שאלה לעדי מאייר

שאלה לעדי מאייר

סליחה שאני פונה אלייך על גבי הפורום ככה, אבל זו אולי שאלה שתוכל לעזור לאחרים ולא רק לי. אני מבינה שאת נשואה לגרמני וחיה בגרמניה. רציתי לדעת מה הפרוצדורה שהיית צריכה לעשות כדי להישאר בגרמניה לפני ואחרי החתונה (מבחינת אשרה וכולי) וגם באיזה סוג חתונה התחתנת (בכנסייה או חתונה אזרחית) ואיך זה היה. אני עוברת תהליך דומה ומאוד מעניין אותי לשמוע על הניסיון שלך. תודה מראש וסליחה אם אני קצת אישית. נינה.

adimayer

New member
היי נינה

ובכן לגבי שאלותיך: לפני החתונה - הלכתי עם בן זוגי למשרד שנקרא Auslaenolerbehoerde (בקיצור מחלקת זרים) בכל מחוז בגרמניה יש משרד כזה. במשרד זה קיבלתי אשרת שהייה לשלושה חודשים (כל שלושה חודשים הלכנו למשרד זה עד החתונה - תהליך של מספר דקות). כעקרון לא היתה לי כל בעיה לקבל ויזת שהייה. נאמר לי שיש מספר מדינות (בינהן ישראל) שתושביהן יכולים לקבל ויזה ללא כל בעיה. בן זוגי חתם על מסמך בו נאמר שאגור אצלו והוא יממן את כל ההוצאות שלי. השלב הבא היה ללכת ולהרשם כתושבת במשרד שנקרא Einwohnermeldeamt. במחלקת הזרים קיבלתי מסמך אותי הייתי צריכה להעביר למשרד זה - גם כאן תהליך של מספר דקות. סידורים לחתונה - מהארץ אירגנתי את המסמכים הבאים מתורגמים לגרמנית: תעודת מרשם אוכלוסין (תעודת רווקות) ותעודת לידה. בעלי אירגן את אותם המסמכים כאן בגרמניה ושנינו הלכנו למשרד שנקרא Standesamt להירשם לחתונה אזרחית ולקבוע תאריך (לגבי חתונה בכנסיה – באופן אישי לא רציתי חתונה דתית כל שהיא, אבל במידה וזוג מתחתן בגרמניה חתונה דתית הוא חייב להתחתן בנוסף גם בחתונה אזרחית. בניגוד לארץ, חתונה דתית לא מוכרת כאן בחוק). לאחר החתונה – הלכנו שוב למחלקת הזרים של המועצה, הראתי להם את תעודת הנישואין ומידית קיבלתי ויזת שהייה לחמש שנים (או שלוש – לא זוכרת) בכל אופן בתום תקופה זו אני אמורה ללכת שוב למשרד הנ"ל ואז או לבקש פספורט גרמני (ואז לוותר על זה הישראלי) או לקבל מעמד של תושב קבע לכל החיים. בסה"כ זהו תהליך לא מסורבל ומאד פשוט. אני חושבת שכל הסידורים שבן זוגי ואני עשינו לקחו לנו (הכל ביחד) לא יותר משעתיים. אם בן זוגך הוא יליד המקום כל הפרוצדורה הופכת להיות הרבה יותר קלה. נינה, אינני יודעת להיכן את מתכוונת לעבור, אולם לכל מדינה בארופה החוקים שלה. מה שכתבתי לך תקף רק לגרמניה. איך שלא יהיה אני מאחלת לך הרבה הצלחה ושנה טובה. במידה ויש לך שאלות נוספות אשמח לעזור ככל שאוכל. עדי

עדי תודה רבה רבה לך!

