשביל מזכירות לא צריך שום השכלה. רמת העבודה והשכר נמדדת לפי כישורים כגון ידע בתוכנות מחשב, שפות וכו', וידע כגון הנח"ש, יבוא, יצוא, שיווק וכד'. נתונים אישיים: מראה חיצוני, דייקנות, אופי גמיש. בלי שום ידע את יכולה להיות פקידת קבלה שמנהלת עמדת קבלה, רושמת שמות אורחים ומתפעלת מרכזיה. אם מתווסף ידע תוך כדי עבודה יש אופציה לקידום, אם לא בתוך החברה אז בחוץ. בכל אופן, במשרדים קטנים עד 100 איש, מזכירה זה מזכירה ואם את מתחילה בקטן יתנו לך גם לעשות עבודות שלא קשורות למזכירות, כגון הכנת קפה, שליחויות ועוד כל מני עבודות מוזרות שלא קשורות במזכירות. אם את חושבת ללכת על זה, רק שתדעי לך שמזכירה בד"כ לא מקבלות יחס טוב.

yoyo10

New member
יש המון מקומות עובדה וכל אחד שונה

יש מקומות שהמזכירה היא ממש מרכז האירגון היא יודעת כל מה שקורה שם ושולט בהכל(יומנים לוחות זמנין וכו') ויש מקומות שהמזכירה היא בורג קטן. אני חושבת שגם להשאישות של המזכירה קובעת הרבה ממעמד התפקיד

ענתש

New member
כבר לא כל כך שייכת לפה... (הייתי

מזכירה ו"פרשתי" מזה בחזרה להיי טק) רק רציתי להגיד לך שאתה טועה ובגדול ! יש מקומות בהם אכן צריך תואר שני כדי להיות מזכירה שכן מדובר בניהול משרדשלם, עבודה מול ספקים, לוגיסטיקה ותכנון ברמה מאד גבוהה. בדרך כלל מדובר בתארים מתחום היעוץ הארגוני, תעשיה וניהול וכו'... מכירה אישית לפחות חברה אחת בה יש 3 מזכירות שכולן בעלות תארים גבוהים והן גם מרוויחות בהתאם (משכורת שלא נופלת ממשכורת של איש הייטק כולל רכב מהעבודה וכל התנאים הנלווים). אני בטוחה שהחברה הזו לאיחידה במינה...

אורקוש

New member
יויו מסכימה איתך לחלוטין

לדוגמא אני התחלתי בתור פקידה קטנה עם תפקיד פצפון והיום אני מנהלת את רוב המשרד אני אוהבת את עבודתי ואף משקיעה בה ומזלי אצלי יודעים להעריך את עבודתי

גם אני

לדעתי יש חשיבות למידת ההשקעה והאיכפתיות של המזכירה. בעידן המודרני אין כזה דבר מזכירה פשוטה. היום צריך לדעת הכל... החל מרמת ניהול ועד לדברים טכניים. מי שלא מבינה את זה פשוט לא תצליח. לאון

תשובה מזכירותית

אני למדתי בתיכון של המכללה למינהל במגמת מזכירות ומנהל. שלוש שנות לימוד שהעבירו מעבר ללימודי בגרות לימודי מזכירות וניהול משרד. למדנו כתבנות עברית ואנגלית, למדנו חשבונאות לסוג 1 והתלמידות המצטיינות יכלו להיבחן לסוג 2 של משרד העבודה בהנהח"ש, למדנו כלכלה ליחידה 1 לבגרות. למדנו התכתבות משרדית, למדנו מינהל ומשאבי אנוש. וכל זה בכיתה י' עד י"ב. בצבא עברתי קורס רכזות כ"א ובגלל שהתעקשתי לשרת בחיל אוויר (אבא שלי שירת בח"א והייתי דור המשך) ולא מצאו לי תפקיד של רכזת כ"א באף אחד מבסיסי ח"א אז הציבו אותי בקריה בתור פקידת לשכה. בחיי האזרחות ועם נסיון של מזכירה בצבא התקבלתי לעבודות מזכירות שונות, לפעמים כמזכירה יחידה במשרד קטן ולפעמים בתפקידי פקידות שונים או רק כתבנית, תחום שאני מתמחה בו, והמשכורות היו הן בהתאם להיקף המשרה והן בהתאם להגדרת התפקיד. לעולם משכורת של כתבנית תהיה נמוכה מזו של מנהלת המשרד - המזכירה הראשית שהיא בדרך כלל גם הותיקה במשרד. המקום האחרון בו עבדתי ככתבנית השתכרתי כ- 25 ש"ח לשעה, שזה המון במצב השוק של היום. הבעיה היתה, שבכל חודש המשכורת שולמה באיחור. אחרי חודשיים לא יכולתי לעמוד בכך מבחינה כלכלית ועזבתי לטובת עבודת הדפסות מהבית. אציין שמעולם לא גרתי לבד ועברתי ממגורים עם ההורים לדירה עם האיש שלי ובהמשך הגיעו גם הילדות. המשכורות שהיו לי לאורך כל השנים היו המשכורות הנוספות. מהמשכורות של האיש שלי שילמנו את השכירות וההוצאות השוטפות ומשלי בעיקר את המטפלות/גנים ואת האוכל.

