שאלה לעונה הקרה

שאלה לעונה הקרה

למזל הרב אני כבר חולה בשפעת בפעם השניה השנה. שאלתי אני סובלת מחום גבוה ומתחושה פיסית סמרטוטית למדיי כבדות בלתי נסבלת ואפילו רחמנא לצילן הלא יאומן חוסר תאבון! אני יודעת שגם לכולם ללא יוצא מהכלל לא נעים להיות חולים אפילו בשפעת קטנונית ומסכנה אבל יש איזו תחושה שעופפת אותי, ואולי תקנני אם אני טועה, האם זאת אמת או איזו הלקאה עצמית לא רלוונטית, נראה לי שבגלל שאני שמנה אני סובלת פיסית יותר מהמחלה בכל שיעול - שהחום עולה בכל הגוף הכבדות והעייפות כל זה ירגיש גם אדם ששוקל חצי ממני ותחושה הרי אי אפשר למדוד ולהשוות ובכל זאת, האם יתכן שהשמן כשהוא חולה "באותה מחלה" עם אותו חום אפילו נניח, סובל פיסית יותר? האם זאת אמת מכאיבה... או סתם הלקאה... כן אני יודעת התעסקות כזאת לא רלוונטית, ואיש לא יכול לדייק בתשובה, סתם תהיה מהזיות החום אולי...

D o r o t h y

New member
למיטב ידיעתי

במקרה הזה אין השפעה למשקל על ההרגשה הרעה. שתי הרבה, הרשי לעצמך לנוח היטב, והבריאי לגמרי כדי לא לחלות שוב בקרוב.

לי נראה הפוך..

היכולת של גוף מדושן להתמודד עם יומיים שלושה ללא אוכל ורק נוזלים הרבה יותר גבוהה מגוף שדוף. חום זה חום ואם מגיעים לרמות גבוהות אז התחושה היא דומה אבל למי שאין עתודות ולא אוכל מצבו הגופני רע יותר מלנו עם העתודות.

bulb

New member
טעות. גוף שמן הוא לא ערובה לעמידות

בפני מחסור במזון/שתיה. זה תלוי בגורמים רבים ובחילוף החומרים בפרט.

עופר 123

New member
שנתיים של ביולוגיה בכיתות ט'-י'...

הביאו אותי למסקנה שעוצמת הסימפטומים קשורה למערכת החיסונית, וזו אינה תלויית משקל. עם זאת, אני בטוח שכמה תלמידי ביולוגיה ורפואה יקפצו ויגידו עוד כמה דברים. ובכל זאת, בנוסף לכל מה שנאמר לעיל, אם עד היום לא מצאו משהו, כנראה שאין קשר בין איכות השפעת לעוצמת הסבל - דווקא זה אחד מהדברים שהכי קל לבדוק ולחקור
. תרגישי טוב והחלמה מהירה
עופר

למעלה