שאלה לעו"ד יעבץ

Supra

New member
שאלה לעו"ד יעבץ

אני מוכרת כנכת צה"ל זמנית בגין אפילפסיה, בועדה הרפואית האחרונה הפנו אותי שוב לבדיקת וידאו E.E.G באשפוז, הפעם לאחר התייעצות עם רופא מומחה, אני מוכנה לעשות את הבדיקה הזו שוב (בפעם השלישית), מהרופא המומחה הבנתי שמדובר בשבוע של אשפוז והתחלתי להיערך לכך, חופשה מהעבודה, יידעתי את מעסיקיי. כעת כשיצרתי קשר עם בי"ח איכילוב (שם הבדיקה אמורה להתבצע) נמסר לי שהבדיקה לוקחת בין 10-30 ימים. וכן, הבנתי שהבדיקה שם הרבה יותר זוועתית מזו שעברתי במכון השינה ברמב"ם. מפסיקים שם תרופות, מנסים לגרות את המוח כדי שיגיב ושאקבל התקף, מונעים שינה במשך כמה לילות, מקרינים תאורה מהבהבת ועוד, לסיכום עינויים. מה לדעתך (אשמח לשמוע עצות נוספות) תהיה ההשפעה של סירוב לאשפוז מעל שבוע על תהליך התביעה נגד משרד הביטחון? האם כדי לקבל את מה שמגיע לי אני אמורה להפסיק את החיים שלי? להסתכן באיבוד מקום עבודה? אני מתכנתת, יש לי תאריכי יעד לסיום פרוייקט, איך אני אוכל לשבש ולסכן את כל זה?

ominator

New member
תשובה לסופרה

אני מצטער מאוד לשמוע על הסיוט הצפוי לך, זה מרגיז ומקומם, לפעמים חוסר ההתחשבות זועק לשמיים. מאחר ואני כותב על תקן של יועץ משפטי, אני נאלץ לענות לך בהתאם לחוק ולמיטב הבנתי המשפטית. איני מבין מה פירוש "סירוב לאשפוז מעל שבוע" - האם הדבר יסכל את הבדיקה לחלוטין? האם נבחנו כל האפשרויות האלטרנטיביות לבדיקה? האם הבדיקה חיונית לקביעת דרגת הנכות? נראה לי שבמחשבה עמוקה ובמאמץ ניתן למצוא פיתרון לבעיה. לא תמיד כדאי "בכוח" וב"ריב"(אלא אם כן כלו כל הקיצין). נראה לי שיהיה אפשר לקצר אתץ משך הבדיקה בהסכמה ו/או להמיר אותה בדרך אחרת, צריך להתייעץ בעניין זה גם עם מומחים אחרים (אולי אפשר להעביר אותה לרמב"ם). על כל פנים לא "לסרב" כל כך מהר, עלולה להיות לכך השפעה מזיקה (לא רק בכביש עדיף להיות "חכם" על פני "צודק"). מאחר ומדובר בעניין ספציפי הדורש דיון מעמיק בעניינים פרטיים, מעבר לתשובה הכללית אשר הבאתי, נראה לי כי יהיה נאות ונכון יותר לדון בזה בדוא"ל ([email protected]) או עם משרדי בטל´ 5758482-03.

למעלה