שאלה לנשים!!!!

yosee

New member
שאלה לנשים!!!!

שלום, יש לי שאלות שמסקרנות אותי זמן רב ואף פעם לא הרגשתי בנוח לדבר עליהן עם בנות שהייתי איתן בקשר, אני מקווה לקבל כאן תשובות אמיתיות מהנשים (לאחר שהלכתי לאיבוד בכל המידע המתרוצץ באינטרנט). השאלות שלי בעניין המחזור החודשי של הבחורה: (אני יודע שזה משתנה מאחת לשניה, אני פשוט צריך מידע מקיף בעניין). 1. כל כמה זמן מתרחש המחזור החודשי אצל הבחורה? 2. מה משך תקופת המחזור (בימים) הדימום? והאם יש עוד שלבים באותו מחזור? 3. (הבחורה מן הסתם במהלך תקופת המחזור לא יכולה לקיים יחסי מין)!!!!? 4. האם יש מחזור עם דימום ומחזור בלי דימום? אם כן! מה זאת אומרת? 5. האם בחורה שמקבלת מחזור עם דימום ז"א שאינה בתולה? ובחורה שמקבלת מחזור בלי דימום בתולה? 6. האם יש קשר לתחושת הסקס אצל הבחורה לפני/בתקופת/אחרי המחזור? תודה מראש וסליחה אם חלק מהשאלות נשמעות טיפשות.

תשובות

לא בטחחה שרצית לקבל את התשובות דוקא ממני כרופאה , אבל זה המידע הנכון. המחזור החודשי הוא בן חודש אחד ולכן שמו. המחזור הוא הזמן בין ווסת אחד ( דימום) לווסת הבא אחריו( בד"כ חודש פחות או יותר). רוב הנשים קוראות לווסת שלהן "מחזור " . אם כן, ווסת סדיר מופיע פעם בחודש, נמשך בד"כ בין 2-8 ימים במהם יש מספר ימים של דימום ממש כבד וכמה ימים נוספים של דימום קל בלבד. הדימום יכול להיות מלווה בכאבי בטן, גב , רגליים ועוד תסמינים שונים של מצבי רוח , עצבות, דכדוך , תיאבון מוגבר וכדומה. אין דבר כזה, מחזור בלי דימום. יש נשים שיש להן מחזור לא סדיר ואז ייתכן שהווסת לא יופיע במשך תקופה מסויימת, לעיתים ארוכה של מספר חודשים. אם זה לא הריון, זה מרמז על בעיה כלשהיא והאשה צריכה ללכת לברור רפואי. אין שום מניעה רפואית לקיים יחסי מין בזמן המחזור. זו רק מניעה דתית או של תחושה אישית של חוסר נעימות. אין קשר בין קבלת מחזור לבתולין. המחזור הראשון בחיים מופיע בדרך כלל סביב גיל 12 ורוב הילדות בגיל הזה בתולות . קרום הבתולין אינו קרום חוסם ודם המחזור יכול לצאת דרכו. החשק לסקס כן מושפע מהתקופה בחודש בו האשה נמצאת. הכי הרבה חשק לסקס יש בד"כ בדיוק באמצע בין שתי ווסתות שאז האשה בתקופה הביוץ שלה. החשק יורד בהמשך ושוב מתחזק לקראת הופעת הדימום.

למעלה