שאלה לנשים:

שאלה לנשים:

כתבה שקראתי היום, הסתיימה במילים הבאות:

"אתם מבינים? היא כלל לא היתה מתחתנת עם בעלה אם היתה יודעת שהתינוק אינו שלו. אבל היום אומרת שלפחות זכתה בסטטוס גרושה עם ילד, וגם זה שווה משהו בגיל 33."

האם גם בעיניכן בגיל 33 הסטטוס "גרושה עם ילד" שווה יותר מ-"רווקה"?

היי דניאל

החברה בישראל מאוד שיפוטית ביקורית ורוצים הצלחות לראות מהסביבה!!

תמיד יסתכלו על מי שעבר את גיל הממוצע כמשהו לא בסדר, אך הוא לבד וכו ואולי הוא גיי וכו, כנל לגבי נשים, הם לחוצות בגלל הילדוה!!
להיות בסטטוס גרושה פלוס זה אומר שעשתה משהו, ולגבר שהולך להכיר אותה , הדמיון בראש מתחיל לעבוד כן בגדה לא בגדה וכו
עדיף וזה לא נורא להיות חד הורי מבלי כלום!!!
יש לא מעט כאלו שמתאים להם במקום לאמלל בן זוג

dori78

New member
אני מבינה את זה אחרת

הסטטוס "גרושה עם ילד", שווה בעיניי אותה גברת מדוברת יותר מ"רווקה עם ילד".
במקומות מסויימים, אישה רווקה עם ילד נחשבת לאחד מהשניים:
1. שרמוטה חסרת אחריות, שנכנסה להיריון מסטוץ, או חלילה גנבה זרע. לא מכובד.
2. פמיניסטית לוחמנית שהחליטה להביא ילד לבד מבנק הזרע. שלא חייבת גבר בשביל זה.
אם אותה גברת באה ממקום כזה - אני יכולה להבין למה בגיל 33 היא חושבת ש"גרושה עם ילד" עדיף על אפשרויות אחרות.

באופן אישי אני יכולה להגיד, שאני שלמה עם הבחירות שעשיתי בחיים.
דורי, שגם בגיל המופלג של 36 היא רווקה בלי ילד.

מה שלא מסתדר עם האפשרות שהצעת

זה הדגש על הגיל - 33.

אם הבעיה שלה היתה שלא יחשבו שהיא שרמוטה או פמיניסטית קיצונית (דבר שממש לא חשבתי על רווקה + ילד בגילאי ה 30), זה לא קשור לגיל, זה היה נכון גם אם היתה בת 25 בדיוק כפי שזה נכון בגיל 33.

dori78

New member
שוב אני אומרת - בחברות מסויימות

מדעות קודמות שהבעת פה בפורום, אני מסיקה שאתה לא משתייך אליהן, לכן אולי קשה לך לראות את זה.
יש הבדל רציני מאוד אצל הרבה אנשים, ברגע שחוצים את גיל 30.
מסתכלים על חתונה כעל "הישג", ככה שאם בחורה מעל גיל 30 היא גרושה עם ילד, זה עדיף על פני רווקה.
גם בחברות היותר פרימיטיביות, העניין של הגיל קצת זז.
זה אומר שפעם הרף היה 25, היום הוא 30.

אבל זה לא רק חתונה

יש גם כאלו שמסתכלות על הילד כהישג. ולכן שאלתי האם השילוב של הייתי נשואה פעם + יש לי ילד הוא כזה סטטוס נחשק בהשוואה ללא עשיתי את זה וגם לא את זה...

dori78

New member
בעיניי לא.

אבל אני מבינה למה יש כאלה שבעיניהן כן.

דניאל

מנסיוני היתי בקשרים עם גרושות פלוס, אלמלא החבילה שלהם הייתי יותר מסודר, בגרושה יש את הקטע של הייתה שם לעומת רווקה שלא!!
בכל לא לקחתי אז כי זה גדול עלי כלכלית ונפשית להחזיק ילדים לא שלך וכו

ברור

אין ספק שעבור הגבר הממוצע, סטטוס "רווקה" עבור בת הזוג החדשה, הוא הרבה יותר נחשק מאשר סטטוס "גרושה+". פה אין שאלה בכלל.

צלשלספק

New member
אני אענה מהכיוון שלי.