בן זוגי הוא גם גרמני (מהיידלברג) ולא מזמן החלטנו להתחתן ולעבור לגרמניה. הוא היה אמור לברר מה הפרוצדורה, אבל הוא וורקהוליק שחבל על הזמן, עובד עד 11 בלילה.. ובינתיים עבר חודש והוא לא הספיק לברר שום דבר כי הוא כל הזמן עובד... ובינתיים אני לחוצה ודואגת מה יהיה... אז כשראיתי את ההודעות שלך, חשבתי שאולי זה טוב לשאול אותך. אני כל כך שמחה על התשובה המפורטת שנתת לי! אין לך מושג! המשפחה שלי מאוד מתנגדת לחתונה וכנראה אף אחד לא יבוא...
מצד שני המשפחה של חבר שלי לוחצת על חתונה בכנסייה, כי זה "יותר חגיגי"... אני מאוד מתלבטת אם לעשות את זה. מצד אחד זה לא עושה לי כלום, אולי אפילו קצת תחושה של אי נוחות. מצד שני אם תהיה חתונה בכנסייה, לפחות יבואו קצת אנשים ויהיה יותר שמח... אפשר אולי עוד שאלה קטנה? אנחנו מתכוונים להתחתן רק בעוד שבעה חודשים כשמזג האויר יהיה יפה(שזה קצת הרבה זמן) ובינתיים כמובן עוד לא נרשמנו לחתונה ב-Standesamt כמו שתיארת... לפני חודש התקשרתי מכאן לשגרירות ואמרו לי שבשום אופן אין אפשרות לקבל ויזה של יותר משלושה חודשים כדי להיות בגרמניה עד החתונה כי איך בכלל הם יודעים שאני לא משקרת ובכלל אין שום חתונה (איזה מעליבים...). בגלל זה מאוד התפלאתי לקרוא שאפשר ללכת למשרד הזרים ולקבל כל פעם הארכות לעוד שלושה חודשים בגרמניה עצמה בלי שום בעיה... לא עשו לכם שום בעיות שם? ושוב עדי, תודה מקרב לב. עשית לי את השנה החדשה!
אני כל היום מתהלכת עם פרפרים בבטן וקצת הצלחת להרגיע אותי! כנראה שיהיה בסדר, אחרי הכל!!!

adimayer

New member
פרטים נוספים

ראשית הרבה הרבה מזל טוב. צר לי על כך שמשפחתך מתנגדת לחתונה ולא תגיע. יתכן שהם זקוקים לקצת יותר זמן על מנת לעקל את הרעיון. איך שלא יהיה טוב שאת עושה את מה שטוב לך ולא מה שטוב לאחרים. אלו החיים שלך ולא של אף אחד אחר. לי יש בעיה דומה עם אבי שעד היום מתנגד לקשר ביני ובין בעלי. אני מקווה שבשלב מסויים הדברים ישתנו, אבל איך שלא יהיה אני את הבחירה שלי בחיים עשיתי ולרגע לא מצטערת על כך. לגבי חתונה בכנסיה - לכי לפי התחושות שלך ושל בעלך. איך שלא יהיה כפי שכבר כתבתי לך תצטרכו ללכת אח"כ למועצה ולהתחתן שם בחתונה אזרחית. ד.א. לגבי מסיבה ולעשות שמח - בעיריה היה לנו טקס יחסית קטן כ-50 אנשים. בסוף הטקס חילקנו שמפניה וכיבוד קל. אח"כ נסענו לגןארועים ושם בעצם חגגנו. דאגנו לקיטרינג, מוזיקה וכל מה שצריך. בכנסיה כמו בעיריה זהו טקס בלבד - בכנסיה יש כמובן את שמלת הכלה, מה שלי לא היה, אבל עדיין זהו טקס חגיגי לכל דבר. לגבי ויזה - שוחחתי שוב עם בעלי- אז ככה: גרמניה מחולקת ל-16 מדינות, לכל מדינה החוקים שלה, אבל פחות או יותר זה צריך להיות אותו הדבר. אני נמצאת במדינת Rheinland-Pfalz. היידלברג שייכת למדינת Baden-Wuertemberg. ומדוע אני מציינת זאת? -אני יכולה לומר לך על הפרוצדורה לקבלת ויזה שהיתה לי במדינה בה אני נמצאת. יש מדינות בהן ניתן למשל להאריך את הויזה כל פעם לחצי שנה. בכל אופן בעלי אמר לי שנראה לו שברגע שהולכים למחלקת הזרים ובן זוגך חותם שאתם מתחתנים בתאריך X ובינתיים את גרה אצלו והוא דואג לך כלכלית (הם לא מעוניינים לממן את הזרים), לא צריכה להיות כל בעיה לקבל הארכה. אבל שוב, לכל מדינה החוקים שלה. דרך אגב, במידה ויש לך או שאת יכולה למצוא עבודה כאן בגרמניה, את יכולה לקבל מיד ויזה לתקופת חוזה העבודה שלך. בסה"כ הם הרבה יותר עדינים עם הישראלים, מאשר עם זרים אחרים. אם היית מגיעה מפולין למשל - עדיף היה לך להישאר שם עד החתונה - ראיתי איך העיפו את האופרית של חברה שלי בלי למצמץ אפילו שניה. לא מפתיעה התשובה שנתנו לך בשגרירית - מבחינתם איך באמת הם יכולים לדעת שאת מתחתנת?. כאשר את כבר בגרמניה ומגיעה עם בן זוגך שרשום שם כתושב - זוהי תמונה שונה לגמרי (את כבר לא סתם מישהי). לי ממש לא היו בעיות. למעשה אפילו לא ממש דיברתי. במשך כחמש דקות בעלי הסביר להם את המצב והם מיד מילאו טפסים, החתימו אותנו וזהו. בפעמים הבאות כשהגענו לשם, מלבד ברכות שלום לא היה צורך בהסברים - מיד קיבלנו הארכה (דרך אגב פעמים הלכנו לשם להאריך את הויזה ובכלל לא דברנו על חתונה - לכם יש מההתחלה תאריך - נראה לי מוצלח יותר מבחינתם-:) בכל אופן אני מאחלת לך שוב הרבה הרבה הצלחה ותקווה שלא יהיו לך שום בעיות להאריך את הויזה ולהתחיל בחיים משותפים יחדיו. עדי

