שאלה לעתודאים...

• פותח הנושא erezk
  • פורסם בתאריך

erezk

New member
שאלה לעתודאים...

האם ניתן ללמוד בעתודה לשני תארים בו זמנית? אם כן - האם צה"ל מממן את שכר הלימוד על שניהם, או שהוא מממן שכר לימוד של תואר אחד ועל התלמיד למממן מכיסו את שכר הלימוד של התואר השני? בתודה מראש,

flugzeug

New member
נא להבהיר

האם הכוונה לשני תארים ראשונים, למשל תואר ראשון בפיזיקה ובחשמל, או לתואר ראשון ושני באותו מקצוע. בכל מקרה, עתודאים שלומדים את מקצועות ההנדסה והמדעים לתואר ראשון מקבלים מהצבא "מענק" בסך 10k לשנה. רשמית, זהו "מענק" לימודים ואין לו קשר ישיר לשכר לימוד (שוב פעם, רשמית) ומכאן גם אין לו קשר למספר התארים שאתה לומד במקביל. פסקה זו לא חלה על תוכניות מיוחדות למיניהן, כמו "פסגות" ושאר ירקות.

erezk

New member
הבהרה

הכוונה לשני תארים שונים. למשל - אדם שלא החליט לאיזה כיוון הוא מתכוון ללכת לאחר הצבא, רוצה ללמוד במקביל תואר ראשון בפיזיקה ותואר ראשון במשפטים. האם ניתן לעשות דבר כזה? אם כן - האם הצבא יממן את שני התארים, או שעל הסטודנט לממן אחד מהם? בתודה מראש ובברכה,

flugzeug

New member
תואר בפיזיקה ו... משפטים???

אם אתה שואל אותי זה די מופרע, אבל כבר שמעתי על מקרים כאלו. בד"כ אנשים מתלבטים במסגרת מקצועות ההנדסה, או המדעים, או מדעי הרוח... אבל פיזיקה ומשפטים? שוב פעם. הצבא *לא* מממן לך את הלימודים. הוא נותן לך 10k ש"ח בשנה. מבחינתו אתה יכול להשתמש בכסף הזה כדי לקנות פוקימונים. ועם זה אתה צריך לכלכל את לימודיך, לא משנה כמה תארים אתה עושה.

Hawk17

New member
אני הייתי מעדיף את צבי הנינג´ה...

והחתולים הסומוראים.....

yossi c

New member
מישהו קופץ מעל הפופיק..../images/Emo8.gif

היי, לעניין התשלום מצד הצבא, ענה לך לפני flugzeug... אבל באופן כללי, לדעתי הרעיון של ללמוד משפטים + פיזיקה במקביל, שזה ב-4 שנים (קח חצי שנה אקסטרה..), הינו מטורף מן היסוד. אינני מזלזל בך חס וחלילה (אני לא מכיר אותך, יכול להיות שאתה גאון ואכן מסוגל ללמוד את שניהם במקביל), אבל אני רק יודע שמשפטים זה מקצוע די עמוס בעבודות וכו´ שלא משאיר הרבה זמן פנוי (אתה יכול לשאול את יוסי99 פה בפורום.. הוא עתודאי משפטים), ופיזיקה.. נו טוב.. אני מניח שידוע לך שפיזיקה באוניברסיטה זה לא בדיוק "מדעי-הדשא" בלשון המעטה, ודורש הרבה. אם עדיין לא החלטת על מה אתה סגור, אז כדאי שתחליט אם עתודה היא בשבילך.. כי סה"כ אתה מתחייב פה ל-10 שנים. ומה שלא יהיה.. לימוד שני הנושאים אינו הדרך הנכונה לפתור את ההתלבטות שהרי בסופו של דבר תשובץ בצבא באחד מן המקצועות, כלומר מה שאתה עושה זה פשוט לדחות את ההתלבטות ב-4 שנים למועד סיום התואר,וגם אז ההתלבטות במה לעסוק תוכרע לא על ידך אלא ע"י צהל בלבד!(שממש לא נראה לי שיתייעץ איתך בסגנון "במה בא לך להשתבץ? פיזיקה או משפטים?"). כל זה לא מועיל מלבד איבוד זכות הבחירה שקיימת לך כרגע. נצל אותה. ושוב, אינך חייב להחליט בכח, תמיד ישנה האפשרות לחשוב על זה 3 שנים, וללמוד אחרי הצבא כמו רוב האוכלוסיה. בהצלחה, יוסי (עתודאי סמסטר ב´, מדעי-המחשב, אוני´ בר-אילן.)

אני בכלל לא בטוח שזה אפשרי....../images/Emo41.gif

ללמוד במקביל 2 תארים שונים (ב-2 המקצועות שאתה ציינת). בחוברת העתודה מפורטים כל המקצועות שהצבא מאשר ללמוד ולא מוזכר שם שום דבר על שילוב תארים (זאת כמובן חוץ מתכניות מיוחדות כמו "פסגות" שהוזכרה כאן, בה ניתן ללמוד פיזיקה+הנדסת חשמל). אז הייתי מציע לך פשוט לברר במדור עתודה- שם יתנו לך תשובה מדוייקת שלא משתמעת ל-2 פנים.

k_9

New member
ניתן גם ניתן

ניתן ללמוד שני תארים במקביל. 1) יש מן הסתם צורך לקבל את אישור האוניברסיטה 2) רצוי לקבל את אישור הצבא * שניהם לא עושים בעיות אם הציונים מספיק טובים * בקשר לשיבוץ - השיבוץ נקבע (לפחות במקרה שלי) על ידי הצבא ואני מרוצה ממנו וכך יקרה תמיד... * שכר לימוד - לפחות במקרה שלי - אין תשלום כפול למוסד הלימוד (אי לכך - אני למעשה חוסך כסף ו"מרוויח" תואר כמעט בחינם) - הצבא משלם כרגיל * עיצה - תחשבו טוב אם יש לכם כח ועצבים לדבר כזה בהצלחה

thepunk

New member
למה לא פשוט תואר דו-חוגי?

תואר דו-חוגי במשפטים ופיזיקה הגיוני, לגיטימי ואפשרי לביצוע ...

למעלה