חשבתי ש-ZA מדווחת דברים מה התוכנה
בכל מקרה, TPF (הפיירוול האישי שהתקנתי אצלי) מודיע מה התוכנה וה- process מהצד של המחשב שלי שעונה או יוזם את התקשורת. ל- TPF יש אפשרות להריץ אותו כאפליקציה, כלומר שהוא לא יעלה ברקע אלא רק כאשר רוצים לבדוק איתו משהו. תוכל לנטרל באופן זמני את ZA ולהתקין TPF ולבדוק. ממילא ככל שאני יותר עוקב אחרי דיונים בפורומים מקצועיים, כך אני רואה עד כמה אין כמעט דעות טובות על ZA, כך שיכול להיות שבסוף תעדיף את TPF על פני ZA. TPF (שזה Tiny Personal Firewall) היא תוכנה חינמית. אפשר למצוא אותה ב- http://www.tinysoftware.com. יש עוד תוכנות שיוכלו לאתר _תקשורת_ ולקבל אינפורמציה עליה, אבל אני לא בטוח שהן יוכלו לעקוב אחרי נסיונות עקרים להעביר אינפורמציה. באופן כללי (ואני מניח שזה לא חדש לך), ה- IP שנתת שייך לאינטרנט זהב, והוא אינו משוייך לכתובת domain name. מס´ ה- IP בצד שלו, זה מספר IP שמקובל לשרתי HTTP (תקשורת עם אתרי WWW) אם כי לא מן הנמנע שמישהו בצד השני החליט לשים שרות אחר שם. ה- port בצד שלך מקובל כפורט לתוכנות לקוח שמוקצה דינמית בעת פתיחת session (התוכנה יכולה לבקש הקצאה של הפורט הזה, אבל גם יכול להיות שהיא משתמשת בפורט אקרי בתחום של הפורטים 1024 ומעלה). נסיון בעזרת telnet להתחבר לפורט 80 של ה- IP שנתת נתקל בסירוב. לא ניסיתי דברים יותר מתוחכמים, כמו nmap. ב- traceroute דוקא קיבלתי תגובה מה- IP הנ"ל כלומר משהו מחובר שם ועונה ל- ICMP echo requests.