שאלה לעפרה

טל30י

New member
שאלה לעפרה

עפרה שלום, אני מתעניינת בעבודה בתחום קידום הבריאות, תזונה נכונה וכו'. חשבתי על הדרכת תלמידי בתי ספר יסודיים לבריאות, היגיינה, תזונה או משהו בסגנון. יש לי תואר ראשון במדעי ההתנהגות מאוניברסיטת בר אילן. רציתי לשאול אם תוכלי להפנות אותי ללימודי המשך בתחום הנ"ל או לימודי תעודה ובאילו מוסדות. תודה, טל.

yoelnd

New member
תשובה

היי ישנה תוכנית מטעם משרד החינוך והדיאטניות בנקראת: "תפור עליי" העוסקת בנושא של קידום הבריאות וחשיבות התזונה. כמובן שהיד נטויה ברעיונות נוספים ואכן לדעתי, אם הכיוון שלך הינו לבריאות בכלל אז ללמוד משהו כמו מנהל רפואי ואם התזונה בפרט אז ללמוד תזונה / דיאטן. בבריאות טובה!

עוד תשובה: קידום בריאות

לטלי- אני שמחה בשבילך שאת יודעת בצורה כל כך ברורה מה את רוצה לעשות. אני מודה ליואל על המידע. לא ידעתי שיש תוכנית שנקראת "תפור עליי". האמת שזה נשמע תפור גם עליי... הכיוון שאת מדברת עליו, של הקניית עקורנות אורח חיים בריא לאוכלוסייה, נקרא קידום בריאות (Health Promotion). באופן אקדמי, ניתן ללמוד זאת במסגרת תוכניות לתואר שני בבריאות הציבור. מתקבלים לתוכניות אלו בוגרי תואר ראשון במקצועות רפואיים ופרא רפואיים (אחיות, דיאטניות וכו'), וכן בוגרי מדעי החברה וההתנהגות. עד כמה שאני יודעת, יש תוכניות לתואר שני בבריאות הציבור באוניברסיטאות ירושלים, באר שבע וחיפה. בבר אילן יש תאר שני בסוציולוגיה של הבריאות. חלק מהמרצים שם למדו בריאות הציבור או אפידמיולוגיה. באוניברסיטת תל אביב, כשאני למדתי, לא הייתה תוכנית בבריאות הציבור אלא ב"אפידמיולוגיה ורפואה מונעת". וזה באמת מה שלמדתי. אבל מאחר שאני, בדומה לך, בוגרת פסיכולוגיה, זה דרש ממני השלמות בביולוגיה. דיברו על הקמת תוכנית לבריאות הציבור גם בתל אביב, אבל אני לא יודעת אם זה יצא אל הפועל. בהצלחה!

../images/Emo32.gif התנצלות

היום הייתי כל היום בכנס (מרתק) בקידום בריאות. לכן אני מתנצלת לפני כל מי שלא הספקתי לענות לשאלתו בפורום או במסרים. אשתדל לענות מחר. לילה טוב!

למעלה