enicegirl

New member
יש מה להוסיף.

ישנם מקומות שלא דורשים השכלה מירבית לתפקיד כזה כי זה תפקיד שיחסית קל להשתלב בו, לעיתים דרושה חפיפה עם תוכנות מחשב חדשות. אני לא עברתי קורס מסוים (בעצם קורס office שלא חידש לי הרבה). את רוב הדברים למדתי תוך כדי עבודה וגם במסגרת השרות לאומי שעשיתי בבית חולים בתפקידים דומים. קידום? אני חושבת שדי נדיר שמקדמים היום מזכירות וכנ"ל מה שאמרו קודמיי לגבי משכורות, הן יחסית נמוכות (למרות שאני לא מתלוננת, זה מספיק לי לכל מה שאני צריכה) אבל אם תגורי לבד או עם שותפים ובמקביל גם יהיה לך חשבון אשראי של 1000 ש"ח בממוצע לחודש, לא יהיה לך קל

metalg

New member
אני מאוד מרוצה

אני משוחררת חצי שנה, מזכירה של עו"ד שהוא אחלה. את לא חייבת ללמוד השאלה כמה את רוצה לעסוק בזה. מדובר במקצוע לכל החיים? כי בשבילי זה די זמני. אני הייתי ממליצה לך להתעניין בעוד תחומים, לסיים צבא, לנקות את הראש, ללמוד משהו שמעניין אותך (אוניברסיטה/ קורסים/ מכללה)ורק אחר כך להחליט. אל תתקבעי על מזכירה מעכשיו. (ושוב אני מדגישה שזאת משרה שאני אוהבת).

כשייש אינטרנט מהיר במשרד

כשייש אינטרנט מהיר במשרד איך העבודה לא תהיה מעניינת? אני מקשיבה לשירים מרדיו וואלה דרך המחשב שירי ארץ ישראל שירי ילדים ועוד והפורומים של תפוזזזז אך מה צריך יותר ביום עבדה מזה?

yoyo10

New member
כשיש אינטרנט מהיר אף פעם לא מספיקים

לעבוד פשוט ממכר. בעיקר הפורומים

חדשה פה, ורוצה לתת עוד נקודת מבט...

אני בחורה בת 26 שכרגע לא עובדת (ובגלל זה עד עכשיו לא פציתי פה....) עבדתי בחברה די גדולה שמנתה בזמנים יפים כ- 200 איש. התחלתי לעבוד כמרכזנית שמנתבת שיחות, עברתי להיות כתבנית של הסמנכ"ל ולאחר עוד תקופה הוא קידם אותי להיות מזכירתו האישית. לאחר "שנמאס" לי מהעבודה הודעתי לו שאני עוזבת והוא לא הסכים לוותר עליי, אז עברתי להיות אחראית הפצה במחסנים שלנו וכך רכשתי עוד נסיון בתחומים אחרים, אבל זה כבר סיפור אחר. באופן אישי אני לא גרה אצל ההורים כבר כ- 4 שנים. במהלך הזמן הזה היו תקופות יותר קלות ויותר קשות מבחינה כספית (במיוחד כשלמדתי בערבים
). אישית לא למדתי כלום שקשור לנושא. מחשב ידעתי מאז ומתמיד, והייתי פשוט צריכה להתרגל לעבודה ולעבור את החפיפה כמו שצריך. גם זה שהגעתי לתפקיד המזכירה אחרי שכבר עברתי כמה שלבים באירגון עצמו ולמדתי להכיר אותו, עזרה הרבה.

למעלה