שאלה לעובדים בתור DBA

tenen

New member
שאלה לעובדים בתור DBA

עד היום עבדתי בתור מפתח דוט נט WEB.

הייתה לי המון עבודה מול SQL SERVER, ומשום שמאוד אוהב להתעסק בנתונים החלטתי לנסות לעשות לעצמי הסבה לDBA. אפליקטיבי.

משום שהייתה לי הרבה עבודה מול SQL SERVER בעבר, אני יודע לעבוד מול VIEWS, SP, אפילו יצא לי פעמיים שלוש איזה טריגר., גם עבדתי קצת מול LINKED SERVER.

משום הניסיון שלי הצלחתי להשיג זימונים לראיונות שבוע הבא, בינתיים יש לי 3 ימים לחרוש מול pluralsight וללמוד דברים שפחות התעסקתי איתם כמה שניתן.

השאלה שלי , אלו נושאים יותר נשאלים בראיונות עבודה בתחום?
כלומר בתחום פיתוח דוט נט יש את השאלות הקבועות שאני כבר מכיר על design patterns, סדר פעולות שמתרחשות בעליית דף ASP NET,
boxing / unboxing, והשאלה הקבועה על איך וכמה צלחות זורקים מהבניין כדי לדעת מתי ישברו. (לפעמים עושים לשאלה הזו הסבה לכוסות)

אני מנסה להבין על מה שואלים יותר כאשר מגיעים להתראיין לתפקיד ראשון בתור DBA אפליקטיבי כדי שאדע היכן למקד את מאמצי הלימוד שלי בשלושת הימים הקרובים
וגם אם הראיונות הנוכחיים לא יצליחו (וזו אפשרות לאור העובדה שאין לי ניסיון רשמי בתור DBA) לפחות שאדע היכן להשקיע המאמץ בחודשיים הקרובים כדי לשפר את הידע שלי בתחומים שמעניינים את רוב מי שמעסיק DBA אפליקטיבי לSQL SERVER.

תודה
טל.

גרי רשף

New member
DBA אפליקטיבי

במקומות בהם עברתי בחינה טכנית בתחום הזה היה מדובר בלכתוב משפט SQL ששולף את כל מה שבטבלה אחת ולא בשניה, או כמה עובדים יש בכל מחלקה שמקיימי תנאי כלשהו וכו': Joins, Where, Having ..

tenen

New member
תודה על ההרגעה, זה נשמע פשוט ממה שחשבתי

ואני כבר התחלתי ללמוד דברים שלא יצא לי להשתמש בהם כמו רנקינג , NTILE, CTE ועוד כאלו ותכננתי גם לעבור קצת על מצביעים (שזכור לי שמשמשים כדי לעבור שורה שורה)

בכל אופן, כרגע ממשיך לראות סרטונים שלpluralsight , לך תדע אילו מונחים מישהו יזרוק ועדיף שגם אם לא אדע להשתמש לפחות אדע על מה הוא מדבר.

pitoach

New member
למה קיבלת את הרושם שאלו נושאים לא חשובים?!?

לא הגיוני להחזי מישהו שעוסק בשרת SQL שלא יודע מה זה CTE לדעתי.

ם פונקציות נוספות כדאי להכיר גם אם לא זוכרים את השמות אבל לזכור שיש פונקציה מובנית כזו. תמיד אפשר להעזר בתכונת השלמת הכתיבה של ה SSMS ולמצוא פונקציה שחסרה לך אבל קודם אתה צריך לדעת שיש כזו בכלל כדי להתחיל לחפש

* pluralsight מקום טוב מאוד ללימוד

tenen

New member
תודה :)

אני בכל מקרה ממשיך עם הלימודים שם,
בתקווה שיכנס לי מספיק לראש עד שני / שלישי.

מצטרף ל-pitoach

שהנושאים שהזכרת הם חשובים עד מאוד. הרבה פעמים כדי לדעת כמה X יש ב-Y כך שהם Z < W צריך לדעת את הנושאים שהזכרת.

למעלה