פרטים נוספים
ראשית הרבה הרבה מזל טוב. צר לי על כך שמשפחתך מתנגדת לחתונה ולא תגיע. יתכן שהם זקוקים לקצת יותר זמן על מנת לעקל את הרעיון. איך שלא יהיה טוב שאת עושה את מה שטוב לך ולא מה שטוב לאחרים. אלו החיים שלך ולא של אף אחד אחר. לי יש בעיה דומה עם אבי שעד היום מתנגד לקשר ביני ובין בעלי. אני מקווה שבשלב מסויים הדברים ישתנו, אבל איך שלא יהיה אני את הבחירה שלי בחיים עשיתי ולרגע לא מצטערת על כך. לגבי חתונה בכנסיה - לכי לפי התחושות שלך ושל בעלך. איך שלא יהיה כפי שכבר כתבתי לך תצטרכו ללכת אח"כ למועצה ולהתחתן שם בחתונה אזרחית. ד.א. לגבי מסיבה ולעשות שמח - בעיריה היה לנו טקס יחסית קטן כ-50 אנשים. בסוף הטקס חילקנו שמפניה וכיבוד קל. אח"כ נסענו לגןארועים ושם בעצם חגגנו. דאגנו לקיטרינג, מוזיקה וכל מה שצריך. בכנסיה כמו בעיריה זהו טקס בלבד - בכנסיה יש כמובן את שמלת הכלה, מה שלי לא היה, אבל עדיין זהו טקס חגיגי לכל דבר. לגבי ויזה - שוחחתי שוב עם בעלי- אז ככה: גרמניה מחולקת ל-16 מדינות, לכל מדינה החוקים שלה, אבל פחות או יותר זה צריך להיות אותו הדבר. אני נמצאת במדינת Rheinland-Pfalz. היידלברג שייכת למדינת Baden-Wuertemberg. ומדוע אני מציינת זאת? -אני יכולה לומר לך על הפרוצדורה לקבלת ויזה שהיתה לי במדינה בה אני נמצאת. יש מדינות בהן ניתן למשל להאריך את הויזה כל פעם לחצי שנה. בכל אופן בעלי אמר לי שנראה לו שברגע שהולכים למחלקת הזרים ובן זוגך חותם שאתם מתחתנים בתאריך X ובינתיים את גרה אצלו והוא דואג לך כלכלית (הם לא מעוניינים לממן את הזרים), לא צריכה להיות כל בעיה לקבל הארכה. אבל שוב, לכל מדינה החוקים שלה. דרך אגב, במידה ויש לך או שאת יכולה למצוא עבודה כאן בגרמניה, את יכולה לקבל מיד ויזה לתקופת חוזה העבודה שלך. בסה"כ הם הרבה יותר עדינים עם הישראלים, מאשר עם זרים אחרים. אם היית מגיעה מפולין למשל - עדיף היה לך להישאר שם עד החתונה - ראיתי איך העיפו את האופרית של חברה שלי בלי למצמץ אפילו שניה. לא מפתיעה התשובה שנתנו לך בשגרירית - מבחינתם איך באמת הם יכולים לדעת שאת מתחתנת?. כאשר את כבר בגרמניה ומגיעה עם בן זוגך שרשום שם כתושב - זוהי תמונה שונה לגמרי (את כבר לא סתם מישהי). לי ממש לא היו בעיות. למעשה אפילו לא ממש דיברתי. במשך כחמש דקות בעלי הסביר להם את המצב והם מיד מילאו טפסים, החתימו אותנו וזהו. בפעמים הבאות כשהגענו לשם, מלבד ברכות שלום לא היה צורך בהסברים - מיד קיבלנו הארכה (דרך אגב פעמים הלכנו לשם להאריך את הויזה ובכלל לא דברנו על חתונה - לכם יש מההתחלה תאריך - נראה לי מוצלח יותר מבחינתם-

בכל אופן אני מאחלת לך שוב הרבה הרבה הצלחה ותקווה שלא יהיו לך שום בעיות להאריך את הויזה ולהתחיל בחיים משותפים יחדיו. עדי