אני לא רואה את הסטטוס הנוכחי שלי כ"הישג" אלא כמצב נתון מכורח הנסיבות. מאידך גם לא הייתי מתגאה בכך אם הייתי רווק בן 36 אם רווק הולל או שלא.
אם הייתי במערכות יחסים כושלות ברצף או ללא מערכות יחסים כלל ואז הייתי צריך לעשות בדק בית עם עצמי, האם משהו אצלי לא תקין ודורש תיקון?
ייתכן וכן וייתכן ולא. כך או כך, לא הייתי מחזיר את הגלגל בשום אופן, יש לי ילד מדהים.
כשהתגרשתי, היה לי מאוד קשה עם הסטיגמה, בעיני שלי, לבסוף השלמתי עם הסטטוס שלי כ"רע במיעוטו", זה מה יש ועם זה ננצח.

בדור של ההורים ומעבר לכך אחורה שלנו זה היה פחות אידיאלי, היו מסתכלים בעין עקומה על הגרוש או הגרושה. היום כמעט חצי מהזוגות מתגרשים, וזה עדיין לא שולל את העובדה שהסקתי את המסקנות שלי בעבר,
גם בנושאים שהייתי בהם לא בסדר ותיקנתי, וחלק השלמתי איתם שזה מי שאני במהות.

mri10

New member
אפשר להוסיף ולשאול..

האם בגיל 40 הסטטוס גרושה עם 3 ילדים שווה יותר מרווקה??

תראה

בגיל 40 ייתכן מאוד שהאישה כבר אחרה את הרכבת אם רצתה להביא ילדים ביולוגיים, ולכן הבחירה בלהיות גרושה + 3 אולי תראה אטרקטיבית לרבות בשלב הזה, בעוד בגיל 32 אין עוד סיבה להתפשר.

מבחינה

חברתית בארצנו, הגרושה תחשב כאחת שעשתה משהו עם חייה, והתהיות לגביה יהיו בגדה או לא בגדה, כי אז היא תהווה נטל קל על הסביבה ברוב המקרים!

לצערנו זוהי המציאות ואכן לא כיף להיות רווק במדינתנו, אולי הלחץ החברתי הכי נמוך בתל אביב

צלשלספק

New member
זה תלוי.

מי הבחורה, נסיבות הגירושים, טיב היחסים עם האקס וכו'.

מאידך, רווקה בת 40, ברור שגם יצוצו שאלות למה וכמה, לא בהתחלה אולי, אבל יצוצו. תאמין לי.

אי אפשר להשוות.
יכולה להיות אחלה גרושה בת 40 ואם מסורה למופת עם ילדים חמודים ורווקה משוגעת בת 40 שאפילו חתול לא הייתי נותן לה לגדל.
מצד שני יכולה להיות גרושה מנייקית בת 40 שמזניחה את הילדים ועושה את המוות לגרוש (לך כנס לסרט כזה...) ורווקה בת 40,
שוואלה, לא מצאה את המכסה שלה, אבל - מציאה של ממש.

אין חוקים.

מה שקובע זה מי הבנאדם, ומה אתה מקבל בעסקה הכוללת והאם אתה מוכן להתמודד, עם ילדים או בלי, עזוב אותך מהסטטוס.

כי אולי יש כאלו שחושבות

שהסטטוס גרושה נחשב יותר - מישהו פעם בחר אותה לנישואין, יש מזונות לילד, ועוד...

הכל שאלה היא מה היא המטרה בחיים

לחתונה אין צפי
וגם ככה הן בטח יתפשרו
שלא לדבר על כך שזה גם ככה מוביל לגרושים

עדיף להן פשוט להבין שהן עמה, ובמקום להמשיך לבזבז את החיים שלהן על התפיסות הכושלות שלהן, פשוט לעשות את מה שחשוב, וזה להביא ילד
שנאמר: בצער תלדי בנים

אותו הדבר אפשר להגיד עליך:

לחתונה אין צפי
וגם ככה אתה בטח תתפשר
שלא לדבר על כך שזה גם ככה מוביל לגרושים

עדיף לך פשוט להבין שאתה עמה, ובמקום להמשיך לבזבז את החיים שלך על התפיסות הכושלות שלך, פשוט לעשות את מה שחשוב, וזה להביא ילד (אתה יכול למות בעוד שעה, ואין לך צאצא)
שנאמר: בצער תשלם מזונות

אני בשמחה הייתי עושה צאצאים לכל אחת שרוצה

מה שעוצר אותי זה רק מערכת המשפט שתחסל לי את החיים בתמורה לחיים שהמצאתי בעולם

שנית יש הבדל בין גבר לאישה

אישה זה כלום העלמה ללא גבר
גבר עוד איכשהו יכול לקיים חיים ממצאים

למעלה