שימו לב להודעה למטה../images/Emo23.gif

הי נינה ועדי ! קודם כל Welcome to the club גם אני נשואה לאדם ממוצא גרמני, אנחנו חיים בקנדה לאחר שהוא היגר לפה לפני 10 שנים, רק רציתי לשאול אם קראתן את ההודעה המחליאה כמה שורות פה למטה שכתב מישהו בשם : " סתם מישהוא " ונושא ההודעה : " תהרגו אותי אני לא מבין..." אנא הוסיפו את תגובותיכן ( אני גם שלחתי לו מסר אישי משלי....)

adimayer

New member
היי אשת הטייס

כן קראתי את ההודעה בזמנו ולמען האמת זה אפילו לא דגדג לי בשפיץ של האוזן. מידי פעם נכנס לכאן איזה חכמולוג שמנסה לעורר גלים וכותב כל מיני דברים סנסציונים (לא בטוחה שככה כותבים את המילה). איך שלא יהיה אני בדר"כ לא טורחת להגיב ו/או לקרוא את כל מה שכותבים - נראה לי בזבוז זמן ואנרגיה. דרך אגב בזמנו יצא לי להיות תקופה מסויימת בפורם ישראלים בארופה (ב- Y-net) וגם לשם תמיד הגיעו כל מיני חכמולוגים שהיה לה להם מה לומר על כל היורדים, אז תארי לך על אחת כמה וכמה כשמדובר באחד שגם יורד מהארץ, גם נשוי ללא יהודיה וגם גרמניה - חבל על הזמן - ממש אורזמה. אל תטרידי את עצמך בשטויות האלו - ממש לא שווה לדעתי. ד.א. קיבלתי את המסרים שלך אענה לך בקרוב, אני פשוט חייבת לצאת מהבית עכשיו. ביי עדי

blixgirl

New member
ברוכה הבאה לפורום ../images/Emo140.gif

שלום מבולבלת וברוכה הבאה לפורום, איחולים לקראת החתונה שבתכנון, מקווה שהכל יסתדר הכי טוב, אנא עדכני אותנו
ד"ש מסקוטלנד הקפואה בליקסי

למעלה